Dennis Niemel

L&D Consultant en Trainer bij VitalTalent (partner van Epic Agility)

Dennis is zo iemand die zichzelf als ‘een beetje alledaags’ kan omschrijven maar eigenlijk nooit een seconde stil zit. Als trainer is hij veel en vaak onderweg, en in de weekenden is hij daarom graag gewoon lekker thuis bij zijn gezinnetje. Maar alledaags? “Ik vind het leuk om te proberen hoe ik dingen leuker, beter, makkelijker of spannender kan maken. Daar ben ik eigenlijk altijd mee bezig.”

Dennis Niemel - Learning Development Consultant en Trainer bij Epic Agility

Typisch menszijn

Zijn levensvisie hangt dus lekker tegen het Epic Agility motto aan: elke dag een beetje beter. Dennis: “Nieuwe dingen proberen, verdieping in persoonlijke ontwikkeling, zo ben ik gewoon.” Verder is hij, gewoon, een positief ingesteld, hartelijk persoon. “Noem het typisch voor mijn Surinaamse afkomst, maar ik ben warm, houd van lekker eten en draag de diversiteit van mijn brede achtergrond trots uit.”

Want opgroeien in twee verschillende delen van de wereld, maakt dat Dennis een brede kijk heeft ontwikkeld. “Je kunt drie feitjes per land leren op school, maar ergens zelf naartoe gaan en onderdeel van worden geeft zoveel meer context,” legt Dennis uit. “Overal waar je naartoe gaat, daar neem je jezelf mee. Dat doen de mensen die je tegenkomt ook. Ik vind het interessant om keer op keer te merken dat we eigenlijk vaak heel erg op elkaar lijken.” Dennis vindt het jammer dat mensen vaak liever labels plakken die de verschillen benadrukken, dan dat ze de uniformiteit van het menszijn zien. “Kijk naar de trainingen die we geven, die zijn eigenlijk universeel en cross-cultureel. Het gaat over op een bepaalde manier dingen leren aanvliegen. Ja, we zijn cultureel soms verschillend, maar de manier waarop je iets kunt aanpakken, is over de hele wereld soortgelijk.”

Trainen + leren

Een gepassioneerd trainer dus, die in zijn vak rolde door de inzichten die hij zelf opdeed tijdens het volgen van de trainingen waar hij nu gespecialiseerd in is. “Ik ging in 2016 naar een Getting Things Done seminar en dat greep me zo aan, dat ik dacht, dit ga ik ook doen.” In zijn eigen woorden kruipt bloed waar het niet gaan kan, want als kind van twee docenten was het misschien wel in de sterren geschreven dat hij ook voor groepen zou komen te staan. “Voor mij was het echt een eye opener: ik vond het bizar dat ik de dingen die ik in de training leerde nog niet wist. Dit wilde toch iedereen weten?”

Hij begon eerst intern op zijn toenmalige werkplek, switchte later naar freelance trainer en is sinds dit jaar fulltime in dienst. Maar Dennis ziet zichzelf, in zijn eigen woorden, nooit als ‘uitgeleerd’ op vlak van productiviteit of persoonlijke effectiviteit. “Los van dat ik de trainingen geef, zie ik mezelf ook nog altijd als student van wat ik doe. Ik heb niet alle wijsheid in pacht, want er is altijd meer te leren.” Dennis heeft ook gaandeweg de methodiek leren kennen en deelt dat met passie. “Niks is leuker dan gedurende een training de bij mensen lampjes aan zien gaan.”

Toekomstmuziek

Blijven leren en innoveren zijn dus inherent onderdeel van Dennis, en hij doet zijn werk dan ook met veel passie en gedrevenheid. “Ik weet niet of het een bestaande term is, maar bij deze: thought leadership building is iets waar ik me ook meer op wil focussen. Hoewel ik trainer ben op verschillende vlakken, wil me dit jaar specifiek hard maken om met mijn groep collega’s dé autoriteit rondom Getting Things Done te worden.”

Buiten kijf staat vooral dat Dennis gezond en gelukkig oud wil worden, met leuke mensen om zich heen. Dennis: “Ik wil onze kinderen helpen opgroeien tot zelfbewuste mensen die de wereld een warm hart toedragen. Uiteindelijk is dat ook waar je je als ouder elke dag vol voor inzet.” Hij lacht en voegt toe: “Toch een beetje alledaags, misschien?”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Dennis Niemel

dennis@vitaltalent.nl

085 020 1155