Anoek Enters

L&D Consultant en Master Trainer bij VitalTalent (partner van Epic Agility)

Anoek gooide een paar keer in haar carrière de boeg volledig om; elke keer bewust, daadkrachtig en succesvol. Zo ging ze van de textielbranche naar een uitzendorganisatie, waarna ze – midden in de crisis– besloot als zelfstandig recruiter aan de slag te gaan. Maar ze miste een stukje saamhorigheid en persoonlijke groei, dus na 8 jaar zocht ze een vaste baan in een fijn team. Ze landde in een warm bad en is inmiddels naast Learning & Development Consultant ook Master Trainer. Anoek: “Iedereen zei, ‘je bent gek dat je de vrijheid van zelfstandige zijn opgeeft.’ Maar ik heb hier precies gevonden wat ik zocht.” 

Anoek Enters - Learning-Development Consultant en Master Trainer bij Epic Agility

Blijven ontdekken

Anoek omschrijft haarzelf als sportende bourgondiër, wat niet hetzelfde is als een sportieve bourgondiër. “Ik sport zeker 2-3x in de week, maar kom er puur om een uurtje te knallen. Kort, effectief en klaar.” Zo houdt ze haar liefde voor lekker eten, lang tafelen en gezelligheid met familie en vrienden in balans.

Het bourgondische zit voor haar vooral in het ontdekken van nieuwe recepten, want voor nieuwe dingen proberen is Anoek niet bang, ook niet op professioneel vlak. Recruitment, sales, trainen: ze hoeft geen twee keer na te denken over de rode draad door haar CV: “Ik werk graag met mensen, en heb in al mijn werkzaamheden altijd een groot aandeel zelfstandigheid gehad,” legt Anoek uit. Ze koos uiteindelijk zelfs om volledig zelfstandig aan de slag te gaan, iets dat haar de vrijheid gaf om werkdagen rondom schooltijden uit te spreiden, zodat haar zoontje lekker de aandacht kreeg die hij verdiende. Anoek: “Na acht jaar merkte ik dat hij dat veel minder nodig had, en kwam er ruimte om naar mijn eigen behoeftes te luisteren.”

Blijven ontwikkelen

In haar eigen woorden kende ze haar ‘trucje’ inmiddels wel, en voelde het alsof ze professioneel stilstond. Hoog tijd voor nieuwe uitdagingen dus: “Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Ook miste ik een stukje gezelligheid en saamhorigheid. Ik had behoefte aan collega’s en een team om samen doelen mee te behalen.” Ze vond een online vacature en schreef direct. Hoewel ze ‘koud’ binnenkwam, ze was immers onbekend met de trainingswereld en kende niemand binnen het team, landde ze in een warm bad. “Ik weet nog het exacte moment dat ik de deur voor het eerst binnenstapte,” lacht ze. “Het klikte gewoon, met iedereen.”

In de vijf jaar die volgden, vinkte ze haar hele lijstje af. Het gezellige team was direct geregeld, en de zelfontwikkeling verliep minstens even vlot: van nieuweling naar Master Trainer, en nog een hele rits titels erbij. Een enorm leerproces, maar vol met YES-momenten. “Nog altijd zijn mijn werkzaamheden heel divers; mijn trainingsrol groeit steeds verder, maar ook uit mijn consultancy rol haal ik veel energie. Als consultant ben ik betrokken bij korte en langere learning- en development trainingstrajecten voor onze klanten. De kick is anders, maar beide zijn heel gaaf.” Sinds ze Master Trainer is, kan Anoek veel dieper op inhoud meedenken met klanten. “We zijn niet gewoon een trainingsbureau, maar echt een partner in de professionele ontwikkeling van organisaties en hun medewerkers.”

Blijven genieten

Het lijstje afgevinkt, dus klaar? Nee hoor, Anoek heeft nog doelen genoeg. Nog meer trainen, het samenvoegen van EPIC en VitalTalent specialiteiten en een aantal grote gemeente- en zorg-accounts binnenhalen om hen te helpen bij het ontwikkelen van hun medewerkers. “Daar valt nog zoveel moois voor te betekenen, bijvoorbeeld met de training Crucial Conversations voor Meesterschap in Dialoog.”

Bovendien staat Anoek altijd midden in het leven, en daar hoort stilstand zeker niet bij. “Ik geniet van elke dag, je weet nooit hoe lang het mag duren. Ga uit eten, zie je vrienden, boek een vakantie, ontdek nieuwe dingen en blijf jezelf ontwikkelen. Het maakt niet uit hoe je het doet en doe het op jouw manier, maar maak herinneringen en geniet van het moment.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Anoek Enters

anoek@vitaltalent.nl

085 020 1155