Laura van Middelkoop

Projectmanager bij VitalTalent (partner van Epic Agility)

In haar werk is Laura misschien de spin in het web, als persoon (en collega) is ze een vrolijke spring-in-het-veld. Zodra je haar ziet of hoort, is haar enthousiasme voelbaar én aanstekelijk. “Mensen noemen me altijd enthousiast, maar ik vind dat zelf heel normaal.” 

Laura van Middelkoop - Projectmanager bij Epic Agility

Stevige(re) Schoenen

Een vrolijk, bezig bijtje: dat is typisch Laura. Op alle vlakken is ze het type dat graag van elke dag een feestje maakt. “Alles eruit halen dat erin zit, en vooral dingen doen die je zelf leuk vindt,” licht Laura toe. “Ook in werk vind ik dat belangrijk, dat je energie haalt uit wat je doet.” Dat komt bij Laura gelukkig heel natuurlijk, maar het is wel iets dat ze heeft leren kaderen. “Het gevaar zit in dat je op alles ‘ja’ zegt uit enthousiasme, maar dat je de dingen vooral doet om een ander blij te maken.” Ze leerde op een andere manier naar de wereld kijken. “Ik heb geleerd om ook naar mijn eigen hart te luisteren. Anderen blij maken vind ik nog steeds fijn, maar ik sta zelf nu veel steviger in mijn schoenen.”

Dat die schoenen stevig staan, is maar goed ook, want er zijn aardig wat kilometers op hardgelopen, tennis- en hockeywedstrijden op gespeeld en groepslessen op gevolgd. Laura is nogal een sportieveling, en dat komt niet alleen tot uiting in haar privéleven. Ze deed een sportopleiding, maar kwam uiteindelijk in de toerismebranche terecht waar ze vier seizoenen als reisleiding volbracht, en koos toen voor een kantoorbaan als customer support, waar ze onder andere de reisleiding ondersteunde met klachten op de bestemmingen. “Ik wilde meer positiviteit in mijn werk terugzien,” zegt Laura. Zo kwam ze bij IMK Opleidingen terecht. Al die jaren deed Laura naast haar werk ook vrijwilligerswerk voor Stichting Spieren voor Spieren, en toen daar een vacature vrij kwam, solliciteerde ze direct. Een fantastische baan bij een prachtige stichting, waar een maximale week-inzet heel belangrijk was. Door de komst van haar dochtertje besloot Laura haar werk dichterbij huis te zoeken en de weekenden vrij te houden. Laura: “Mijn hart blijft bij Spieren voor Spieren: ik ben er nog steeds vrijwilliger en help bij diverse evenementen. Maar soms veranderen situaties en maak je andere beslissingen.”

Familiebedrijfs

Dat dichter bij huis was VitalTalent, waar ze bij binnenkomst iedereen al kende. “Tessa was een vriendin, zij liet me in eerste instantie ook weten dat er een vacature vrij kwam. Willeke en René kende ik van mijn tijd bij IMK en ook Mark werkte daar vroeger in hetzelfde pand. Het voelt daardoor alsof ik er al jaren werk, maar eigenlijk is twee jaar nog niet zo lang.”

Werksfeer

Als Projectmanager beheert Laura alle projecten van start tot en met evaluatie. Ze heeft dus contact met de trainers, de klanten en iedereen ertussenin. “Mijn werk is heel afwisselend, dat maakt het juist zo leuk. Elke training en elk bedrijf is anders, geen dag is hetzelfde. Bovendien is de werksfeer hier heel fijn, we zijn heel open onderling en bespreken alles. Ik kan vanuit huis werken, als ik wil, maar mijn streven is om elke dag op kantoor te werken. Ik zoek graag de gezelligheid van het team op!”

Of de rest net zo graag Laura op kantoor heeft, is soms twijfelachtig. Laura lacht: “Ik heb een eh, andere muzieksmaak!” Het wil nog wel eens voorkomen dat thema-radio opstaat of feestmuziek zoals met Kerst. “Dan weet iedereen wie de radio heeft aangezet. Maar ik ga me daar niet voor schamen, een beetje kinds blijven als volwassene is juist heel gezond!”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Laura van Middelkoop

laura@vitaltalent.nl

085 020 1155