Lever projecten sneller op en verkort de doorlooptijd

Leer in twee dagen hoe je jouw teams beter maakt met de Agile en Scrum manier van werken.

Leer jouw teams essentiele skills voor projectmanagement

Praktijkgerichte trainingen waar jij en jouw werknemers iets aan hebben

Kanban is veel meer dan een ToDo lijst

Een kanban-bord is veel visueler dan een to-do lijst, wat het voor bijna alle mensen per definitie al veel makkelijker interpreteerbaar maakt. Een kanban-bord is namelijk flexibel –wanneer je prioriteiten verschuiven, kun je dit op je bord gemakkelijk meeschuiven. Daarnaast is het veel gemakkelijker voor werk dat in teams of werk dat over verschillende projecten verspreid is.

Een snufje Kanban helpt je Scrum

Waar Scrum de focus legt op Sprints met plukken gepland werk, daar focust Kanban zich op het continu managen van de flow van werk. En dat is precies wat je nodig hebt als niet al je werk vooruit planbaar is.

Kanban is flexibel

Een KanBan-bord maakt je werk zichtbaar, maar het belangrijkste doel van KanBan is om de stroom van werk door je werkstroom heen te observeren. Als je beseft dat een KanBan bord een weergave is van je werkproces, begrijp je ook dat verbeteringen die je aanbrengt in je werkproces automatisch ook een aanpassing van je bord meebrengen. Zo kom je op een tweede belangrijk punt van het ideale KanBan bord: deze mag nooit statisch zijn. 

Trainingen gegeven

Training waardering

Medewerkers gecoached

Ervaringen

Wat anderen vonden

Tessa Visser

☆☆☆☆☆

Professional and very interactive training. The trainer is very high skilled and we have learned a lot in two days. Everything was very well taken care off, from an elaborate lunch to a nice end of the day with a drink. Would highly recommend to all colleagues and acquaintances.

Arthur de Kanter

☆☆☆☆☆

Ik heb me 3 dagen online ondergedompeld in CAL-ETO. Zeer intensief, bijzonder energiek en ondanks de virtuele ontmoeting super leerzaam en afwisselend. Met een leuke kleine groep, waardoor veel ruimte voor interactie.

Met een basis kennis Kanban wordt ieder team snel productiever en herken je sneller knelpunten.

Over KanBan

Flexibel, maar toch gestructureerd projectmanagement

Kanban (van het Japanse kan ‘visueel’ en ban ‘kaart’ of ‘bord’) is een concept gebruikt in lean en just-in-time productie.

Kanban is een systeem om te signaleren (met bijvoorbeeld post-its) wanneer iets nodig is en kan gebruikt worden om van alles in het leven te organiseren. Het is een systeem om de logistieke productieketen te besturen. Kanban werd ontwikkeld door Taiichi Ohno, bij Toyota, om een systeem te vinden waarmee het mogelijk was om een hoog niveau van productie te behalen. Het is een van de methoden waarmee JIT kan worden bereikt.

  • 9Visualiseer het werk
  • 9Beperk de hoeveelheid werk tegelijkertijd
  • 9Trek het werk door de "werkplekken" heen
  • 9Monitoren, wijzigen en verbeteren
Kanbanborden worden gezien als variaties van de traditionele kaarten. In plaats van een kanbankaart die een vraag of een capaciteit weergeeft, wordt op het bord gebruikgemaakt van magneetjes, plastic kaartjes, plakkaartjes, stickers of post-its, die een hoeveelheid werk of een taak vertegenwoordigen. Elk van deze kaartjes vertegenwoordigt een product in een productieproces en de beweging over het bord visualiseert de beweging door het productieproces. Het bord is meestal in drie gedeelten, kolommen verdeeld: “wachtend op productie”, “in productie” en “geproduceerd”. Kaarten representeren een aantal producten, kleine projecten, of taken en hun plaats op het bord geeft aan wat ermee aan de hand is, in welke fase van het productieproces het zich bevindt.

De basis van ieder Kanbanbord

Het eenvoudigste kanbanbord bestaat uit drie kolommen: “TO DO”, “DOING” en “DONE”

TO DO

Al het werk dat gesignaleerd wordt en gedaan moet worden komt in deze kolom. Er zit niet direct een limiet aan deze kolom maar in de praktijk zit er vaak nog een kolom “backlog” voor.

DOING

Het werk dat je aan het doen bent komt in de kolom “doing” vaak is het verstandig om hier een limiet te stellen hoeveel kaartjes hier mogen staan.

DONE

Klaar met een taak? Dan gaat het kaartje naar “done” vanuit hier kun je ook een Retro doen om terug te kijken op wat er goed ging en wat nog beter kan.

Onze trainingen

Welke training past bij jou?

Sorry, No posts.

Meer weten over de mogelijkheden?

Laat het ons weten en we nemen zo snel mogelijk contact met je op