SAFe Lean Portfolio Management ®


apr 13

SAFe 5.0 Lean Portfolio Management (LPM)

13 april | 09:00 - 15 april | 17:00
sep 21

SAFe 5.0 Lean Portfolio Management (LPM)

21 september | 09:00 - 23 september | 17:00

Jezelf verder als Executive of Leader ontwikkelen binnen het SAFe 5.0 framework

Locatie: Amsterdam
INTRODUCTIEPRIJS
€2295,- ex. BTW

NORMALE PRIJS
€2495,- ex. BTW

In deze 3 daagse opleiding verwerven cursisten de kennis die nodig is om Lean Portfolio Management (LPM) te implementeren aan de hand van het Scaled Agile Framework V5.0®, met de onderliggende principes van Lean en Agile denken voor het gehele portfolio ontwikkeling en beheersproces. Versie 5 is tevens de laatste SAFe® versie en sinds jan 2020 op de markt.

Na deze opleiding hebben deelnemers een goed begrip van zowel de theorie als de praktijk, als ook hoe Lean Enterprises hun huidige en toekomstige staat van hun portfolio vastleggen met de Portfolio Canvas-tool. En om belangrijke zakelijke initiatieven te identificeren om de portfoliovisie te bereiken. Deelnemers brengen ook een portfoliostroom tot stand met de Portfolio Kanban en geven prioriteit aan Epics voor maximaal economisch voordeel. De opleiding biedt inzicht in hoe Value Stream Budgets en Lean Budget Guardrails kunnen worden vastgesteld en hoe de prestaties van de Lean-portefeuille kunnen worden gemeten.

Na deelname aan de training kun je een online examen doen om jouw SAFe Lean Portfolio Management (SAFe LPM) certificaat van Scaled Agile te ontvangen.

Onze SAFe Lean Portfolio Management (LPM) training is bestemd voor iedereen die meer wil weten over hoe je de Enterprise Strategie verbindt aan executie. Deze uitdaging is weggelegd voor onder meer Executive functionarissen (zoals CEO’s, CTO’s en VP’s), Enterprise Architects, Product Managers en Solution Managers, Business Unit Managers, Program Management Officers, SPC’s, Enterprise Agile Coaches en Human Resources, RTE’s maar ook Epic Owners.

Describe Lean Portfolio Management (LPM)
Connect the portfolio to enterprise strategy
Establish the Portfolio Vision
Implement Lean Budgeting and Guardrails
Establish flow with the Portfolio Kanban
Support operational excellence with an Agile Program Management Office (PMO) and Communities of Practice (CoPs)
Coordinate Value Streams
Measure LPM performance
Build a plan for LPM implementation

Open Inschrijving
INTRODUCTIEPRIJS
€2295,- ex. BTW

NORMALE PRIJS
€2495,- ex. BTW

Deze investering is inclusief:
Online examen, trainingsmateriaal, online examen voor het officiële SAFe Lean Portfolio Management (SAFe LPM) certificaat.

Locatie

Wij geven deze training bij ons op kantoor, op slechts 5 minuten loopafstand van Amsterdam Centraal. De training is verzorgd met lunch, snacks, koffie en thee.

Taal

De training wordt in het Nederlands gegeven.

Wil je deze training incompany afnemen?

Neem contact met ons op voor meer informatie (020) 737 0335

Betaalwijze

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen nemen wij contact met jou op om de inschrijving definitief te maken. Als deze definitief is gemaakt versturen we de factuur. Deze dient binnen 14 dagen na factuurdatum te worden voldaan, in ieder geval voor aanvang van de opleiding.

Om het formele Scaled Inclusief certificaat te bemachtigen is het van belang datje na afloop van de training met succes het online examen voltooid. Hiervoor heb je 30 dagen de tijd na ontvangst van de link die de trainer zal verstrekken. Het examen bestaat uit 45 online multiple-choice vragen die binnen 90 minuten met een passing score van 71% dienen te worden beantwoord.

In de praktijk is dit met enige zelfstudie zondermeer realiseerbaar. Wanneer het examen met succes is afgerond ontvangt je het officiële SAFe Lean Portfolio Management (SAFe LPM) certificaat. Een 2de poging kan direct na de 1ste poging worden gedaan en zit bij de prijs inbegrepen.

Deelname aan alleen de training geeft geen garantie tot slagen. Aan zelfstudie wordt meestal tussen de 3 en 7 dagen geadviseerd, uiteraard ook afhankelijk van de parate SAFe® en Portfolio Management kennis van de cursist.

Het groeipad na de LPM

Deze opleiding veronderstelt al enige voorkennis van Lean-Agile principes en concepten.

De volgende prerequisites worden aanbevolen:

  • Een aantal Jaren ervaring in software development, testing, business analysis, product, of project management;
  • Ervaring in het managen van portfolios, SAFe® in de Praktijk;
  • Ervaring in – en met Lean;
  • Certificering/opleiding in bijvoorbeeld Leading SAFE®, PMPO of SPC
  • Minimaal een HBO-opleidingsniveau.
apr 13

SAFe 5.0 Lean Portfolio Management (LPM)

13 april | 09:00 - 15 april | 17:00
sep 21

SAFe 5.0 Lean Portfolio Management (LPM)

21 september | 09:00 - 23 september | 17:00

Inschrijven


Schrijf je nu in voor een SAFe Lean Portfolio Management training! Staat jouw voorkeur er niet tussen of heb je nog wat meer info nodig? Bel ons gerust! 020 737 0335

Ik kom als:

BedrijfZzp'erParticulier