Frank Boon

Agile Coach en Scrum Master

De eerste keer dat Frank bij Epic Agility binnenstapte, wist hij dat hij thuis was. “Het was alsof ik een team van tien Franks leerde kennen.” Wat dat inhoudt? Het enthousiasme spat eraf, de goede ideeën vliegen in het rond en de energie gaat door het dak. “Ze zeggen wel eens dat het bij de loodgieter lekt, maar bij EPIC houden we elkaar en het team scherp. Iedereen hier is echt goed in wat ‘ie doet.” Leer hier de ondernemende en creatieve Agile Coach Frank beter kennen.

Frank Boon | Agile Coach en Scrum Master bij Epic Agility

Design Thinking

Frank begon ooit als student aan de Design Academy, waar zijn liefde voor Design Thinking ontstond. Hoewel hij nog altijd graag creatief bezig is, ontdekte hij al snel dat zijn kracht niet in het praktische maken maar juist in het ontwikkelen van de processen zelf. Tijdens zijn studie Business Innovation gaf hij al snel zelf workshops over Agile werken en Design Thinking.

Groepsprocessen

Met een focus op teamdynamieken, is Frank graag bezig met het ‘waarom’ van groepsprocessen. Waarom luisteren mensen wel, of juist niet; en hoe kun je discussies begeleiden op een manier waarop mensen bij elkaar uit komen? Je hoeft niet te praten totdat je het met elkaar eens bent, maar idealiter wel totdat je elkaar echt verstaat. Frank ziet het belang daarvan in Scrum en Agile ook terug: “Soms merk je dat mensen compleet langs elkaar heen praten. Je hebt er niets aan als men elkaar niet begrijpt, zo ontstaan er problemen die er helemaal niet hoeven zijn. Ik help graag in dat proces.”

Frank voelt zich niet alleen thuis in real-life groepsprocessen, maar als digital native kan hij ook goed processen begeleiden op de hybride of online werkvloer. Hij studeerde zelfs af op ‘Hybrid Design Thinking’, een semi-virtuele manier van samenwerken waarbij er altijd in de cloud wordt gewerkt, ook wanneer een team in dezelfde ruimte aan de slag gaat. “Niet iedereen is een digital native, en dat hoeft ook niet. Verandering moet altijd bij en binnen een team passen, en dat is ook altijd het einddoel; om een team zo te structureren dat verandering werkt voor het geheel.”

Digitale achterzak

Behalve zijn Design Thinking en digitale kennis in zijn achterzak, neemt Frank ook zijn creatieve ondernemersverleden mee. ‘Als ik iets heb geleerd, is dat het belangrijk is om elkaar goed te leren kennen voordat je met elkaar in zee gaat. Als iets niet goed voelt, moet je het gewoon uitspreken, daar heb je het meest aan.” Transparantie is natuurlijk niet voor niks een van de kernwaarden van Scrum, en daarmee ook voor Frank zelf. “Om effectief samen te kunnen werken, moet je transparant naar elkaar kunnen en durven zijn.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Frank Boon

frank@epicagility.nl

020 737 0335