Sam Meijers

Agile Coach en Scrum Master

Bij Sám [Sem] is álles bespreekbaar. Voor deze creatieve en culturele duizendpoot is namelijk niet snel iets te gek; ze groeide op in een expat-gezin, waardoor vanaf kleins af aan veel verschillende gebruiken ook haar gewoonten werden. Geen wonder dat ze ook op de werkvloer bekend staat als flexibel en nieuwsgierig.

Sám Meijers | Agile Coach en Scrum Master bij Epic Agility

(Op)Groeien

Sám groeide op tussen kunst en culturen; haar creatieve moeder legde de bodem voor Sám haar gewoonte om alles altijd nét anders en vernieuwend aan te willen pakken. De internationale zaken-kant van haar vader voedde haar flexibele en verbindende aard. “Mijn internationale opvoeding heeft ervoor gezorgd dat ik open en benaderbaar ben voor mensen van allerlei achtergronden.”

Zo groeide Sám ook in haar rol als Scrum Master; het bleek voor haar de ideale manier om haar super sociale kant te combineren met haar interesse in processen. “In Agile staan mensen centraal, maar gaat het uiteindelijk ook om het opleveren van een goed product. Het is die combinatie waardoor ik hier echt mijn passie in kwijt kan. Ook is die combi de reden dat je hier altijd in kunt blijven groeien, want het is bijna allesomvattend.”

Sociale leercurve

Groeien. Het is en blijft haar persoonlijk doel, en wat ze wil waarmaken in haar rol als Scrum Master. “EPIC is een ongelofelijk motiverende plek; zowel mijn directe collega’s als mensen die hier komen om trainingen te volgen hebben als gemeenschappelijk doel om kennis te delen. Zodra je binnenstapt, voel je meteen die energie. De leercurve hier is nooit vlak.” Een ideale werkomgeving voor iemand die juist de veranderlijkheid van Agile zo mooi vindt. Want het enige dat zeker is, is dat alles verandert. “Dat vind ik heus zelf ook wel eens lastig, maar het biedt ook enorm veel groeipotentie. Maak een plan, accepteer verandering en durf buiten kaders te treden. Werkt het niet? Geen probleem, dan proberen we toch iets anders?”

Een luisteroor en facilitator; bij Sám komt dat probleemloos samen. Ze is een echte spil in het web, kent vaak iedereen binnen een organisatie en weet precies wie ze met wie moet verbinden voor wat. “Ik ben goed in het zíen van mensen. Daardoor kan ik helpen om hen op de plek neer te zetten waar ze het best uit de verf komen; zowel voor henzelf als voor het team als geheel.”

En die plek in het geheel hoeft niet altijd voor de hand te liggen, als je het haar vraagt. “Ze zeggen wel eens, ‘If you are the smartest person in the room, you’re in the wrong room,’ maar eigenlijk zegt dat vooral iets over hoe je jezelf neerzet. Laat je verrassen over wat een ander je kan bijbrengen.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Sam Meijers

sam@epicagility.nl

020 737 0335