Bastiaan Smeenk

Operations Manager

Verken, verander, verbeter

Een full-stack marketeer met een creatieve mindset en een doorzettersmentaliteit. Bastiaan heeft veel ervaring met digital marketing, growth hacking, branding, reclame en sociale media. Hij streeft altijd naar groei door gegevens te analyseren om de resultaten te verbeteren met behulp van de meest relevante marketingtools en -technieken. Bastiaan is altijd nieuwsgierig naar de nieuwste trends en best practices in digitale marketing, growth en automation. Er is voor alles een tool.

Bastiaan Smeenk | Operations Manager bij Epic Agility

Growth Manager

Begonnen als artiesten manager van verschillende bekende Nederlanders was Bastiaan snel gewend aan een hectische en bewegelijke omgeving. Met deze ervaring op zak stroomde Bastiaan door naar Marketing Manager voor diverse grote dance festivals zoals onder andere Dance Valley en A State of Trance.

Daaropvolgend als Marketing Director was hij mede verantwoordelijk voor New Horizons, een nieuw festival op de Duitse Nürburgring met 55.000 bezoekers in het eerste jaar.

Binnen de dance festivalbranche was de uitdaging groot, teruglopende budgetten combineren met significante groei. De training tot Growth Hacker en Advanced Growth Hacker bleken hierbij perfect aan te sluiten en de juiste middelen om deze doelen te bereiken.

Als Growth Manager en Digital Lead is Bastiaan vervolgens aan de slag gegaan bij de Energy as a Service start-up THE FCTR E, hier groeide het bedrijf in 2 jaar tijd uit van 5 FTE naar 50 FTE. Nu heeft Bastiaan zijn zinnen gezet om de wereld Epic te maken. Samen met zijn collega’s zal Bastiaan er alles aan doen om iedereen kennis te laten maken met de verschillende training en coaching trajecten die Epic Agility aanbiedt.

Tooling

Het toverwoord bij Bastiaan is tooling, voor alles is wel software gemaakt om het makkelijker te maken. Vaak is er software om de verschillende tools goed met elkaar te laten samenwerken en daar komt dan ook de kracht van de tools naar voren. Alles aan elkaar koppelen en met zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk werk verzetten.

Repetitieve taken hoeven zelden nog door mensen uitgevoerd te worden en behoren in de regel ook niet toe tot de leuke werkzaamheden. Heb je een te gekke tip voor tooling, dan hoort Bastiaan het graag!

Specialiteit

Vanuit de verschillende achtergronden en werkervaringen heeft Bastiaan zich diverse disciplines eigen gemaakt. Onder andere marketing, sales, growth, automation, tooling & data. Al deze disciplines komen perfect samen in een scaling fase van een bedrijf. Dit zijn de handvatten om een bedrijf te laten groeien.

Zo heeft Epic Agility een kantoor geopend in India, maar dat is pas het begin. Met het hele team willen we in 2025 minstens 100.000 mensen bereikt hebben om onze boodschap over te brengen.

Levensmotto

“Dat moet efficiënter kunnen.” Altijd opzoek naar een manier om het beter, sneller en makkelijker te kunnen doen.

Kennismaken? Zo neem je contact op met Bastiaan Smeenk

bastiaan@epicagility.nl

020 737 0335