Agile en agility zijn populaire termen, maar wat is Agile werken nu precies?Het is een bewezen middel om een ondernemende en effectieve cultuur en structuur in je bedrijf te faciliteren.Om dit te kunnen realiseren, coachen onze coaches op basis van 4 assen en een agile veranderaanpak. Deze agile aanpak is gebaseerd op jarenlange ervaring en inzichten van teams en organisaties die jou voorgingen.

Hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

Wij zorgen er voor dat Business agility of agile werken direct bij jouw organisatie en werkwijze geborgd wordt.
We helpen jouw organisatie met het opstarten van Agile teams aan het begin van de transformatie, maar ook verderop in het traject met leiderschapsontwikkeling en Agile volwassenheid en ware business agility. Gedurende de hele transformatie zorgen wij voor de juiste Agile coaching en geven we advies dat past bij jouw werkwijze.

Epic Agility heeft zeer ruime en brede ervaring met Agile coaching binnen Marketing, HR, Sales en IT en digital teams. In onze opdrachten vervullen wij de rol van team- of organisatie coach en herkennen daarom de uitdagingen en valkuilen van een ProductOwner, ScrumMaster, Agile coach en Agile leider.

Onze coaching is gericht op het begeleiden van interne mensen. Wij geloven erin dat een Agile transformatie slaagt als dit met eigen mensen vanaf het begin wordt vormgegeven. Onze intensieve begeleiding aan het begin van het traject zorgt ervoor dat jouw mensen klaar zijn om de Agile transformatie aan te kunnen. Gedurende het traject wordt onze coaching afgebouwd. Wij zijn succesvol als jij zonder ons verder kunt!

Daarom hanteren wij een aanpak die gericht is op een Agile manier van werken voor de héle organisatie. Op maat en in samenwerking met de opdrachtgever. In de basis zijn onze coaches en trainers gedreven om impact te maken. Beter gezegd: om jouw organisatie te helpen meer impact te maken!

Onze aanpak is gericht op het vergroten van Business Agility, door te verbeteren op 4 assen:

  • Methode & tooling, zoals scrum en design thinking introduceren
  • Resultaten & innovatie helpen verbeteren
  • Veranderkunde, het plannen en besturen van de transformatie
  • Interpersoonlijke samenwerking & leiderschap coachen

We creëren een inzichtelijke en overzichtelijke werkwijze. Je hebt een bestuurbaar Portfolio met waardevol werk voor High Performing teams van individuen met gedeelde doelen.

Lees hier meer over High performing teams, portfolio management en onze veranderaanpak.