Hoe bemachtig ik nu mijn welverdiende certificaat?

door | mrt 13, 2020

Wij begrijpen dat je na het volgen van de training direct je Certified Scrum Master of je Certified Scrum Product Owner certificaat wilt halen! Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Hieronder hebben we de certificering voor zowel de CSM als de CSPO training voor je beschreven. Fijn toch, als je precies weet waar je aan toe bent?

CSM Certificering

Na je deelname aan de CSM training mag je binnen 90 dagen gratis je examen doen bij de Scrum Alliance. Scrum Alliance is de grootste (onafhankelijke) Agile Certificerende instantie ter wereld. Dus je haalt niet zomaar een certificaat, maar een certificaat die echt staat voor kwaliteit & kennis!

Je ontvangt na je deelname twee e-mails:

  1. Vanuit Epic Agility ontvang je de slides die we hebben gebruikt tijdens de training en andere relevante informatie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen.
  2. Vanuit de Scrum Alliance ontvang je een email waarin duidelijk staat uitgelegd wat je moet doen om aan het (online) examen te kunnen deelnemen. Epic Agility meldt je na de training aan met het door jou opgegeven e-mailadres, zodat de Scrum Alliance jou alle nodige informatie kan mailen. Binnen 90 dagen na ontvangst van de e-mail van Scrum Alliance moet je een profiel aanmaken zodat je het examen kunt doen.

Als je geslaagd bent voor het examen, staat je certificaat klaar in jouw persoonlijke profiel bij de Scrum Alliance en mag je jezelf Certified Scrum Master noemen! Gefeliciteerd!

Het groeipad na de CSM

Met het CSM certificaat op zak, is er altijd de mogelijkheid om door te groeien in je rol. Zie hieronder het meest logische groeipad.

Afbeelding met schermafbeelding Automatisch gegenereerde beschrijving

CSPO Certificering

Je deelname aan de CSPO training is voldoende om het certificaat te bemachtigen. En niet zomaar een certificaat! Ook hier ontvang je een hoog aangeschreven certificaat van de grootste en meest vooraanstaande Scrum organisatie; Scrum Alliance.

Net als bij deelname aan de CSM training, ontvang je na de training  twee e-mails:

  1. Vanuit Epic Agility ontvang je de slides die we hebben gebruikt tijdens de training. Altijd handig om in de toekomst nog even terug te kijken.
  2. Vanuit de Scrum Alliance ontvang je een email waarin duidelijk staat uitgelegd wat je moet doen om het certificaat te koppelen aan jouw persoonlijke Scrum Alliance account. Dit spreekt helemaal voor zich.

Gefeliciteerd! Je mag jezelf gecertificeerd Product Owner noemen!

Het groeipad na de CSPO

Nu je dit certificaat binnen hebt gesleept, is er natuurlijk de mogelijkheid om nog verder te groeien in je rol als Product Owner. Zie hieronder de mogelijkheden!