Game Night: de OKR-methode voor Agile teams

Gratis Meetup

Hoe zet je het in en – nog belangrijker – hoe werkt dat dan voor Agile teams? Daar vertellen Patrique Haidar en Marco van Damme van This is Performance ons alles over op woensdag 29 november. Aanmelden is gratis!

De OKR-methode voor Agile teams

OKR’s, waarom is dat zo belangrijk

O-K-en-nog-een-letter.’ Grote kans dat je de term ‘OKR’ wel een keertje voorbij hebt horen komen, waarschijnlijk in combinatie met OGSM, KPI of een andere drie-tot-vierletterige afkorting die je tegenwoordig in steeds meer bedrijfsstrategieën kunt lezen.

Misschien weet je zelfs dat het staat voor ‘Objective & Key Results’ en dat het een methode is om organisatiedoelen (objectives) te vatten in meetbare resultaten (Key Results). Dan denk je wellicht: wacht even, dit is toch al jaren onderdeel van SAFe? Klopt, en daarom zien we dat de OKR-methode bezig is aan een opmars! Scaled Agile, de organisatie achter SAFe, heeft OKR’s zelfs een prominente plek gegeven in het SAFe 6.0 framework.

Aangezien de OKR-methode op organisatieniveau steeds meer omarmd worden, spelen ze een steeds grotere rol ook buiten de board rooms. Als het gaat over gedragen doelen en een doorvertaling van organisatiedoelen naar doelen op teamniveau, hebben OKR’s dus nogal een invloed op iedereen die Agile teams faciliteert, begeleidt en sturing geeft. Toch blijkt uit de praktijk dat er een gebrek aan kennis is, dat Scrum Masters en Agile Coaches en zelfs Product Owners dit onderdeel onvoldoende kennen en kunnen. Ze hebben genoeg kennis over hun eigen rol, maar ze hebben ook te maken met een stortvloed aan tooling en wendbare mogelijkheden waardoor ze van meer markten thuis moeten zijn.

En dit is dan waar het bedrijf Th[is] Performance bij aansluit: Agile Professionals krachtiger te laten opereren door het delen van kennis en ervaring in OKR. Dat ligt in lijn met de missie van This is Performance: het meebouwen aan duurzame organisatieculturen en evenwicht vinden tussen persoonlijke doelen en wat de organisatie wil bereiken.

Over de sessie

Op woensdag 29 november organiseren we samen met Th[is] Performance een Meetup OKR Game Night. Marco van Damme en Patrique Haidar faciliteren diepgang in het gebruik van OKR’s en hoe kan dat nou beter dan met een interactieve spelervaring! Je gaat aan de slag met de volgende onderwerpen:

  • OKR’s en afstemming in de organisatie, en op welke manier laat je bottom-up engagement en top-down guidance voor je werken?
  • OKR’s en aansluiting op je huidige systemen van werken, zoals SAFe, Scrum en project management. Gaat dat makkelijk?
  • OKR’s vs. KPI’s, hoe versterken zij elkaar en waarin zijn ze totaal verschillend?
  • OKR dynamieken, want hoe ga je om met veranderende ‘objectives’?
  • OKR prioritering, waar ligt de échte focus?

De sessie duurt 1,5 uur en zal theorie, OKR voorbeelden en je eigen inzichten samenbrengen tot concrete actiepunten waar jij de volgende dag met je team aan kan werken.

Voertaal

De sessie zal – bij voldoende Engelstalige aanmeldingen – in het Engels worden gehouden.

Bonus!

En dat is nog niet alles! Alle aanwezigen op de Meetup krijgen toegang tot de Nederlandstalige OKR Foundation E-Learning, inclusief certificering!

Over de sprekers

Maak kennis met Marco van Damme: hij heeft een energieke en bevlogen persoonlijkheid. Met een achtergrond in Financieel Management, Restructuring, Business Consultancy en Process Implementation heeft hij waardevolle ervaring opgedaan die hij graag deelt. Zijn ervaringen als DISC trainer, voetbal- en hockeycoach maken dat zijn trainingen levendig gevuld zijn met praktische voorbeelden. Marco staat voor win-win.

Maak kennis met Patrique Haidar: in zijn werk als Agile consultant gebruikt hij zijn 25 jaar internationale werkervaring in de ICT in rollen als embedded software engineer, UX designer, Scrum Master, Product Owner en manager research & development. Dat vult hij aan met inzichten uit zijn activiteiten als aikidoka, shiatsu masseur en hypnotherapeut. Hierdoor brengt hij veelal op verrassende en inspirerende wijze ogenschijnlijk eenvoudige theorieën als OKR en scrum over op een heel persoonlijke manier. Zijn motto is “Ontspannen krachtig” en zijn leidraad is de natuur.

Th[is] Performance is de exclusieve partner van OKRinstitute.org in de Benelux. Samen bieden zij het Nederlandstalige OKR-leerpad aan, bestaande uit de OKR Foundation Training en de Certified OKR Practitioner (C-OKRP®) Training.

Programma

17:00 – Inloop en ontvangst met een hapje
18:30 – Start Meetup
20:00 – Einde Meetup

Routebeschrijving

Onze locatie is goed bereikbaar met de auto, maar het is wel betaald parkeren. Tip: de Parkeergarage Oosterdok zit op ongeveer 5 minuten lopen. Je kan daar vanaf €10 per dag parkeren als je vooraf reserveert.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan is het slechts een paar minuutjes wandelen vanaf de IJ-zijde van Amsterdam Centraal Station.

 

Meld je aan voor deze Meetup

Je deelname is gratis!

🚨 Belangrijke update: Door de grote interesse in deze Meetup zijn alle plaatsen gevuld. Daarom sluiten we de inschrijving voor 29 november. Maarrrr… Er is ook goed nieuws: zet jezelf op de reservelijst, dan laten we het weten als er toch plaatsen vrijkomen.