Epic Agility is opgericht door Jeroen Molenaar, die uitgebreide en gedegen ervaring opdeed met Agile werken en – coachen met onder andere de grote transformatie bij ING.

Hij was daar verantwoordelijk voor het selecteren, opleiden, coachen en begeleiden van interne Agile coaches. Daarnaast adviseerde hij Sr. management bij het Agile inrichten van hun teams en de organisatie; van leiderschap tot operatie, van inhoud tot governance.

Uiteraard is Epic Agility zelf een Agile bedrijf. Dat wil zeggen; interdisciplinaire medewerkers, kleine teams, gelijkwaardigheid als basis, creativiteit en innovatie als drijvende kracht en vooral erg veel ruimte voor autonomie en ondernemerschap. Voor ons geeft dit doorlopend inzicht in hoeveel discipline deze manier van werken met zich meebrengt.

Wij bouwen daarom ook voort op de ideeën van anderen. Zo hebben wij onze inspiratie gehaald uit de beste ideeën van bijvoorbeeld Crisp en Nomad 8, twee Agile bedrijven uit Stockholm en Nieuw Zeeland.

De juridische kant van onze bedrijfsinrichting kijken we dan weer af van de grote consultancy firms in Nederland. De Future group inspireert ons hoe we met het midilance onderdeel omgaan en Wecanbeheroes inspireert ons voor de tak waar de jr. Agile coaches werken.

Jeroen Molenaar

Agile transformatie consultant en
Certified Scrum Trainer ®


Jeroen heeft meer dan 12 jaar hands-on ervaring met het inrichten en begeleiden van Agile organisaties. Daarnaast is hij de jongste en vierde Certified Scrum Trainer ® in Nederland. Jeroen helpt organisaties op team niveau tot en met Sr. management. Zijn laatste grote transformatie is de ING-organisatie waar men in 300+ zelforganiserende teams elke dag weer verbetert en de business resultaten er niet om liegen. Hij was daar verantwoordelijk voor het selecteren en opleiden van de coaches en het trainen en coachen van Sr. management.

Jeroen is een gepassioneerd trainer; energie, inspireren en doen! is wat zijn trainingsstijl kenmerkt. Hij traint teams op het instrumentele vlak tot en met Sr. management in hun Agile leiderschap. Inmiddels heeft hij honderden trainingen en workshops op zijn naam staan.

Han Rooijakkers

Agile team coach, trainer
en Lean Greenbelt


Han heeft de afgelopen jaren in zijn functie als consultant ervaring opgedaan met change management. Als Agile team coach adviseert hij nu bij de opstart van Agile teams. Hierbij helpt hij met het doorleven van de Scrum routine zodat teams snelheid kunnen gaan maken.

Door mensen uit te dagen in hun gebruikelijke denkpatronen stuurt hij elke dag aan op kleine verbeteringen in het teamproces. Zijn missie is om teams te begeleiden naar zelforganisatie door meer plezier in de onderlinge samenwerking te brengen.

Adriaan van der Eijk

Agile team coach, trainer
en Scrum aanhanger


Adriaan heeft zich de afgelopen 7 jaar volledig gestort op Agile / Scrum. In deze periode heeft hij ervaring opgedaan als Scrum developer, Scrum master en Coach in verschillende, veelal technische projecten.

Vanuit zijn passie voor persoonlijke ontwikkeling heeft hij als manager actief bijgedragen aan de selectie en opleiding van personeel. Het is zijn streven om iedereen te enthousiasmeren de uitdaging te vinden in het bepalen en behalen van persoonlijke- en team doelen. Deze management- en Scrum ervaring gebruikt hij nu in zijn rol als Agile Coach.

Elke dag een beetje beter en ook een beetje leuker!

Leonieke van der Peet

Agile transformatie consultant en
Agile leiderschap coach


Leonieke heeft zich als bedrijfskundige en gedragseconoom, de afgelopen 5 jaar ontwikkeld in organisatie en cultuurveranderingen. Het is haar missie om organisaties en mensen te begeleiden om ze zo elke dag een beetje beter te maken. Of het nu gaat om strategische organisatievraagstukken, manier van werken (Agile & Lean Startup) of coachen van mensen. If it doesn’t challenge you, it won’t change you.

Werken met Leonieke kenmerkt zich door haar aanstekelijke energie en dat ze echt contact met je maakt op persoonlijk level. Tevens schroomt ze niet om die lastige vragen te stellen en graag net even buiten de lijntjes te kleuren. Alles dat nodig is om beweging te realiseren en impact te maken.

Janine Vinken

Team trainer en coach (psycholoog)


Janine is opgeleid als psycholoog-trainer. In 2012 heeft zij van haar passie haar vak gemaakt. De missie van Janine is de bevlogenheid van teams vergroten. Bevlogen mensen zijn gedreven, aanstekelijk energiek en veerkrachtig.

Als trainer heeft zij zich als doel gesteld mensen te helpen zichzelf beter te leren kennen, te ontdekken wat hen drijft en waar zij plezier uit halen. Kernwoorden zijn voor haar aandacht, oprechte interesse en humor.

Willemien Pekelharing

Team trainer en coach (psycholoog)


Willemien draagt net als Janine de titel psycholoog trainer. Haar missie is; Mensen helpen in hun ontwikkeling. Zowel persoonlijk als professioneel. Het één staat wat haar betreft ook nooit los van het ander.

Mensen helpen en zien groeien maakt elke training weer bijzonder. Het is mooi om te zien dat mensen in onze training of workshop meer inzicht krijgen in zichzelf, in hoe ze zich gedragen en hoe ze overkomen op anderen. Willemien geeft haar deelnemers vertrouwen en tools om deze inzichten te gebruiken om zichzelf actief verder te ontwikkelen. Voor haar bestaat er geen beter gevoel dan wanneer we deze persoonlijke groei zien.

Gerrit Kamstra

Operations Agile coach en trainer


Gerrit heeft veel ervaring met het trainen en coachen van operationele teams tijdens hun Agile transformatie. Hierbij staat inzicht en overzicht krijgen in de eigen prestaties, om het vervolgens elke dag een beetje beter te doen, centraal. Daarnaast worden teams gestimuleerd om meer op hun eigen kracht te vertrouwen en zich minder afhankelijk op te stellen ten opzichte van hun manager. Ook de managers worden niet vergeten, zij worden getraind en gecoached om teams de ruimte te geven om (meer) zelf organiserend te worden.

Energie, beleving, ruimte voor interactie en eigen inbreng zijn enkele kenmerken van de stijl van Gerrit tijdens het coachen en geven van trainingen.


Ook deze website wordt Agile gebouwd


Dus in sprints naar MVP’s. Daarom is het mogelijk dat er ergens een spelfout te lezen is of dat er iets niet werkt in jouw browser.

De juiste inhoud bepalen we op basis van jullie input. Zo breiden we elke week een beetje uit.

Wat kan volgens jou een beetje beter?
Vul dit formulier in.


Please leave this field empty.