Daan de Raadt

Learning & Development Consultant

"Af en toe buiten de kaders treden levert soms nieuwe inzichten op en vaak een hoop plezier."

Van de backoffice naar de voorgrond in de spotlight, Daan schittert overal. Waar hij zich eerder aanpaste en in specifieke jasjes wurmde, – soms letterlijk, zoals op de Zuidas – wordt hij nu steeds trouwer aan zijn eigen doelen en persoonlijkheid. En daar past Epic Agility, gelukkig, perfect bij. “Ik merkte al tijdens mijn sollicitaties dat ik hier mezelf kon zijn. Dat is zonder twijfel een goed teken.”

Daan de Raadt | Business Lead Trainingen bij Epic Agility

Kinderdroom

Van student toegepaste psychologie, waar hij het maximale haalde uit het studentenleven, naar recruiter op de Zuidas. Als bink van 26 leek hij daar natuurlijk helemaal het mannetje, in stropdas, net pak en in de snelle bedrijfscultuur. “Wees eerlijk,” gniffelt Daan, “recruitment is niemands kinderdroom, toch?” Want hoe cool het plaatje ook leek van buiten, hij kwam er snel achter dat de Zuidas-stijl niet bij hem pastte. Omdat het veel schakelen, het uitzoeken van andermans behoeftes en veel sociaal contact hem wel bevielen, kwam hij bij een ander recruitmentbedrijf terecht. “De lift werkte niet, er was geen warmwaterkraan en ook de sfeer was totaal anders dan op de Zuidas. Hier ging het niet alleen om KPI’s, maar keken we samen hoe we dingen konden fixen.” 

Ambities

Hij leerde hier veel nieuwe dingen, maar zijn mooiste leerproces was in het tijdig om hulp te leren vragen. “Op de Zuidas is het motto, ‘gas erop’. Een stevige werkmentaliteit ben ik niet vies van, maar inmiddels heb ik ook geleerd dat hulp vragen geen zwaktebod is. Een waardevolle les.” Toen Epic Agility op zijn pad kwam, was het voor Daan snel helder: “Ik kan een hele interessante rol spelen in het waarmaken van de fantastische ambities van Epic Agility. Ik wil over een jaar terugkijken en kunnen zeggen, nu is het van ambitie echt realiteit geworden. Epic is hartstikke ambitieus, en iedereen die hier werkt ook. Ik ben hartstikke trots dat ik daar deel van uit mag maken.” 

Waar die ambities dan liggen? Daan wil samen met zijn collega’s de trainingstak van Epic Agility laten groeien tot een op zichzelf staand geheel. Als Learning & Development Consultant zit hij daarvoor op de juiste plek. Met de sociale vaardigheden uit zijn professionele rugzakje, kan hij adviserend meekijken waar anderen zich verder kunnen ontwikkelen binnen het aanbod van Epic trainingen en workshops. Om thuis te zijn in dat brede aanbod, heeft hij dus eigenlijk een vrijbrief om alle trainingen zelf te volgen. “Zowel horizontaal als verticaal kan ik me hier ontwikkelen, dat is natuurlijk mega interessant. Sowieso krijgt iedereen bij Epic een gigantisch opleidingsbudget. Ik heb mijn eerste Scrum Master training er al op zitten en er zijn nog tal andere trajecten om te verkennen.”

Interessant idee

Dat zelfinzicht doen groeien doet hij dus heel professioneel en bewust, maar soms ook op zijn geheel eigen wijze. “Een levensmotto is het niet, maar ‘interessant idee, doen we’ is wel iets dat vaak terugkomt in mijn doen en laten. Je moet af en toe een beetje buiten de kaders treden, dat levert soms nieuwe inzichten op en soms… Tsja, soms gewoon een hoop positieve energie. Beide zijn denk ik heel gezond.” 

Kennismaken? Zo neem je contact op met Daan de Raadt

daan@epicagility.nl

06 297 37 869