Bianca Kor

Scrum Master

Epicianen met een onverwachte achtergrond; er zijn er een paar en Bianca is daar één van. Bianca heeft een zorgachtergrond. Sterker nog, ze werkte 16 jaar in de zorg als onder andere operatieassistent op de OK. Het was in die zorgcontext waar haar passie voor Agile werken ontstond. “Doordat het primair proces voorrang heeft, kan het lang duren voordat innovaties, zoals nieuwe werkwijzen, geïmplementeerd zijn.. Die tijd komt nog wel. Nu wil ik vooral ervaring opdoen in andere setting.” Leer Bianca kennen!

Bianca Kor | Scrum Master bij Epic Agility

Zorgdieren

Mensen uit de zorg zijn zorgdieren; rasechte mensenmensen die het welzijn van anderen soms boven alles zetten. Maar ze zijn ook heel pragmatisch, in ziekenhuizen heerst een no-nonsense werkcultuur van verdelen, fixen en doorgaan. Bianca is de ideale mix van die twee facetten; oprechte aandacht voor teamleden en niet het type dat in zeven sloten tegelijk loopt. “Ik ben vrij relaxed,” beaamt ze. “Je kunt op de OK alleen rustig blijven onder grote druk wanneer er transparant gecommuniceerd wordt: wat gaat er gebeuren, wat wordt van wie verwacht. Dat is op andere werkvloeren net zo goed toepasbaar.”

Dat past dan ook heel erg bij Bianca haar manier van werken, omdat ze graag in alles transparantie nastreeft. “Als team werk je naar hetzelfde doel toe. ‘Ieder zijn taak, samen in de uitvoer,’ past zowel op de OK als in een Scrum team. Wanneer je open naar elkaar communiceert, je van elkaar weet waar verwachtingen liggen en iedereen de stappen naar het einddoel kent, zou je hypothetisch gezien elkaar’s werkzaamheden kunnen overnemen. Maar vooral, dan kun je echt je eigen verantwoordelijkheid nemen. Voor mij hangt eigenaarschap, het zelf in controle zijn, samen met meer plezier halen uit je werk.”

Rugzak vol Werkplezier

Plezier in haar werk heeft Bianca zeker. Agility zag ze binnen de zorg als toepassing, bijvoorbeeld als zelforganiserende teams. De ambities en wensen die ze daarin had, houdt ze dichtbij, maar zorgden na jaren in de vaak-onderbemande zorg sector ervoor dat ze een zijstap maakte naar een startup in de zorg als Scrum Master en een studie bedrijfskunde oppakte. “Na zestien jaar in de zorg wilde ik me breder ontwikkelen. De combinatie van mijn zorgachtergrond met mijn studie bedrijfskunde geven heel veel handvaten die ik dagelijks in mijn Scrum werk kan gebruiken. Ik breng een diverse rugzak ervaring mee.”

Die rugzak zit vol behulpzaamheid, zelfredzaamheid, communicatie skills, een open en onbevooroordeelde instelling en, als echte Groningse, de neiging om eerst even de kat uit de boom te kijken. “Ik laat informatie binnensijpelen en vorm pas een oordeel als het bezonken is. Daarna laat ik wel van me laten horen. Dat betekent overigens niet dat ik gemakkelijk over me heen laat lopen. Doordat transparantie voor mij belangrijk is, probeer ik zelf ook te reflecteren, feedbacken en bespreken.” Sommige teams denken misschien een harde tante nodig te hebben, maar Bianca haar teams zijn het levende bewijs dat je met open communicatie net zo ver, of eigenlijk veel verder komt. “Binnen een gezond team komt werkvreugde terug, maar ontstaan ook allemaal mooie nieuwe mogelijkheden. Dat geeft de ruimte om Agile werkmethodieken echt te optimaliseren.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Bianca Kor

bianca@epicagility.nl

020 737 0335