Patrick den Rooijen

Agile Coach en Scrum Master

Met ruim een decennium werkervaring bij een groot internationaal bedrijf, ligt niet alleen Patricks kennis maar óók zijn passie bij het samenwerken met internationale teams.

Patrick den Rooijen | Agile Coach en Scrum Master bij Epic Agility

Culturele duizendpoot

Veel culturen binnen een team lastig? Niet als je het Patrick vraagt! Zijn ervaring en interesse maken dat hij snel kan schakelen in aanpak en communicatie bij teams met verschillende culturen. Want brengt niet iedereen, juist vanuit verschillende achtergronden, iets heel eigen en waardevols mee naar hun werkplek? Vijftien jaar lang werkte Patrick bij een groot internationaal bedrijf, onder andere als Scrum Master en Agile Coach. Tot hij besloot een sabbatical te nemen…

Wellicht niet een voor de hand liggende keuze voor velen, maar voor Patrick was het de perfecte manier om prioriteiten te herbekijken. Na een lange reis met zijn gezin, besloot hij zich volop in professionele zelfontwikkeling te storten en volgde verschillende Agile, facilitatie- en Scrum trainingen. Met een rits aan nieuwe certificaten op zak, vond hij het hoog tijd om zijn kennis weer in te zetten op plekken waar hij het liefst werkt. Binnen no-time kon hij weer aan de slag, als Epic consultant bij een internationaal bedrijf.

Kwaliteit boven snelheid

Patrick zijn drijfveer is om continue ontwikkeling te stimuleren. Zelf zoekt hij continu naar nieuwe uitdagingen, maar ook binnen de teams waar hij mee werkt, kijkt hij altijd naar lange termijn groei en -oplossingen. De simpele en snelle manier heeft bij Patrick nooit prioriteit boven kwalitatieve ontwikkeling.

Drijfveer

“Every day, there is a new team.” Patrick leeft met de instelling dat elke dag anders is. In zijn benadering is een team elke dag anders, want als iemand binnen een team een uitzonderlijk goede of juist slechte dag heeft, beïnvloedt dat ook het geheel. Zijn open houding en transparante aard probeert hij altijd in te zetten binnen een team; voor Patrick is het heel belangrijk om écht bij elkaar in te checken om zo elke dag een nieuw beeld te vormen van hoe het team in elkaar zit.

Advies

Welke professionele of culturele achtergronden je team ook omvat, oprechte en open communicatie moet de basis vormen. Door onderling en individueel vertrouwen te kweken, voelt men zich gesteund en gemotiveerd om grote stappen te nemen. Dat geeft de ruimte om je met hart en ziel in te zetten!

Kennismaken? Zo neem je contact op met Patrick den Rooijen

patrick@epicagility.nl

020 737 0335