Coaching

Agile werken is een bewezen middel om een ondernemende en effectieve cultuur en structuur in je bedrijf te faciliteren.

Hoe gaat het Agile werken en agility in de praktijk?

Wij zorgen er voor dat Business agility of agile werken direct bij jouw organisatie en werkwijze geborgd wordt.
We helpen jouw organisatie met het opstarten van Agile teams aan het begin van de transformatie, maar ook verderop in het traject met leiderschapsontwikkeling en Agile volwassenheid en ware business agility. Gedurende de hele transformatie zorgen wij voor de juiste Agile coaching en geven we advies dat past bij jouw werkwijze.

Om dit te kunnen realiseren, coachen onze coaches op basis van 4 assen en een Agile veranderaanpak.
Deze Agile aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring en inzichten van teams en organisaties die jou voorgingen.

Wanneer wij impact gemaakt hebben kun je daarna zelf verder

Epic Agility heeft zeer ruime en brede ervaring met Agile coaching binnen Marketing, HR, Sales en IT en digital teams. In onze opdrachten vervullen wij de rol van team- of organisatie coach en herkennen daarom de uitdagingen en valkuilen van een ProductOwner, ScrumMaster, Agile coach en Agile leider.

Onze coaching is gericht op het begeleiden van interne mensen. Wij geloven erin dat een Agile transformatie slaagt als dit met eigen mensen vanaf het begin wordt vormgegeven. Onze intensieve begeleiding aan het begin van het traject zorgt ervoor dat jouw mensen klaar zijn om de Agile transformatie aan te kunnen. Gedurende het traject wordt onze coaching afgebouwd. Wij zijn succesvol als jij zonder ons verder kunt!

De vier assen voor Business Agility

Daarom hanteren wij een aanpak die gericht is op een Agile manier van werken voor de héle organisatie. Op maat en in samenwerking met de opdrachtgever. In de basis zijn onze coaches en trainers gedreven om impact te maken. Beter gezegd: om jouw organisatie te helpen meer impact te maken!

Onze aanpak is gericht op het vergroten van Business Agility, door te verbeteren op 4 assen:

Methode & middelen

zoals Scrum en Design Thinking

Resultaten & innovatie

helpen met verbeteren

Veranderkunde

plannen en besturen van transformatie

Samenwerking & leiderschap

coachen en interpersoonlijk samenwerken

We creëren een inzichtelijke en overzichtelijke werkwijze. Je hebt een bestuurbaar Portfolio met waardevol werk voor High Performing teams van individuen met gedeelde doelen.

Interim naar vast, de perfecte tussen oplossing

Om bedrijven in hun agile transitie te ondersteunen biedt Epic Agility de mogelijkheid om met een flexibele arbeidskracht de periode te overbruggen tot de perfecte kandidaat is gevonden. Op deze manier haal je de druk van de ketel, lopen projecten geen vertraging op en kun je ondertussen rustig de tijd nemen om de geschikte kandidaat te vinden.

Een aantal voordelen van een Agile interim coach op een rij. Hij of zij:

  • 9Kan snel en eenvoudig starten
  • 9Heeft enorm veel ervaring bij soortgelijke bedrijven
  • 9Werkt met een scherp tarief

    (vanaf € 80/uur all-in)

  • 9Heeft enorm veel ervaring bij soortgelijke bedrijven
  • 9Is flexibel in zijn of haar uren

Onze coaches zijn flexibel in zijn of haar uren (vanaf 4 uur per week, minimaal 1 maand) en inzetbaarheid, waardoor je altijd kunt stoppen als de (werk)situatie daarom vraagt. En is de coach ziek of heb je behoefte aan meer coaches? Geen probleem, er is altijd een back-up beschikbaar die het werk kan overnemen.

Het inwerken

Onboardingproces

Heb je de juiste kandidaat gevonden? Dan kan de interim Agile coach het onboardingproces op zich nemen. Het selecteren van de juiste kandidaat is lastig, maar in een wereld waarin talent een keuze heeft en regelmatig van baan verandert, is succesvol instromen nog belangrijker geworden. De interim Agile coaches van Epic Agility hechten dan ook grote waarde aan en hebben veel ervaring met het onboardingproces, dat verder gaat dan het regelen van de praktische zaken. Ze laten de nieuwe coach zo succesvol mogelijk in de organisatie landen, waardoor deze sneller productief is, zich meer betrokken voelt en minder snel zal vertrekken.

Daarnaast wordt de kandidaat in staat gesteld om kosteloos twee Certified trainingen bij ons te volgen, zodat zijn/haar kennisniveau up to date is. Tot slot beschikken wij over een gigantisch netwerk, zodat wij ten alle tijden een geschikte kandidaat kunnen leveren.

Met een interim Agile Coach los je direct het probleem op zonder de hoge kosten

Wij leveren diverse agile professionals

Scrum Master

Epic Agility heeft een vaste poel van de beste Scrum Master. Naast onze eigen Scrum Master beschikken we ook over vele associates en hebben we vele andere specialisten tot onze beschikking. Ben jij opzoek naar een tijdelijke Scrum Master of zie je deze rol liever extern vervult. Wij kunnen samen kijken wat de beste manier is om jouw behoefte te beantwoorden.

Product owner

Wanneer je als organisatie groeit kan het zijn dat je een extra team wilt inzetten of dat je wellicht een hele nieuwe propositie of product/dienst gaat aanbieden of wilt ontwikkelen. Hiervoor heb je iemand nodig die als brug fungeert tussen realisatie en management en directie. De Product Owner vervult deze rol en zorgt dat het beste resultaat bereikt wordt tegen de gestelde kosten en binnen de gestelde tijd. Wanneer je snel wilt schalen of wanneer je jouw diensten uit gaat breiden, dan is een externe Product Owner ideaal.

Agile coach

Een Agile Coach helpt jouw team met het toepassen van Agile werken. Agile werken vraagt om discipline en draagvlak. Om te zorgen dat de beste resultaten worden behaald is vaak een gedragsverandering nodig om de nieuwe methodieken te accepteren en toe te passen. Een Agile Coach brengt tijd met een team door en helpt hen om bewuster te worden van hoe Agile het team kan helpen om tot betere resultaten te komen.

Transformatie Coach

Het Scaled Agile Framework wordt voor steeds meer organisaties de logische keuze. SAFe is een van de weinige frameworks welke voorziet in een volledig implementatie model. Zowel de business, solution en product management, architectuur en andere disciplines hebben een plek in dit framework en dus vinden de teams aansluiting bij de business en de disciplines. Transformaties, vooral op grotere schaal, brengen veel uitdagingen met zich mee. De valkuilen, de verkeerd keuzes, een transformatie coach kan u helpen. Epic Agility kan je hierbij helpen, een team van ervaren coaches  staat voor je klaar!

Meer informatie?

Niet nog langer wachten op jouw interne Agile Coach? Wij zorgen ervoor dat je nu door kan, met onze ervaren Coaches.