Hoe verleng je je certificaat tot Product Owner, Scrum Master & Agile Leader?

door | apr 14, 2021

Hoe verleng je je certificaat tot Product Owner, Scrum Master & Agile Leader?

Wij begrijpen dat je na het volgen van de training direct je Product Owner, Scrum Master & Agile Leader certificaat wilt halen! Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk? Lees hier hoe je jouw welverdiende certificaat kan bemachtigen! Echter is dit certificaat twee jaar geldig. Nu krijgen wij met regelmaat de vraag: “Maar hoe verleng ik mijn certificaat?” Lees dit en meer in onderstaande blog!

Waarom zou ik mijn certificaat verlengen?

Na twee jaar is je certificaat ‘officieel’ niet meer geldig. Dat betekent dat je vanaf dat moment niet meer als gecertificeerd Product Owner / Scrum Master / Agile Leader in de boeken staat en je de welbekende badge niet meer prominent op je LinkedIn profiel kan tonen 😉 Vanuit de Scrum Alliance is een stappenplan beschreven hoe je jouw certificaat kan verlengen, zodat je goed ten slagen ten ijs kan blijven komen!

Scrum Alliance

Om je certificaat te kunnen verlengen dien je zogeheten Scrum Education Units (SEU’s) te behalen. Dit zijn punten die je op verschillende manieren kunt verdienen. Zo kan je SEU’s verdienen door, nadat je bent ingelogd, bepaalde artikelen op de Scrum Alliance website te bestuderen, maar ook door webinars / trainingen te volgen. De rekensom is makkelijk: één uur bezig zijn om je kennis / kunde op het gebied van Scrum & Agile te verbeteren staat gelijk aan één SEU.

 

 

Verleng je certificaat in drie stappen

  • Stap 1: Be an Agilist

Oftewel blijf jezelf binnen de Scrum & Agile methodiek ontwikkelen richting het aantal SEU’s dat je nodig hebt om je certificaat te kunnen verlengen.

  • Stap 2: Ad your experience

Voeg je Scrum & Agile ervaringen die je in de afgelopen twee jaar hebt opgebouwd aan je account toe. Te denken valt aan de literatuur die je hebt gelezen en de workshops / trainingen die je hebt gevolgd.

  • Stap 3: Invest in renewal

Om je certificaat te kunnen verlengen, dien je tot slot een fee aan de Scrum Alliance te betalen. Dit om twee jaar lang gebruik te kunnen blijven maken van het platform met bijbehorende content. De hoogte van de fee hangt af van het type certificaat dat je wilt verlengen. Zie onderstaande afbeelding:

 

 

Klik hier voor meer informatie van de Scrum Alliance.

Heb je nog aanvullende vragen over de verlenging van je certificaat? Neem dan gerust even contact met ons op. We geven graag antwoord op je vragen.

Ons motto: Elke dag een beetje beter!

Geschreven door

Jona Rens

Jona Rens is Agile Team Coach en trainer met ruim 15 jaar ervaring in de theaterwereld en 5 jaar ervaring in Agile coaching. Beide werelden brengt zij samen in hetgeen dat ze het liefste doet: training geven. Bij Epic Agility werkt Jona hard om officieel Certified Scrum Trainer te worden.