Beatrix

Kantoorhond bij VitalTalent (partner van Epic Agility)

Beatrix is de collega met de sjiekste naam en de meeste functies: happiness officer, stok achter de deur, hoofdafleider, blafkoningin en aanvoerder van de middagpauze-wandelclub, om er maar een paar te noemen. Trix, voor vrienden, is namelijk dé kantoorhond van VitalTalent en Epic Agility.

Beatrix - Kantoorhond bij Epic Agility

Kantoorbaan

Trix is officieel de hond van Willeke en René. Willeke wilde graag een hond en René is niet van half werk. René: “Voor mij was heel duidelijk; als we een hond nemen, gaan we ervoor zorgen. Ik ben niet het type dat de hond de hele dag alleen thuis laat zitten met een bakje water.” En dus werd Trix vanaf het begin opgeleid als kantoorhond. “Willeke is voor werk veel weg, dus als ik op kantoor ben, dan is Trix er ook.”

Trix werkt vier dagen in de week, van maandag tot en met donderdag, en al haar collega’s kijken uit naar die dagen. Anoek noemt haar dan ook de ‘happy officer’. “Ze maakt de mensen hier sowieso heel blij en houdt ons lekker in beweging.” Hoewel voor de baasjes het wandelen soms voelt als een moetje, zien haar collega’s haar als een perfect excuus om dagelijks een beetje frisse lucht te scheppen. Laura: “Elke middag laten we gezamenlijk Trix uit. Ze is een goede stok achter de deur om even lekker naar buiten te gaan.” Geen straf als je kantoor in het groene hart, aan het water, ligt. Met het hele clubje wandelen ze daarom vaak een dagelijks lunch-rondje over de dijk. René: “Gelukkig houdt Trix ook niet van wandelen in de regen. Dan stapt ze buiten en denkt en doet ze ‘na-ah’,” grinnikt hij. 

Speelmaatje

Dat ze met het team is opgegroeid, is merkbaar in alles. Anoek: “Als ze binnenkomt, wil ze iedereen groeten. Ze rent dan standaard mijn kantoor in, duikt rechts in mijn tas om door te snuffelen en pas daarna krijg ik een knuffel. Vervolgens sjokt ze mijn kantoor uit en herhaalt dit proces bij de rest.” Laura beaamt dat Trix, net als de rest van het team, goed ingespeeld is op haar collega’s. Ze lacht: “Zodra Mark zijn boterhammen op heeft, maakt hij een balletje van de aluminiumfolie. Trix zit daar altijd op te wachten, zodat ze daarmee kan gaan spelen.” 

Haar andere favoriete speeltje is een plastic bloempot, die ze graag apporteert. Anoek: “Een beetje apart, maar het is iets typisch Trix.” Trix is ‘s ochtends actief en ‘s middags slaapt ze vaak even, maar ze weet iedereen continu in beweging te houden. Het kantoor ligt aan een natuurgebied, dus bij passerende vogels moet soms een blafje gedaan worden. “Dan staat ze bij de deur, dus laten we haar buiten. Eenmaal buiten, staat ze binnen no-time weer bij de deur om naar binnen te mogen.” Gelukkig heeft ze flexibele collega’s! 

Gezelligheid

Als de werkdag erop zit, wil Trix nog wel eens overuren maken. Anoek: “Als René en Willeke naar huis gaan, dan wil ze niet aan de riem. Ze gaat dan achter me staan schuilen alsof ze niet mee wil. Ze is graag op kantoor, denk ik. Ze is echt een mensenhondje, ze heeft zelfs al eens een nachtje bij mij thuis gelogeerd.” Voor Laura brengt een kantoorhond een extra dimensie aan het bedrijfsleven: “We hebben al een gezellig, kleinschalig familie-teamgevoel, maar Beatrix geeft er echt nog een extra huiselijke factor aan.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Beatrix

info@vitaltalent.nl

085 020 1155