Aranea de Jager

Agility Advisor

Aranea [A-ra-nee-ja] heeft een bijna-mythische naam die je 3x moet lezen en slechts 1x moet horen om goed te onthouden. Als Agility Advisor, Coach en Scrum Master gidst Aranea anderen op zowel persoonlijk als professioneel vlak in hun ontwikkeling. “Niets is mooier dan mensen te begeleiden in trajecten van groei.”

Aranea de Jager | Agility Advisor bij Epic Agility

Vanuit verbinding

Nieuw bij EPIC, maar niet nieuw in Scrum: Aranea neemt uit haar werkervaringen mee dat zowel ‘sleur’ als ‘altijd-doorgaan’ niet de juiste recepten zijn voor een goede werkbalans. Haar methode? Vanuit verbinding het (werk)leven aan te vliegen. “Pas wanneer je in verbinding met jezelf bent, kun je je echt verbinden met een ander.”

Ongemakkelijke haakjes

De diepte ingaan is dan ook iets dat Aranea gemakkelijk doet. Door haar NLP-coaching en studieadvies-achtergrond heeft ze veel ervaring met mensen, zowel met hun groei en bloei als met hun ongemak. “Ik vind het mooi om met mensen mee te lopen in een ontwikkeltraject. Het meedenken in mogelijkheden spreekt mij ontzettend aan. En ja, ik kan ook best wel confronterend zijn,” lacht ze. “Sommige mensen zijn daar gevoeliger voor. Ik zie dat als ‘open haakjes’ op ontwikkelingsvlak. Ik herken die gemakkelijk, bij zowel mezelf als bij anderen.”

Daarom duikt ze regelmatig in dat proces, zowel op persoonlijk vlak als binnen haar werkveld. “Wanneer je je eigen ongemakken opzoekt en daar vervolgens doorheen werkt, sterk je je persoonlijke ontwikkeling.” Als Scrum Master gaat ze met die confrontatie bewust om; in hoeverre wil iemand echt geholpen worden? “Er hoeft niet altijd een reactie te komen. Soms wil iemand gewoon gehoord worden of even sparren.” En de oplossing? Die heb je al, volgens Aranea: “Met de juiste vragen maar ook met gepaste stiltes, kom je vaak zelf tot het antwoord. Mensen hebben de oplossing zelf binnen zitten, ik bied de ruimte om tot dat antwoord te komen.”

Verhalen-ervaren

Je zou Aranea dus behoorlijk ‘verhalen-ervaren’ kunnen noemen. Haar gouden recept is om persoonlijke ontwikkeling als haar eigen kernwaarde door te trekken in haar rol als Scrum Master, Coach en als Agility Advisor. “Je in balans voelen en je kunnen blijven ontwikkelen op manieren die voor jou goed zijn; als iedereen daar meer mee bezig zou zijn, zou dat de wereld nog mooier maken. ”

 

Kom in contact met Aranea de Jager

aranea@epicagility.nl

020 737 0335