René Cramer

Manager Logistics bij VitalTalent (partner van Epic Agility)

René was eigenlijk al onderdeel van het team voordat hij onderdeel was van het team. Als echtgenoot van Willeke hielp hij achter de schermen vanaf het begin namelijk al mee. Toen er plek was voor een paar administratie-en-organisatie-handen aan boord, was de keuze dan ook snel gemaakt. “Ik kan in mijn werk mijn eigen gangetje gaan, dat vind ik fijn.”

Rene Cramer - Manager Logistics bij VitalTalent

To Train or Not To Train

De man van de logistiek die niet stilzitten kan. Hoewel hij een belangrijk onderdeel is van alle trainingen, volgt hij zelf daarom liever geen. “Je zou me straffen door me naar een training te sturen. Ik kan helemaal niet stilzitten en naar iemand luisteren.” Dat wil overigens niet zeggen dat hij de materie niet kent; hij krijgt het links en rechts mee, zowel als ‘man van’ als vanwege het feit dat René alle materialen verwerkt, verstuurt en zelfs vertaalt. “De lespakketten worden in Amerika ontwikkeld en wij zetten dat om naar het Nederlands. Ik vertaal alles en Willeke kijkt of het qua training lekker loopt, en dan gaat er nog een Neerlandicus doorheen. Vervolgens zet ik het in InDesign en gaat het terug naar Amerika om aan de software gekoppeld te worden.” 

Eigen Werkwijze

Dat René ook met computersoftware zoals InDesign handig is, is niet gek. Hij noemt zichzelf namelijk een ‘oude hacker’, vroeger vond hij niets leuker dan uitpluizen hoe en waarom bepaalde programma’s werkten zoals ze werkten. “Ik heb een technische aanleg en IT is ook echt een eigen interesse. Waar ik ook werkte en in welke functie dan ook, collega’s kwamen altijd bij mij met hun ICT problemen. Als anderen tegen computerproblemen aanlopen, vind ik het leuk om die uit te pluizen.” 

Volgens de Insight Discovery training die het team onlangs volgde, was René ‘blauw’. “Ja, noem me gerust donkerblauw,” lacht hij. “Ik ben analytisch, maar niet per se gestructureerd. Ik pak dingen aan zoals ze voor mij prioritair voelen. Als er paniek is in de tent omdat er iets niet geregeld blijkt, dan spring ik erbovenop.” Hij laat dan alles vallen om te zorgen dat de rest van het team verder kan. Lijstjes zijn daarom niet zo zijn ding. “Iedereen weet dat, en daardoor kan ik mijn eigen ding doen op mijn eigen manier. Ik werk graag in mijn eigen coconnetje, zonder dat ik in vergaderingen wordt gesleept.” 

Toekomstplannen

René is het type ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’. Een nuchtere, stabiele collega. Als oudste telg van het kantoor, kijkt hij ook al rustig uit naar de toekomst. “We hebben een vakantiehuisje, maar we spelen ook met het idee om een campertje te kopen. Dan kunnen we regelmatig Europa intrekken met Trix, onze hond.” Beatrix is nu nog kantoorhond, een bijna-fulltime functie. “Toen we een hond namen, was het voor mij heel duidelijk; dan ga ik er wel voor zorgen. Ik ben niet iemand die zijn hond de hele dag thuis alleen laat met een bakje water.” Gelukkig mag Trix contractueel met vervroegd pensioen, zodat ze lekker met haar baasje(s) kan gaan reizen. “We hebben geen kinderen, dus zijn dan met drie flexibel om te gaan en te staan waar en wanneer we willen.” 

Kennismaken? Zo neem je contact op met René Cramer

rene@vitaltalent.nl

085 020 1155