Aylin Tasoz

Scrum Master

Een bommetje energie waar je niet omheen kunt; als Aylin de kamer instapt, is dat meteen voelbaar. Maar deze extraverte dame kan ook goed luisteren en inleven; een kwaliteit waarvan ze pas later besefte dat niet iedereen die heeft. “Voor mij was het ‘gewoon’ aanvoelen, maar ik besefte toen nog niet dat niet iedereen een even groot empatisch vermogen heeft. Daarom ben ik me gaan ontwikkelen in het meegeven van andere perspectieven.” Lees hier meer over Scrum Master Aylin.

Aylin Tasoz | Scrum Master bij Epic Agility

Verbindende factor

Ze studeerde commerciële economie en deed de kunstacademie, een hele logische combinatie voor Aylin. “Een verhaal heeft beeld nodig. Visualisatie helpt anderen inzicht te krijgen in wat je wil vertellen.” Ze is dan ook een echte ‘verbinder’: tussen visie en visualisatie maar ook tussen departementen en tussen commercie en mensen. “Mijn commerciële achtergrond is echt wel onderdeel van wie ik ben, maar ik besefte vrij snel dat ik ook echt een mensenmens ben.”

Dat wordt duidelijk wanneer je Aylin voor het eerst ontmoet. Haar extraverte persoonlijkheid brengt altijd en overal een positieve chemie met zich mee. Ze krijgt zelfs introverte teamgenoten los, omdat ze aanvoelt wat er niet uitgesproken wordt en openstaat voor het oppikken van signalen. “Ik denk niet dat veel mensen écht niets te vertellen hebben.” 

Haar enthousiasme is aanstekelijk, en het is dan ook een van haar vele kwaliteiten om energie aan anderen te geven. “Ik wil anderen de ruimte geven om te groeien. Ik geloof echt in al mijn vezels dat van elke situatie iets moois te maken valt.” Tegenslagen binnen een team? Aylin ziet altijd de zonnige kant. “Ik ben niet snel uit het veld geslagen. Het leven is een reis. Overal kun je iets van leren en van groeien. Dat is een inzicht dat ik graag meegeef binnen teams; ontwikkeling komt in allerlei vormen.”

Walk your talk

Andere mensen in hun kracht zetten; het is Aylin haar doel, maar ze beseft ook dat het wat vaag kan klinken. “Het verschil zit ‘m in EPIC zelf. Niet alleen ik heb die missie, het is de missie van Epic Agility. Doordat wij zelf in ons kracht staan hier, kunnen we dat bij anderen ook bewerkstelligen. Walk your talk, dus. Dat doen we hier als geen ander.”

Juist daarom vindt ze het zo belangrijk om te achterhalen waarom sommige mensen níet in verandering mee willen. Waar van bovenaf vaak enkel het ‘niet willen’ wordt gezien, graaft Aylin graag dieper. Voor Aylin is ‘Ze willen niet’ geen volledig verhaal. Als Scrum Master is ze continu bezig met verandering, maar is zich ook erg bewust van het feit dat dat niet voor iedereen bij te benen is. “Dat is ook oké. Het is immers onze taak om context te geven, begrip te kweken en tools aan te reiken,” legt ze uit. Juist daarom biedt Aylin binnen haar trajecten graag de ruimte  om ook echt van persoon tot persoon te kijken wat er nodig is om iedereen binnen een team te motiveren. 

Open mind

Dat Aylin opleeft op van change management, is dan ook geen verrassing. “Mijn levensmotto zou kunnen zijn; de enige vaste waarde is dat alles continu in ontwikkeling is,” lacht ze. 

Met al die beweging in onze leefwerelden, wil ze de tip meegeven om niet te snel te oordelen of teveel aannames te maken. “Probeer echt naar elkaar te luisteren. Een team kan een aanname hebben over de manager en de manager kan een vooroordeel hebben over zijn team; zo kom je er niet. Als iedereen op zijn eigen eilandje blijft zitten, kun je niet goed samenwerken. Probeer dus niet in te vullen wat je denkt dat de ander is, maar kom elkaar in heel veel stapjes, open tegemoet. Dan zul je snel merken dat er een heel ander gesprek op gang komt!”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Aylin Tasoz

aylin@epicagility.nl

020 737 0335