Hoi! Wij zijn Epic Agility

Wij maken de wereld elke dag een beetje beter en wij geloven dat jij de beste resultaten haalt als iedereen met passie en vrijheid werkt.

Epic Agility is opgericht door Jeroen Molenaar, die bij de Agile transformatie van ING ondervond dat de borging van coaching in de organisatie, een blijvende verandering teweeg brengt.

Jeroen was bij de Agile transformatie van ING verantwoordelijk voor het selecteren, opleiden, coachen en begeleiden van interne Agile coaches. Daarnaast adviseerde hij senior management bij het Agile inrichten van hun teams en de organisatie; van leiderschap tot operatie, van inhoud tot governance. Sinds de oprichting brengt het team van Epic Agility versnelling en verbetering bij o.a. DELA, KLM, Triodos, KPN en andere trotse Nederlandse bedrijven.

Agile tot de kern

Uiteraard zijn wij ook een Agile bedrijf. Dat wil zeggen; interdisciplinaire medewerkers, kleine teams, gelijkwaardigheid als basis, creativiteit en innovatie als drijvende kracht en veel ruimte voor autonomie en ondernemerschap. Dit geeft ons een doorlopend inzicht in hoeveel discipline Agile werken met zich meebrengt.

Be Agile, Be Epic

Zo zien wij dat

Onze visie

Het team van Epic Agility levert de beste Team Coaches om jouw werkwijze te helpen versnellen en verbeteren. We brengen jouw team, afdeling of organisatie:

Van goed naar beter, van Business Agility naar Epic Agility.

We creëren een inzichtelijke en overzichtelijke werkwijze. Je hebt een bestuurbaar Portfolio met waardevol werk voor High Performing teams van individuen met gedeelde doelen.

We realiseren ons:

Het is jouw manier van werken, wij helpen versnellen!

“Een geniaal persoon kan nooit een beter idee hebben dan een team van samenwerkende individuen.”

Wendbaar opgesteld

Het borgen van Agile

Epic Agility heeft de visie dat een wendbare, innovatieve en verbeterende organisatie moet starten met de borging van de transformatie of verandering. De start van deze verandering ligt bij het borgen van de rol van Agile Coach in de organisatie. Vergelijk het met (top)sport teams: waarom hebben zij een permanente coach? Zij willen winnen en zijn elke dag bezig met verbetering.

Wij brengen Business Agility door training en coaching. Wij kunnen jouw coaches helpen bij de uitvoering, of de coaching zelf uitvoeren.

Onze Team Coaches zijn ervaren met zowel het faciliteren van energieke workshops en gecertificeerde trainingen, tot het begeleiden van een verandertraject van meerdere sprints. Altijd om impact te maken op basis van een duidelijke opdracht met een begin en een eind.  

Van afdelingen die net bezig zijn en de voordelen van Agile werken aan het ontdekken zijn, naar een paar teams die al een tijdje ingestapt zijn maar sneller willen en zeker ook organisaties die Agile volledig omarmd hebben en op zoek zijn naar de volgende stap.

Onze aanpak is gericht op het vergroten van Business Agility, door te verbeteren op 4 assen:

9

Methode & tooling

9

Veranderkunde

9

Resultaten & innovatie

9

Interpersoonlijke samenwerking & leiderschap

Business Agility

Als het gaat over Agility, Agile of Scrum, hoor je vaak de wens om de Business en IT bij elkaar te brengen. Dit is natuurlijk een essentieel onderdeel, maar Business Agility is zoveel meer! Business Agility betekent een zelforganiserende manier van werken waar teams volledig op de klantreis georiënteerd zijn, producten ontwikkelen en verbeteren op basis van stakeholder en gebruikers feedback en feitelijk ‘hun eigen boontjes doppen’ door continue te verbeteren.

Hoe pakken wij dit aan?

Ondernemende Agile teams zijn samengesteld uit business en IT teamleden die op basis van gelijkwaardigheid met elkaar samenwerken. Ze plannen en halen hun eigen doelen, targets en werken in een ritme aan hun persoonlijke groei, ondersteund door peer-feedback. Zo creëer je ‘kleine bedrijfjes’ in de organisatie waar intern ondernemerschap de boventoon voert. Er is dus niet langer sprake van gescheiden werelden, maar we brengen ze bij elkaar. Door het samenstellen van teams met interdisciplinaire mensen, ‘T-shaped’ teamleden en geen functies maar rollen kunnen wij je helpen om de organisatie effectiever en wendbaarder te maken.

Agile of Scrum zijn middelen, die  wat ons betreft zullen bijdragen om sneller, effectiever en wendbaarder te worden als team, afdeling en organisatie.

Agile, door coaching

Hoe borg je blijvende verandering bij het neerzetten van een nieuwe bedrijfscultuur, -structuur en manier van werken? Een succesvolle transformatie naar een wendbare organisatie begint bij het neerzetten van de basis voor de borging van de verandering, met een interne Agile Coach en een duidelijk doel. Een (top)sport team heeft een permanente coach om het team te helpen richting de overwinning en hun gemeenschappelijke doel: winnen! Waarom hebben bedrijven coaching niet intern ingericht om hun teams te blijven helpen winnen?

De transformatie start bij het formuleren van heldere en begrijpelijke cultuurwaarden die het fundament vormen waarop de organisatie steunt. Geen scheiding tussen IT en Business, maar samen met een gemeenschappelijke ‘purpose’ gericht op (klant)waarde. De Agile Coach heeft hierin een belangrijke rol als cultuurdrager van de nieuwe organisatie en als katalysator van de verandering. 

Wij staan voor

Onze waarden

Vanuit onze ‘purpose’ om de werkende wereld te transformeren, werken we bij Epic Agility samen op basis van waarden. Elke dag een beetje beter. Deze waarden vormen samen onze bedrijfscultuur en helpen ons bij het verbeteren van onze dienstverlening en onderlinge samenwerking.

We innoveren en excelleren en geloven dat elk mens met passie en vrijheid moet kunnen werken. We hebben een epic netwerk van gedreven ambassadeurs. Zo verwezenlijken we onze grote dromen.

Bij Epic Agility

  • PHebben we plezier met elkaar en onze relaties
  • PMaak je liever impact dan uren
  • PDoen wij het net even anders
  • PIs onze basis vertrouwen
  • PHelpen wij elkaar succesvol te zijn en optimaal te leren van onze fouten
  • PZijn wij overtreffend in alles wat wij doen
  • PIs jouw idee een goed idee, dan maken wij het waar