Ruben Brinkman

Business Unit Manager
Coaching & Detachering

Zijn levensmotto is: ‘je bent de regisseur van je eigen leven, dus maak er een onvergetelijke film van!’, wat best toepasselijk is voor iemand die a la Schwarzenegger had kunnen zeggen: “I’ll be back!” Ruben begon namelijk bij Epic Agility als trainee en kwam na een kort avontuurtje buiten de deur terug als Business Unit Manager voor de Coaching & Detachering unit. “Ik ben nu helemaal op mijn plek!”

Ruben Brinkman | Business Development Manager bij Epic Agility

Eigen kern

Een bekende naam dus, met een nieuwe focus. Bij de beginfase van Epic Agility stapte Ruben in als growth hacking trainee, maar hij besefte al snel dat marketing minder zijn ding was. Hij ontdekte dat dat direct klantcontact veel beter bij hem paste, het liefst met een focus op sales. Na een kort extern intermezzo kwam hij terug bij Epic Agility met alle focus en verantwoordelijkheden die hij zocht. “Het team is in de tussentijd zo gegroeid dat iedereen echt werkzaamheden kan oppakken binnen hun eigen expertise. Daardoor kan ook ik nu goed bij mijn core blijven,” legt hij uit. Hij is alweer ruim een jaar op zijn plek en krijgt nu weer ruimte voor extra verdieping binnen zijn rol.

“Epic geeft veel vrijheid in hoe we ons werk doen, zo lang we met elkaar maar de juiste dingen doen.” In Ruben zijn geval betekent dat concreet dat hij mag zorgen dat alle coaches een mooie opdracht hebben, dat bij afronding van een opdracht al een aantal nieuwe, passende opties klaarliggen en dat, waar van toepassing, verlengingen kunnen doorlopen. Hij werkt daarvoor met een CRM-tool, maar ook op zijn fysieke bord kan hij precies zien welke coach waar zit en hoe lang nog. “Mijn werk is zorgen voor continuïteit voor de coaches. Dat is een kwestie van regelmatig inchecken over of ze op hun plek zitten en wat ze zelf willen. Ik moet scherp hebben wat hun ideale opdracht is, welk type werkzaamheden ze graag doen, of en waar ze graag op locatie werken enzovoort. En natuurlijk in gesprek blijven met externe managers; willen en kunnen ze een coach aanhouden? Of hebben ze misschien zelfs behoefte aan nog meer slagkracht?”

Grotere doel

Een taak die heel goed past bij een zelfbenoemde goal-getter als Ruben. “Ik moet een groter doel hebben, zowel privé als in werk. Ik kan niet doelloos in de sportschool staan, maar keihard trainen voor een wedstrijd vind ik heerlijk. Professioneel is dat net zo, ik vlieg ergens graag vol gas in om naar een doel toe te werken.”

Wat dat doel wordt? Ruben is de Business Unit Manager Coaching & Detachering, waar hij onze coaches aan de juiste opdrachten blijft matchen. “Op papier een nieuwe rol, maar het is dus eigenlijk een uitbreiding van wat ik al doe met bijbehorende verantwoordelijkheden. Een ideale cocktail van mijn commerciële drive en mijn mensenmens-kant.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Ruben Brinkman

ruben@epicagility.nl

06 20 47 53 01