Rob Paeper

Agile Coach en Trainer

Just do it, together

Als ‘teamdokter’ past hij bij bestaande teams die soms kwesties hebben en stagneren in hun ontwikkeling, passende interventies toe om samenwerking te stimuleren. Zijn ruim twintig jaar ervaring als (interim) manager stelt hem in staat om met veel verschillende mensen in heel verschillende contexten te werken. Rob heeft dus DevOps-teams geprepareerd en gerepareerd. En dat met veel succes!

Rob Paeper | Agile Coach en Trainer bij Epic Agility

High performance teams

Werken met teams is zo veelzijdig. Er kan veel goed gaan, maar ook verkeerd. Dat is spannend. Als een team symbiotisch samenwerkt, dan halen de teamleden het maximale uit zichzelf en uit elkaar. Dat is verschrikkelijk gaaf en krachtig. Rob is ervan overtuigd dat iedere professional die dat een keer heeft meegemaakt, de rest van zijn of haar carrière hunkert naar herhaling van dat gevoel. Daar wil hij graag aan bijdragen.

Agile Coach, trainer & consultant

Als meewerkend voorman van een unit met veertig Senior Scrum Masters / Agile Coaches heeft Rob de laatste vijf jaar ongeveer dertig Scrum teams helpen samenstellen en opstarten. Dit deed hij onder andere voor de Nationale Politie, de Rabobank, Rijkswaterstaat en Ordina. Als ‘teamdokter’ past hij bij bestaande teams die soms kwesties hebben en stagneren in hun ontwikkeling, passende interventies toe om samenwerking te stimuleren. Zijn ruim twintig jaar ervaring als (interim) manager stelt hem in staat om met veel verschillende mensen in heel verschillende contexten te werken. Rob heeft dus DevOps-teams geprepareerd en gerepareerd. En dat met veel succes!

Serious Gaming en workshops

Rob werkt graag met Serious Gaming om tot inzichten te komen. Als een team specifieke leerdoelen heeft dan ontwikkelt hij daar graag zelf werkvormen bij, puttend uit de rijke wereld van Agile, Lean, DevOps, DISC en Liberating Structures, gecombineerd met een dosis eigen creativiteit. Door de jaren heen heeft Rob talloze DevOps inspiratiesessies en workshops mogen faciliteren, bij o.a. het Kadaster, de Kamer van Koophandel, de Rabobank, Ordina, Allianz en de Ministeries van Economische Zaken en Defensie.

Stappen zetten is mensenwerk

Rob is ervan overtuigd dat de Agile mindset en way-of-working het passende antwoord is op de vraagstukken waar organisaties nu mee worstelen. De snelheid moet omhoog en die zal ook omhoog. Maar het zal niet vanzelf gaan. Het is mensenwerk. Rob zet zich er vol voor in om een positieve bijdrage te leveren aan de benodigde verandering van de mindset. Dan neemt niet alleen de snelheid toe, maar ook de kwaliteit en het plezier in het werk. De momenten dat een team weer een stap vooruit zet, zijn voor hem het meest motiverend.

De ideale context

Het is ideaal als een team een niveau van echte verbinding realiseert. Verbinding tussen de teamleden onderling, maar zeker ook met de omgeving van het team. Als alle informatie vrijelijk stroomt, als er wederzijds respect is en iedereen voegt waarde toe en iedereen wordt gezien en gehoord en gewaardeerd! De energie bij zo’n team is voelbaar als je erbij in de buurt komt. In zo’n situatie is iedereen trots; op zichzelf en op elkaar! Dat is de context waar Rob naar streeft, het ultieme. En hij heeft het zien gebeuren en hij heeft er zijn bijdrage aan geleverd. Het kan echt.

Levensmotto

Just do it, together! Rob wil gewoon de mouwen opstropen en iets beetpakken om te verbeteren. Iedere keer dat het lukt om dat in verbinding met anderen te doen en wanneer iedereen waarde toevoegt vanuit eigen unieke kwaliteiten, dan haalt hij hier veel voldoening uit. Mensen die samenwerken zijn tot bijzondere prestaties in staat

Advies voor de klant

Durf de traditionele top-down besturing in te wisselen voor de andere, veel constructievere oriëntatie. Het zijn de professionals die de waarde toevoegen, niet de directeuren. Maak dus gebruik van de expertise van de mensen die voor je werken want die komen hun bed uit om hun best voor je te doen. Controleer minder, faciliteer meer.  “It doesn’t make sense to hire smart people and tell them what to do. Hire smart people so they will tell you what to do.”

Werk aan een culture-of-trust en gun jezelf het enorm bevredigende effect op je organisatie, je producten en je diensten, en daardoor op je klanten.

Kennismaken? Zo neem je contact op met Rob Paeper

rob@epicagility.nl

020 737 0335