Jasper Peterzon

Scrum Master

Als je Jasper hoort praten, is het bijna niet voor te stellen dat hij 15 jaar ‘aan de andere kant’ werkte. Jasper zijn werkervaring zit namelijk in de detachering; jarenlang werkte hij als test consultant in de IT. Dat betekent dat hij bakken ervaring heeft in het werken met Agile teams, maar verklaart ook de bevlogenheid waarmee hij nu zijn werk benadert, want eindelijk werkt hij direct met mensen! Jasper: “Het was een hele goede keus om te switchen van productinhoud naar team/proces en mens-inhoud.”

Jasper Peterzon | Scrum Master bij Epic Agility

Naar de inhoud

Zoals gezegd, heeft Jasper als test consultant veel ervaring met het werken in (Agile) teams, maar zijn focus lag daarbij op de productinhoud; werkt het naar behoren? Zijn interesse verschoof steeds verder richting de mensgerichte processen, en hij besloot zich te specialiseren als Scrum Master. “Dat proces was niet altijd makkelijk,” licht Jasper toe. “Het duurde even voordat ik uit mijn comfort zone stapte, maar EPIC is daarin echt een verademing. Hier staat de mens voorop. Er is daardoor ruimte om alle dingen die me interesseren binnen werktijd op te pakken.”

Die vijftien jaar ‘aan de andere kant’ zijn echter allesbehalve weggegooide tijd. Hoewel Jasper weinig energie kreeg van technische inhoud, boeide de variatie in opdrachten hem. Hij kon op veel plekken mee kijken hoe processen, binnen verschillende branches, liepen. “Ik heb veel gezien en ervaren, vooral in de verschillen tussen hoe je het voor ogen hebt en de echte gang van zaken binnen bedrijven. Die ervaring neem ik nu natuurlijk mee.” Waar hij dan wel energie van krijgt? “Over processen meedenken en mensen in hun kracht zetten en enthousiasmeren, daar loop ik vol van,” glundert hij.

Kennis en/of Kunde

Doordat hij al die jaren meegroeide met zijn vorige werkgever, is zijn rugzak aan ervaring dus goed gevuld met praktijkkennis. “Dat past bij me. Bedrijven die groeien hebben hun eigen uitdagingen en ik ben een pragmatisch iemand. Ik heb minder met titels en papiertjes.” Is dat niet gek voor iemand die bij de go-to plek werkt als het gaat om Agile trainers, trainingen en certificaten? “Ik denk dat mensen trainingen volgen om verschillende redenen; het is prachtig om nieuwe kennis op te doen, sterker nog, dat is heel erg waardevol. En het is ook een manier om opgedane ervaring om te zetten in iets toonbaars. Nu ik bij EPIC zit, wil ik daar natuurlijk wel stappen in maken. Er is hier zoveel kennis in house.”

Volgens Jasper gaat het uiteindelijk om kennis en kunde samen te voegen door de materie eigen te maken middels praktijkervaring. “Met een Jaspersausje eroverheen,” grapt hij. Wat die specialiteit is? “Door mezelf kwetsbaar op te stellen kan ik mensen bij elkaar brengen. Ik ben heel open en sta daardoor ook open voor ieders’ visie. Door te laten zien dat ik niet het antwoord heb, maar zij waarschijnlijk zelf wel, zorgt dat ervoor dat ze samenwerken.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Jasper Peterzon

jasper@epicagility.nl

020 737 0335