Interview met Sander van Roon: Elke dag een beetje beter

Interview met Sander van Roon: Elke dag een beetje beter

door | okt 11, 2023

Dit interview is geschreven door Kijk op Noord Holland en is gepubliceerd in hun 18e uitgave van het magazine Kijk op Groot Amsterdam. Het originele artikel kun je hier lezen.

Epic Agility, gevestigd in Amsterdam, is specialist in Agile binnen Marketing, HR, IT en Sales. Het bedrijf levert verschillende type coaches om bedrijven te helpen versnellen en te verbeteren. Sander van Roon, Business Unit Manager Innovatie & Transformatie, vertelt ons meer over Agile en over het bedrijf zelf.

Wat doet Epic Agility precies?

“Wat wij brengen noemen we Business Agility. We geloven dat mensen in bedrijven de beste resultaten behalen als zij met passie en vrijheid werken. Dat is het resultaat van Agile zijn. Dat Agile zijn bereiken wij met Scrum, KanBan en SAFe advies, coaching en trainingen voor alle niveaus.”

Wat houdt Agility precies in?

“Agile is een manier van werken waarbij flexibiliteit voorop staat. Een organisatie die een project uitvoert vanuit de Agile mindset is ervan bewust dat omstandigheden veranderen, en weet hier slim op in te spelen. Als je Agile werkt, heb je meer begrip voor waarom je dingen doet en hoe je deze dingen doet. In de praktijk doen teams het werk kort cyclisch en per periode bespreken ze met elkaar wat ze hebben bereikt en hoe het nog beter kan.

Binnen Agile heb je daarvoor verschillende specifieke werkwijzen om op die manier te werken, zoals Scrum, Kanban of SAFe. Al deze verschillende manieren van werken bieden wij dan ook aan.”

Jij bent Business Unit Manager van Innovatie & Transformatie. Wat doet deze afdeling precies?

“Innovatie & Transformatie is een nieuwe unit die we hebben opgericht om binnen de breedte veranderingstrajecten bij organisaties te kunnen doen. De unit is een toevoeging op de trainingen en detachering die we al aanboden. Waar we ons daar veelal richten op een of een aantal teams, richten we ons binnen Innovatie & Transformatie dus op de hele organisatie.”

Hoe pakken jullie zo’n Innovatie & Transformatie traject aan?

“Het traject dat we volgen bestaat uit zeven stappen. Waarin we in de eerste stappen de organisatie leren kennen. Dan krijgen we een duidelijk beeld van het doel van de organisatie en wat de organisatie wil bereiken. En in de volgende stappen gaan we de boven- en onderstroom van de organisatie in kaart brengen, zodat we heel goed begrijpen hoe processen lopen, hoe de dynamiek in het werk is en hoe de sfeer en de cultuur binnen de organisatie is. In de laatste stappen gaan we teams coachen in de gewenste verandering. Het resultaat is een organisatie die sneller werkt, klantgerichter is, innovatiever te werk gaat en bovenal, medewerkers heeft die met meer tevredenheid hun werk uitoefenen.”

Veranderaanpak Innovatie & Transformatie

Wat voor soort klanten bedient Epic Agility?

“We hebben veel ervaring binnen de IT, maar ook binnen Marketing, HR en Sales. We werken op verschillende niveaus, richten ons niet alleen op medewerkers, maar ook op senior management. Enkele klanten van ons zijn DELA, Triodos Bank, KLM, Essent en Post NL.”

Dat zijn grote namen. Werken jullie alleen voor grote bedrijven?

“Nee, we werken zeker ook voor die bedrijven die daar een stapje onder zitten. Dat zijn ook vaak de bedrijven die nog niet zo goed weten wat ze willen. Ook als dat het geval is, komen wij graag langs om vrijblijvend hierover te sparren.”

Wat maakt jullie zo sterk in jullie werk?

“Wij maken echt impact binnen organisaties, zodat we ervoor zorgen dat het elke dag een beetje beter gaat. En we doen wat we beloven. Dat zeggen natuurlijk wel meerdere partijen, maar wij pakken door waar sommige partijen alleen maar bij de theorie of een stukje implementatie blijven. Wij zorgen dat er een blijvende verandering is, die we ook echt voor elkaar krijgen. Je moet Agile niet alleen doen, maar je moet het ook echt zijn!”

Geschreven door

Epic Agility