STAP-budget

Wist jij al dat er €1.000 opleidingstegoed voor je klaar ligt om te investeren in jouw kennis, vaardigheden en toekomst?

Dit STAP-budget is een cadeautje van de overheid, bedoeld om je arbeidsmarktkansen te vergroten. Je hebt bij Epic Agility een ruime keuze aan trainingen en workshops die in aanmerking komen voor het STAP-budget en hierdoor gratis te volgen zijn!

Extra korting met STAP

Bovenop het STAP-budget geven we een extra korting.

Hiermee zijn onze basis Scrum Master en Product Owner trainingen zelfs helemaal gratis!

Wat is het STAP-budget?

STAP-budget is een nieuwe vergoeding van de overheid voor particulieren om scholing en ontwikkeling te stimuleren. De afkorting staat voor STimulering van de Arbeidsmarkt Positie (STAP). Met dit budget kun je jouw vaardigheden en carrière verbeteren.

Per jaar kun je een vergoeding van maximaal €1.000 aanvragen om te gebruiken voor een training, workshop of cursus naar keuze bij een opleider die STAP-gecertificeerd is. Deze vergoeding vervangt de belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting.

NRTO-gecertificeerd

Epic Agility is in het bezit van het NRTO-keurmerk waarmee al onze opleidingen en trainingen in aanmerking komen voor het STAP-budget.

Tijdvakken STAP-budget

 • 2 januari 2023 t/m 27 februari 2023
 • 17 maart 2023 t/m 30 april 2023
 • 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023
 • V3 juli 2023 t/m 3 september 2023
 • V4 septemer 2023 t/m 31 oktober 2023
 • V1 november 2023 t/m 31 december 2023

Het STAP-budget kent tijdvakken die elkaar opvolgen. Per tijdvak komt er een deel van het overheidsbudget beschikbaar. Lukt het je niet om in het eerst komende tijdvak een training te volgen of is het budget op, dan kun je altijd in een volgend tijdvak aanspraak maken op het STAP-budget.

 

Alles over STAP-budget

Hoe gaat het aanvragen van het STAP-budget in zijn werk?

Een training of workshop volgen met STAP-budget heb je in 5 stappen geregeld

STAP-budget: zo werkt het bij Epic Agility
1. Kies je training of workshop uit ons aanbod

Bekijk ons complete aanbod aan Agile en Scrum trainingen.

2. Vink in het inschrijfformulier aan dat je met STAP-budget wilt aanmelden

Dit doe je in hetzelfde formulier waarin je je aanmeldgegevens invult. Op veel van onze trainingen krijg je extra STAP-korting, waardoor ze vaak helemaal gratis binnen je STAP-budget vallen. Hou je toch een restbedrag over? Dan kun je de betaling direct in orde maken via iDeal, Paypal, creditcard of op factuur.

3. Na de inschrijving ontvang je van ons je STAP-aanmeldbewijs

Dit heb je nodig om je STAP-budget aan te vragen. Op dit punt zit je nog nergens aan vast. Je inschrijving bij Epic Agility wordt pas definitief als je aanvraag door het UWV wordt goedgekeurd. Wijst het UWV je aanvraag af, laat het ons dan weten en dan annuleren we je inschrijving en sturen we je een creditfactuur.

4. Vanaf maandag 3 juli om 10:00 uur kun je weer STAP-budget aanvragen met je aanmeldbewijs

Met het STAP-aanmeldingsbewijs van Epic Agility ben je klaar om je STAP-budget aan te vragen op het STAP-portaal van UWV. Ga hiervoor naar www.stapuwv.nl en log in met je DigiD. Om 10.00 uur zet het UWV de wachtrij open.

Let op: het UWV kent het budget toe aan degenen die het vooraan in de wachtrij staan, dus zorg ervoor dat je op tijd alle vensters hebt geopend. Houd je studentnummer bij de hand en voer het in wanneer dat wordt gevraagd.

5. Binnen 4 weken ontvang je bericht van het UWV of je aanvraag is goedgekeurd

Volgens de regels heeft het UWV 4 weken om je aanvraag te beoordelen en je een bericht te sturen. Hieronder lees je wat het vervolg is als je wel of geen budget toegekend hebt gekregen.

Is je aanvraag goedgekeurd?

Super! Dan kun je de workshop of training bij ons volgen met het STAP-budget. Ongeveer twee weken voorafgaand aan je training krijg je van ons per mail de uitnodiging met alle trainingdetails. Geen mail ontvangen? Check dan even de map ‘Spam’. Ook daar geen Epic mail gevonden? Neem dan contact met ons op via de chat rechtsonder in het scherm, per mail of bel ons.

