Epic Agility is opgericht door Jeroen Molenaar, die uitgebreide en gedegen ervaring opdeed met Agile werken en – coachen met onder andere de grote transformatie bij ING.

Hij was daar verantwoordelijk voor het selecteren, opleiden, coachen en begeleiden van interne Agile coaches. Daarnaast adviseerde hij Sr. management bij het Agile inrichten van hun teams en de organisatie; van leiderschap tot operatie, van inhoud tot governance.

Uiteraard is Epic Agility zelf een Agile bedrijf. Dat wil zeggen; interdisciplinaire medewerkers, kleine teams, gelijkwaardigheid als basis, creativiteit en innovatie als drijvende kracht en vooral erg veel ruimte voor autonomie en ondernemerschap. Voor ons geeft dit doorlopend inzicht in hoeveel discipline deze manier van werken met zich meebrengt.

Wij bouwen daarom ook voort op de ideeën van anderen. Zo hebben wij onze inspiratie gehaald uit de beste ideeën van bijvoorbeeld Crisp en Nomad 8, twee Agile bedrijven uit Stockholm en Nieuw Zeeland.

De juridische kant van onze bedrijfsinrichting kijken we dan weer af van de grote consultancy firms in Nederland. De Future group inspireert ons hoe we met het midilance onderdeel omgaan en Wecanbeheroes inspireert ons voor de tak waar de jr. Agile coaches werken.