Gijs Blijdenstein

Agile Coach en Scrum Master

Gijs is Mister International: na Dubai, Curaçao, Engeland, Australië en het eveneens exotische Groningen werd hij verliefd in Amsterdam, —en oké, ook óp Amsterdam, natuurlijk. Hij begon zijn werkende leven met het maken van winstgevende business modellen voor jong creatief talent, en besloot vervolgens een commerciëlere kant te willen verkennen. Daar ontdekte hij hoeveel er op de werkvloer mis kan lopen, en welke positieve uitkomsten Agile werken daarop hadden. Hij bleef zich door ontwikkelen en is inmiddels een ervaren Agile Coach en Scrum Master met ruim werkervaring in de informatietechnologie en dienstensector die graag meedenkt vanuit de UX-kant.

Gijs Blijdenstein | Agile Coach en Scrum Master bij Epic Agility

Eigen koers

En meedenken kan ‘ie. Door zijn internationale opvoeding en brede professionele achtergrond kan hij met iedereen omgaan. Gijs voelt onderliggende dynamieken aan als geen ander en zorgt dat iedereen zich gehoord voelt binnen een groep. “Als je als kind continu verhuist, kom je steeds in vaste ‘kliekjes’ die al onderling verstandhoudingen hebben. Ik ontwikkelde daarom al jong een oog voor hoe die verhoudingen liggen, iets dat ik nu goed kan gebruiken in mijn werkveld. Het vele verhuizen leerde me ook om meegaand te worden zonder mijn eigen koers uit zicht te verliezen. Het maakte me rotsvast persoon die ook stabiliteit uitstraalt op anderen. Stabiliteit, —zijnde autonomie, meesterschap en doelgerichtheid— en motivatie mijns inziens intrinsiek verbonden. Ik wil hier bewustzijn van creëren en verandering aanjagen zodat het tot leven komt bij de mensen met wie ik werk.”

Simpele complexiteit

Het woord ‘rotsvast’ misstaat Gijs om twee redenen niet; om zijn rustgevende persoonlijkheid en om zijn link met de natuur. “Ik heb altijd een connectie met de natuur gehad,” licht hij toe. “Me terugtrekken in de bossen of de bergen helpt me de diepte in te duiken met mezelf. De natuur is een simpliciteit met een diepe complexiteit erachter.” De kern van die combinatie vind je in Gijs’ werkwijze ook terug; hij steekt zijn training graag ogenschijnlijk simpel in, zonder diepgaande complexiteit uit het oog te verliezen. Om Einstein te parafraseren is dat de kunst van een ervaren Agile Coach en Scrum Master, want ’als je het niet simpel kunt uitleggen, begrijp je het zelf niet goed genoeg’.

Vanuit de persoonlijke behoefte naar tijd doorbrengen in de natuur, wil Gijs daar ook op professioneel vlak meer mee gaan doen. “Wat gebeurt er als je een Scrum training naar de natuur brengt? De combinatie van natuur en Agile gedachtegoed wil ik gaan verkennen. De werkelijke omgeving waar je je in bevindt, heeft een enorme invloed op hoe je je voelt en gedraagt. Als je de hele tijd op kantoor zit, impliceert dat een bepaald gedrag. Als je mensen uit die omgeving haalt en in een andere zet, opent er ruimte voor nieuwigheid en nieuwe inzichten. Het lijkt me leuk om te experimenteren met wat voor effect dat heeft op individueel en op teams niveau. EPIC Agility biedt de vrijheid om een eigen werkstijl te ontwikkelen, en mijn mega ervaren collega’s kunnen daar een mooie aanvulling op geven.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Gijs Blijdenstein

gijs@epicagility.nl

020 737 0335