Heleen Macken

Content Marketeer

Ja, echt waar: bij EPIC werken niet alleen maar Scrum Masters, Agile Coaches en andere team-and-process-wizards. We zouden niet episch zijn als er niet ook episch hard achter, aan en op de schermen werd gewerkt. Neem Heleen, onze altijd-enthousiaste content marketeer. Ze stopt al haar kennis, kunde, passie en enthousiasme in het maken, delen en optimaliseren van alle Epic Agility content op jullie beeldschermen.

Heleen Macken | Content Marketeer bij Epic Agility

Liefde voor taal

Hoewel je Heleen zou kunnen bestempelen als ‘workaholic’, is ze gelukkig veel meer dan werkverslaafd. Misschien is het omdat als een coach een fictieboek leest, het minder voelt als ‘vakidioterie’ dan wanneer een copy/content writer een boek leest? Heleen verslindt namelijk boeken en schrijft ook graag, maar doet dat uit zowel professionele passie als voor pure ontspanning. Daarnaast is ze creatief (ze haakt, borduurt en aquarelt, om maar wat te noemen), is een zoetekauw (mocht je ooit een gunst nodig hebben, ze heeft een zwak voor Belgische Cha-Cha chocoladekoekjes) en ze is een vakidioot. Oh wacht, dat hadden we al gezegd. Kortom, Heleen is Heleen en zoals haar, is er geeneen.

Heleen groeide op in een Nederlands-Vlaams gezin in België, in het grensgebied. Misschien dat daar haar liefde voor taal ontstond; een dagelijkse paplepel vol subtiele verschillen tussen Vlaams en Nederlands. Die taalkennis en -kunde kan ze nu eindelijk weer echt kwijt, want na jaren bij marketingbureaus te hebben gewerkt, is ze blij nu weer bij een merk neer te strijken. “Het voelt holistischer om nu aan één merk te werken dan zes klanten tegelijk te adviseren,” legt ze uit. “Nu kan ik echt doorpakken, want ik denk niet enkel strategisch mee maar ben ook in charge van de uitvoering. Zelf weer schrijven, met video aan de slag en nieuwe contentformats bedenken en ze toetsen; dat geeft een gevoel van vrijheid.”

Allemaal anders

Ze is content marketeer, maar als heuse Epiciaan is ze echt niet nieuw in de wereld van Agile werken. Zo werkte ze jaren geleden al in een soortgelijke functie binnen de Agile consultancy. “Toen ik bij EPIC binnenstapte, voelde het als thuiskomen. Ik was vergeten hoe leuk ik deze wereld eigenlijk vond. Mijn collega’s zijn stuk voor stuk mensen die veel aandacht hebben voor werkende professionals maar ook voor de mens daar achter, dat maakt het een warm team met veel onderling vertrouwen. Doordat iedereen hier heel ‘eigen’ is, en ieder een licht-afwijkende kijk op dingen heeft, zijn we allemaal gelijk in dat we net even anders zijn. Dat is een hele fijne klik.”

En hoewel het Business & Operations team relatief klein is bij Epic Agility, voelt Heleen zich gelukkig daarin niet de vreemde eend in de bijt. “Ik heb genoeg mensen om mee te sparren. We staan schouder aan schouder, iedereen steunt elkaar.” Kleine teams betekenen ook korte lijntjes, en dat past Heleen goed. “Je kunt me omschrijven als ‘happy to help’, omdat dat bij me past, maar ook omdat ‘happy’ en ‘hulpvaardig’ als losse termen me goed passen. Het fijnste is dat dat hier voor iedereen lijkt te gelden. Een win/win!”

Epic Online

Wie al een training bij Epic Agility volgde, is waarschijnlijk al bekend met de Epic Agility Online omgeving. Heleen wil zich daar de aankomende tijd graag verder op storten. “Ik zie dat nog veel verder tot leven komen, het is zo’n mooi platform. Extra modules, elke dag wat te leren, een levendige community… Ik heb nog niet eerder zo’n digitaal product ontwikkeld, maar ik ben wel een beetje een Pipi Langkous. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik dat kan.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Heleen Macken

heleen@epicagility.nl

020 737 0335