Is je aanvraag afgewezen?

Laat het ons dan weten, zodat we je inschrijving kunnen annuleren en de creditfactuur voor je in orde kunnen maken. Begint je training pas 4 weken na het eerstvolgende tijdvak? Dan kun je er ook voor kiezen om je aanmeldbewijs te bewaren en het de volgende ronde opnieuw te proberen. Of schrijf je alsnog in voor de training, maar dan zonder STAP-budget.

Elke dag een beetje beter, dat begint bij jouw volgende training

Backlog refinement

Veelgestelde vragen over het STAP-budget

 
Wat heb je nodig om STAP-budget aan te vragen?

Om gebruik te kunnen maken van het STAP-budget zijn er een aantal voorwaarden en heb je enkele zaken nodig:

 • Je bent 18 jaar of ouder
 • Je ontvangt geen AOW
 • Je hebt een burgerservicenummer (BSN)
 • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-budget ontvangen
 • Je bent EU-burger of partner van een EU-burger
 • De door jouw gekozen training voldoet aan de voorwaarden voor het STAP-budget:
  • Epic Agility is geaccrediteerd voor het STAP-budget met het NRTO-keurmerk
  • Je hebt je ingeschreven en je hebt een aanmeldbewijs ontvangen
  • De startdatum van je training is 4 weken na de start van het STAP-aanvraagtijdvak
Heb ik altijd recht op STAP-budget?

Iedereen heeft evenveel recht op het STAP-budget. En wanneer je aan de voorwaarden voldoet, heb je altijd recht op het STAP-budget. Dit betekent echter niet altijd dat je aanvraag altijd wordt goedgekeurd. De Nederlandse overheid heeft voor 2023 €170 miljoen uitgetrokken om ruim 200.000 mensen een STAP-budget te kunnen toekennen. Iedere periode komt er een deel van het budget beschikbaar. Is dit op? Dan krijg je geen budget toegewezen en kun je het opnieuw proberen in een volgende periode.

Wat als ik mijn STAP-budget wil gebruiken voor een workshop of training van minder dan €1.000?

Geen probleem, het STAP-budget betaalt dan de volledige kosten van de training of workshop. Let op: Je mag maar één opleiding of training per jaar van het STAP-budget doen. Dit betekent dus dat het resterende bedrag verdwijnt. Het meeste voordeel heb je dus door een training of workshop te doen ter waarde van minstens €1.000.

Kan ik STAP-budget voor meerdere trainingen gebruiken?

Nee, je mag één opleiding of training per jaar volgen van het STAP-budget. Hier ligt de limiet van het budget op maximaal €1.000 inclusief BTW.

Mijn aanvraag is afgekeurd, wat nu?

Heel jammer, maar geen zorgen. Je training wordt automatisch geannuleerd, je zit nergens aan vast en je hoeft niets te betalen. In een later tijdvak kun je opnieuw een STAP-aanvraag indienen.

Wil je de training toch volgen, zonder STAP-budget maar op eigen kosten? Dan maken we dat graag voor je in orde. Neem dan contact met ons op via de chat rechtsonder in het scherm, per mail of bel ons.

Wat gebeurt er als ik mij heb aangemeld maar geen STAP-budget krijg toegewezen?

Het is mogelijk dat je aanvraag wordt afgewezen. Na het indienen van je aanvraag krijg je binnen 4 weken antwoord of je in aanmerking komt voor het STAP-budget. Mocht dit om wat voor reden niet het geval zijn, dan heb je twee opties:

1. Je vraagt in een later tijdvak opnieuw het STAP-budget aan.
2. Je kunt alsnog de training volgen, maar betaalt zelf.

Wanneer hoor ik of mijn STAP-budget is goedgekeurd?

Binnen 4 weken na je aanvraag bij het UWV ontvang je een bericht of je STAP-budget toegekend wordt.

Wat zijn de aanmeldperiodes voor STAP-budget in 2023?
 • 17 maart 2023 t/m 30 april 2023

 • 1 mei 2023 t/m 2 juli 2023

 • 3 juli 2023 t/m 3 september 2023

 • 4 septemer 2023 t/m 31 oktober 2023

 • 1 november 2023 t/m 31 december 2023

Kies jouw volgende training

Voor deze trainingen kan je aanmelden met STAP-budget dat je het eerstvolgende tijdvak aanvraagt