Edo de Wolf

Scrum Master

Hoewel zijn typisch Nederlandse naam niets doet vermoeden, is Edo een wereldwijze mix. Het is dan ook geen toeval dat deze bruggenbouwer mensen gemakkelijk weet te verbinden, nu ook in zijn originele-doch-niet-natuurlijke-vadertaal. “Van oncomfortabele situaties kun je alleen maar groeien, ik gooi mezelf daarom graag in het diepe.” 

Edo de Wolf | Scrum Master bij Epic Agility

Groeicurve(s)

Hij groeide op in Botswana en spendeerde zijn tienerjaren in Indonesië en Maleisië. Pas toen hij ging studeren settelde Edo zich in zijn vaderland. De afgelopen tien jaar spendeerde hij daardoor in Enschede, waar de unieke mix de studie Creative Technology hem naartoe had getrokken. Een Engelstalige studie aan een goede universiteit, een internationale groep studenten, en zijn broer, die al wortels in het oosten van Nederland had geschoten. Een goede uitvalsbasis voor een nieuw begin, maar nu is hij klaar voor een nieuwe fase. “Tot nu toe kon ik altijd alles in het Engels, maar het was tijd om mezelf in het diepe te gooien door over te stappen naar een Nederlandstalig bedrijf. Van oncomfortabele situaties kun je alleen maar groeien, en waar kan dat beter dan tussen kundige en behulpzame Epicianen?”

Dat hij kiest voor een niet-standaard groeicurve, is eigenlijk heel logisch als je Edo een beetje kent. Zijn internationale opvoeding, zijn creatieve business engineering studie en zijn jaren bij de Innovatiehub zorgen allemaal dat hij een ‘out of the box-mentaliteit’ heeft, zonder dat hij die inmiddels geforceerde term aan zichzelf zou koppelen. “Ik ben in Agile en Scrum begonnen om creatieve teams te begeleiden. Men neme… een rommelig zwart canvas en van daaruit gaan we verder. Ik geniet van dat proces.” Zijn achtergrond in Design Thinking helpt echter niet alleen om creatief problemen op te lossen. “Door de principes toe te passen op mijn eigen rol kan ik belanghebbenden ook effectief managen, want iedereen heeft zijn eigen interesses en behoeften.” 

Mensgerichte oplossingen

Je kunt Edo omschrijven als ‘dienend leider’, wat een perfecte cocktail is van zijn culturele wortels. Want hoewel hij zijn opvoeding met verschillende normen en waarden als zegen beschouwt, erkent hij ook dat het een andere kant heeft. “Ik heb geleerd mezelf te vormen naar de groep of omgeving om me heen, wat in mijn werk een groot pluspunt is.” Doordat hij zo sterk afgestemd is op de eigenheid van zowel individuen als ook groepen, is Edo goed in het mobiliseren van bestaand talent, kennis en mogelijkheden binnen organisaties. Een heel mensgerichte, oplossingsgerichte coach die het beste in elk individu en elk team naar boven haalt.

Deze verander-facilitator blijft zelf ook graag transformeren. “Mijn leven is opgedeeld in verschillende fases op verschillende plaatsen. Nu is het tijd voor het aanboren van mijn Nederlandse kant in de Randstad.” Over ontwikkelen gesproken, waar hij voorheen vooral zijn passie over het gebruik van Design Thinking principes bij creatieve teams inzette om continue groei en maximale waarde bijdrage te creëren, wil hij zich nu verdiepen in zijn andere liefde: IT en programmeren. Maar in welk soort team of organisatie Edo ook landt, de kern blijft hetzelfde; problemen creatief aanpakken met blijvende impact.

Kennismaken? Zo neem je contact op met Edo de Wolf

edo@epicagility.nl

020 737 0335