Ferron Tolboom

Financial Controller

De man van de cijfertjes zit verstopt op Epic HQ, als onderdeel van het backoffice team – de zonnestraaltjes die de motor aandrijven. Bij Ferron hoort een gezicht die velen niet vaak zullen tegenkomen. Des te waardevoller is een introductie van Financial Controller Ferron: “Mij krijg je niet snel op de kast.”

Ferron Tolboom | Finance Controller bij Epic Agility

Uit je schulp

Beschouw hem als onze nieuwe stille kracht; Ferron heeft een verstandige, weloverwogen en kalme persoonlijkheid. Na zijn Bachelor International Business en Master Entrepreneurship, begon hij als boekhouder en groeide al snel door tot financial controller. Hij zocht naar een manier van werken die meer hands-on zou zijn. Ferron: “Als dienstverlener had ik het gevoel te veel op afstand te staan, je bent nooit bezig met keuzes maken, alleen met het netjes houden van alle cijfers. Er ontstond een verlangen om meer bezig te zijn met een stukje van de bedrijfsvoering en dat kan hier bij Epic Agility.”

Vanuit een boekhoudkantoor bij Epic terechtkomen is even wennen, wellicht. Om je een beeld te geven van onze backoffice, krijg je van Ferron een aantal steekwoorden: chaotisch, levendig, nul sleur, lekker hectisch en áltijd & óveral gezang. Hij zocht naar meer excitement in zijn werk, en tsja… Be careful what you wish for! “Ik zing nog niet mee,” lacht Ferron, “maar ik ben blij dat er volop levendigheid om me heen is. Ik werk door, doe gewoon mijn ding, maar ik kom hier vanzelf uit mijn schulp. Al zie ik mezelf niet snel op mijn bureau staan dansen.” We zullen hier binnen nu en een jaar een update over schrijven ;).

Meer dan cijfers

Over die collega’s gesproken; Ferron kijkt ernaar uit om zich in de Epic inhoud te verdiepen. “Ik wil mijn collega’s in actie zien, de inhoud doorgronden en mijn kennis verrijken.” Want hoewel Ferron de financiën van Epic inmiddels door en door kent, wil hij nog een inhoudelijke slag slaan. “Als ik in mijn dagelijks werk iets heb aan de trainingen die hier worden aangeboden, is dat alleen maar mooi meegenomen.”

Ook al is die Agility slag wellicht niet nodig om zijn werk goed te doen, voor Ferron staat werkgeluk niet gelijk aan enkel kloppende cijfers. “Natuurlijk doen de cijfers ertoe, maar voldoening krijg je als er iets moois gebeurt waar je aan hebt bijgedragen, in welke vorm dan ook.” Zijn professionele bijdrage zit ‘m in vrijwel de gehele finance op zich nemen. Maar een super strakke finance, behoeft weinig collegiaal overleg. Gelukkig ziet Ferron niet snel sleur in het verschiet. “Met zoveel verschillende mensen bij elkaar op kantoor is het hier nooit saai en juist altijd gezellig.”

Positive vibes

Mocht het eens niet gezellig blijken, dan heb je aan Ferron nog altijd een goede. Want tot in zijn elke porie zit positiviteit. “Ik ben heel positief ingesteld en blijf niet hangen in negativiteit. Als iets tegenzit, doe er dan iets aan. Als je er niks aan kunt veranderen, heeft het ook geen zin om erin te blijven hangen.”

De behoefte om over negatieve gevoelens te praten, heeft Ferron echter niet. Hij kan gemakkelijk loslaten zonder daar trucjes voor nodig te hebben. Wel is er voor hem één gulden weg naar instant positive vibes; muziek! Van rap tot metal tot Ibiza house, alles kan. “Mijn muziekkeuze hangt af van mijn bui. Ik kan zelfs rustig een boek lezen met snoeiharde metal aan.” Dus mocht je Ferron eens op kantoor zien zitten, volledig gefocust op cijfers en formules, vraag even of je zijn koptelefoon op mag zetten: grote kans dat er een fantastische verrassing op je wacht.

Kennismaken? Zo neem je contact op met Ferron Tolboom

ferron@epicagility.nl

020 737 0335