Epic Agility leverancier Belastingdienst

door | okt 22, 2021

De Belastingdienst heeft wederom voorkeursleveranciers geselecteerd voor het leveren van ICT-professionals. Het nieuwe epische overeenkomst duurt 4 jaar en heeft een waarde van €600 miljoen.

De overheid digitaliseert in rap tempo. Dit geldt ook voor de Belastingdienst (onderdeel van het ministerie van Financiën), die met zo’n 30.000 medewerkers de grootste dienst vormt binnen het Rijk. Zo werkt de dienst hard aan het mogelijk maken van online belasting- en toeslagzaken, het digitaliseren van interne processen en het automatiseren van fraudeopsporing, om enkele voorbeelden te noemen.

De Belastingdienst werkt hierbij samen met externe IT-partners, die kennis en kunde inbrengen en meebouwen aan de realisatie van verbeterinitiatieven. Hierbij is gekozen om samen te werken met een groep voorkeursleveranciers – partijen die de Belastingdienst door en door kennen, beschikken over de juiste expertise en talent, en zich opstellen als een betrouwbare partner.

De afgelopen vier jaar werkte de Belastingdienst samen met twaalf voorkeursleveranciers. Omdat dit contract afliep, werd in mei een Europese aanbesteding uitgeschreven. Tien partijen werden geselecteerd als winnaar, waaronder FlexValue.

Via minicompetities wordt bepaald wie bij de verschillende opdrachten ICT-professionals mag leveren. De meest gevraagde functieprofielen zijn gericht op projectmanagement, testmanagement, systeem en applicatieontwikkeling, infrastructuurmanagement, gebruikersondersteuning en architectuur.

Een consortium voor het beste aanbod van agile team coaches & scrum masters

Onder leiding van Nienke Schuttelaar (Directeur bij FlexValue) is er een consortium opgezet om zo een compleet aanbod van specialisten te kunnen aanbieden voor de belastingdienst. We zijn trots hier onderdeel van te mogen zijn. Het consortium bestaat uit Flex Value, Supply Value, LindenIT, Salves, Prodicom, Lemonshark, Fullstaq, CodeBeez, Codezilla, DataWorkz, Dutchworkz, JPoint, Epic Agility, DeUXers, Groundworkz, Skyworkz en Educom/Detacom.

We zien er naar uit om het samen makkelijker en leuker te maken de komende jaren.

 

Iedere bedrijf in dit samenwerkingsverband is specialist op een specifiek gebied, en samen behelzen we alle expertise welke de Belastingdienst nodig heeft

Nienke Schuttelaar

Directeur, FlexValue

Geschreven door

Bastiaan Smeenk

Een full-stack marketeer met een creatieve mindset en een doorzetters mentaliteit. Bastiaan heeft veel ervaring met digital marketing, growth hacking, branding, reclame en sociale media. Hij streeft altijd naar groei door gegevens te analyseren om de resultaten te verbeteren met behulp van de meest relevante marketingtools en -technieken.