Epic Friday en waarom dit ontzettend belangrijk voor ons is!

door | mei 28, 2021

Je hebt vast al eens gehoord over onze ‘Epic Friday’, een belangrijk moment in de week voor iedereen van Epic Agility. Iedere vrijdag komen we met het hele team samen van 13:00 tot 17:00 uur. Wanneer het kan, komen we fysiek samen en waar nodig, doen we dit hybride. Maar wat houdt Epic Friday eigenlijk in en hoe houden we zo’n wekelijkse bijeenkomst elke keer ‘epic’?

EPIC FRIDAY

Iedere week kijken we opnieuw naar het doel van de Epic Friday: waar staan we met Epic Agility, waar willen we naartoe en past dat bij onze kernwaarden? Het kan zijn dat we een groot obstakel samen tackelen of een rits aan kleine items nu eens even echt onder handen nemen. Wat we ook doen, we doen het samen. Doordat de inhoud van de middag gezamenlijk wordt bepaald en we het als team aanpakken, kunnen we elkaar helpen en onze individuele kennis onderling delen.

Tijdens onze kwartaalmeeting (Quarterly Business Review, QBR) stellen we gezamenlijk de doelen voor het aankomende kwartaal op en reviewen we de doelen van het afgelopen kwartaal. Het doel van de Epic Fridays is om te zorgen dat we aan onze kwartaal doelen werken. Epic Friday staat omcirkeld in al onze agenda’s. Het is een moment om naar uit te kijken, want elke vrijdag kunnen we samen aan het bedrijf bouwen. Dit doen we door bijvoorbeeld gezamenlijke brainstorm sessies, het creëren van trainingsmateriaal of het epic maken van onze (trainings)ruimtes. Als we maar samen, doelgericht aan de slag kunnen!

NET FF ANDERS

Werken moet natuurlijk ook een beetje leuk zijn, of liever nog: een beetje heel leuk! Zo sluiten wij de vrijdag vaak af met een borrel op kantoor of op het terras. Binnenkort gaat er zelfs een heuse Epic boot te water en kunnen wij zomers heerlijk met het team varen over de Amsterdamse grachten. Want bij Epic Agility hebben we een aantal waardes die we graag hoog houden: plezier, overtreffend en net ff anders. Boottochtje, anyone?

Wil jij je (vrij)dagen ook een stuk meer epic maken? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij zijn altijd op zoek naar epische mensen om ons team te komen versterken, zowel vast als flex en alles ertussenin!

 

 

Geschreven door

Jona Rens

Jona Rens is Agile Team Coach en trainer met ruim 15 jaar ervaring in de theaterwereld en 5 jaar ervaring in Agile coaching. Beide werelden brengt zij samen in hetgeen dat ze het liefste doet: training geven. Bij Epic Agility werkt Jona hard om officieel Certified Scrum Trainer te worden.