Epic Agility is opgericht door Jeroen Molenaar die deze uitgebreide en gedegen ervaring opdeed in het agile werken en coachen door onder andere de grote transformatie bij ING.

Hij was daar verantwoordelijk voor het selecteren, opleiden, coachen en begeleiden van interne Agile Coaches. Daarnaast adviseerde hij Sr. management in het agile inrichten van hun teams en organisatie van leiderschap tot operatie, van inhoud tot governance.

Uiteraard is Epic Agility zelf een agile bedrijf. Dat wil zoveel zeggen als; interdisciplinaire medewerkers, kleine teams, gelijkwaardigheid als basis, creativiteit en innovatie als drijvende kracht en vooral erg veel ruimte voor autonomie en ondernemerschap. Voor ons geeft dit ook weer het inzicht hoeveel discipline deze manier van werken ook met zich meebrengt.

Daarom bouwen wij ook voort op de ideeën van anderen. Zo hebben wij onze inspiratie gehaald uit de beste ideeën van bijvoorbeeld, Crisp en Nomad 8, 2 agile bedrijven uit Stockholm en Nieuw Zeeland.

De juridische kant van inrichting kijken we dan weer af van de grote consultancy firms in Nederland. De Future group inspireert ons hoe we met het midilance onderdeel omgaan en Wecanbeheroes spireert ons voor de tak waar de Junior agile coaches komen werken.

Jeroen Molenaar

- Agile transformatie consultant


Jeroen heeft meer da 12 jaar hands-on ervaring met het inrichten en begeleiden van agile organisaties. Hij heeft dit op team niveau begeleid tot en met Sr. management. Zijn laatste grote trots is de ING-organisatie waar men in 300+ zelforganiserende teams elke dag weer verbeteren en de business resultaten er ook niet om liegen. Hij was daar verantwoordelijk voor het selecteren en opleiden van de coaches en het coachen en trainen van Sr. Management.

Jeroen is een gepassioneerd trainer; energie, inspireren en doen! is wat zijn training stijl kenmerkt. Hij heeft honderden trainingen en workshops op zijn naam staan en traint de teams in het instrumentele tot en met het Sr. management in hun agile leiderschap.

Janine Vinken

- Team trainer en coach (psycholoog)


Janine is opgeleid als psycholoog-trainer. In 2012 heeft zij van haar passie haar vak gemaakt. De missie van Janine is de bevlogenheid van teams vergroten. Bevlogen mensen zijn gedreven, aanstekelijk energiek en veerkrachtig.

Als trainer heeft zij zich als doel gesteld mensen te helpen zichzelf beter te leren kennen, te ontdekken wat hen drijft en waar zij plezier uit halen. Kernwoorden zijn voor haar aandacht, oprechte interesse en humor.

Willemien Pekelharing

- Team trainer en coach (psycholoog)


Willemien draagt net als Janinen de titel psycholoog trainer. Haar missie is; Mensen helpen in hun ontwikkeling. Zowel persoonlijk als professioneel. Het één staat wat haar betreft ook nooit los van het ander.

Mensen helpen en zien groeien maakt elke training weer bijzonder. Het is mooi om te zien dat mensen in onze training of workshop meer inzicht krijgen in zichzelf, in hoe ze zich gedragen en hoe ze overkomen op anderen. Willemien geeft haar deelnemers vertrouwen en tools om deze inzichten te gebruiken om zichzelf actief verder te ontwikkelen. Voor haar bestaat er geen beter gevoel dan wanneer we deze persoonlijke groei zien.


Ook deze website wordt Agile gebouwd


Dus in sprints naar MVP’s. Daarom kan het zijn dat er een spelfout in zit of iets niet werkt in jouw browser.

De juiste inhoud bepalen we op basis van jullie input, eerst tonen we de minimale versie en we breiden elke week een beetje uit.

Wat kan volgens jou een beetje beter?
Vul dit formulier in.