Waarom teamontwikkeling de (vergeten) sleutel is van succesvolle Agile teams

Gratis Meetup
Woensdag 18 september 2024

Ontdek waarom teamontwikkeling niet slechts een toevoeging is, maar de cruciale sleutel tot echte topprestaties en blijvend succes. Schrijf je in voor onze aankomende Meetup waarin Transformatie Coach Francisca Dalstra haar diepgaande inzichten en bewezen aanpak deelt om niet alleen de werkwijze, maar vooral de mensen binnen je team te transformeren. Aanmelden is gratis!

Agile teams, hoe dan?!

Je kent het wel: jouw organisatie gaat Scrum werken. Of werkt al een tijdje Agile en schaalt op. Dan worden er allerlei experts ingevlogen om de boel te organiseren. Tribes worden ingedeeld. ARTs worden opgezet. Hele squads en teams krijgen een stoomcursus Agile denken en werken. Scrum Masters en Product Owners worden aangenomen. En tuurlijk: ga je je hele manier van werken omgooien, dan wil je het correct invoeren.

Maar dan stopt de metamorfose meestal, nadat alle practicaliteiten zijn ingepland, ingevoerd en afgevinkt. Terwijl het Agile gedachtegoed ook nog een ander aspect van samenwerken omvat, de zachte kant: teams ontwikkelen en laten groeien.

Daarom stellen we graag Francisca Dalstra aan je voor. Als Transformatie Coach heeft zij uit eerste hand meegemaakt en doorleeft hoe belangrijk – maar geloof het of niet, toch onderbelicht – teamontwikkeling en -dynamiek zijn en welke impact ze op de prestaties van een team hebben. Met name positieve effecten als het de juiste aandacht en vaardigheden krijgt van de Scrum Master die aan het roer staat. En ja, dat kun je zelfs meetbaar maken.

Op basis van haar ervaringen in het veld en de teams die ze heeft mogen begeleiden, ontwikkelde ze de Master Teams Dynamics aanpak. Ze schreef er zelfs een boek over, met concrete 6 stappen die samenkomen in één woord: I.M.P.A.C.T. Het doel van deze aanpak? Je team begeleiden naar autonomie, eigenaarschap en topprestaties. Daar gaan we het dan ook over hebben tijdens deze Meetup.

 

Tijdens deze sessie over teamontwikkeling

  • Waarom de meeste organisaties stoppen bij de praktische invoering van Scrum en Agile
  • De impact die teamontwikkeling heeft op autonomie, eigenaarschap en topprestaties
  • Het verschil tussen teamdynamiek en teamontwikkeling
  • Hoe vergroot je jouw professionele handelingsruimte?
  • Wat zijn de voorwaarden om effectief met teamontwikkeling aan de gang te gaan?

Over de spreker

Francisca Dalstra - MTD

Francisca Dalstra is auteur van het boek ‘Agile Teams, Hoe dan?!’ en oprichter van Master Team Dynamics. Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van verandertrajecten en richt zich op het versterken van Scrum Masters en Agile Coaches met haar unieke MTD-methode. Ze is gedreven om professionals te helpen groeien binnen teams die uitblinken, zowel in het behalen van resultaten als in het ervaren van werkplezier.

Programma

17:00 – Inloop en ontvangst met een hapje
18:30 – Start Meetup
20:00 – Einde Meetup

Locatie

De Meetup vindt plaats bij Epic Agility aan De Ruijterkade 112-F te Amsterdam.

 

Routebeschrijving

Onze locatie is goed bereikbaar met de auto, maar het is wel betaald parkeren. Tip: de Parkeergarage Oosterdok zit op ongeveer 5 minuten lopen. Je kan daar vanaf €10 per dag parkeren als je vooraf reserveert.

Kom je met het openbaar vervoer? Dan is het slechts een paar minuutjes wandelen vanaf de IJ-zijde van Amsterdam Centraal Station.

 

Meld je aan voor deze Meetup

Je deelname is gratis!