Sander van Roon

Business Unit Manager
Innovatie & Transformatie

Sander is niet alleen een nieuwe naam binnen Epic, hij mag ook nog eens een nieuwe tak opzetten gericht op innovatie en transformatie. Je leest het goed, het is innovatie-inceptie: een Epic transformatie tot transformatie-tak. Iets dat goed moet komen met Sander aan boord. “Als je de kans hebt om het goed te doen, doe het dan ook meteen goed.”

Sander van Roon | Business Unit Manager bij Epic Agility

Lange termijnverandering

In zijn eigen woorden komt Sander ‘uit de goede hoek’ om binnen Epic een extra verdieping te bouwen gericht op innovatie en transformatie. Dat hoekpunt zit tussen commercie en leidinggeven. Zijn achtergrond in business development management en het (deels coachend) aansturen van mensen vormen de aanknopingspunten tot het ontwikkelen van een unieke, epische aanpak om organisatieverandering in gang te zetten. “Dit wordt het startpunt van langdurige verandertrajecten op organisatieniveau. Echt een eigen tak binnen Epic. Een fantastisch avontuur om samen aan te beginnen.”

Waar mensen Epic Agility nu vooral kennen van trainingen en van detachering van Scrum Masters en Agile Coaches, is deze nieuwe tak een zijstap om nog meer bedrijven te kunnen helpen om elke dag een beetje beter te worden. Sander: “We kijken met organisaties mee die uitdagingen ervaren in bijvoorbeeld kosten, een hoog verloop en medewerkerstevredenheid. Wat gaat niet goed, hoe passen we de cultuur in de organisatie aan, hoe kunnen de afdelingen beter samenwerken en hoe kunnen we afhankelijkheden wegnemen zodat teams sneller waarde kunnen leveren? We zetten in op langdurige trajecten om te adviseren in hoe zij als organisatie kunnen veranderen en optimaal Agile kunnen werken.” Niet alleen voor de traditionele IT-teams maar ook bv Marketing-, Sales- en HR-afdelingen.

Transformatie

Bij een loodgieter lekt misschien de kraan, maar hoe ziet transformatie binnen een organisatie gericht op transformaties er eigenlijk écht uit? “We zitten echt nog in de beginfase, waardoor ik heel hands-on aan de slag ben en ook een delivery rol heb in het advies naar de eindklant,” legt Sander legt uit. Momenteel een combinatierol dus, van opzetten en managen. “Het is allemaal zo nieuw. We hebben links en rechts handjes om te helpen naast of na huidige opdrachten. Als het allemaal vorm heeft gekregen, hoop ik het type servant leader te zijn op een manier dat het team tevreden is met hoe ze hun opdracht kunnen uitvoeren.”

Beste versie

De term dienend leider past Sander als een maatpak, dat hij overigens niet per se draagt. “Je kunt alleen echte teams creëren als mensen gebruik kunnen maken van elkaars sterkte punten en kennis hebben van elkaars zwaktepunten. Het mooiste dat er is, is mensen in staat stellen om hun ding te doen en daarin de beste versie van zichzelf te worden.”

Die beste versie van jezelf word je niet zomaar, waardoor het misschien niet verbaast dat hij de lat best hoog legt voor zichzelf. Zijn levensmotto? Nil satis nisi optimum – alleen het beste is goed genoeg. Een goede match met de Epic slagzin ‘elke dag een beetje beter’, vindt Sander. “Ik zie dat niet als enorme druk, het is geen heilig goed. Maar ik denk bij mezelf wel vaak, why settle for less? Als je de kans hebt om het goed te doen, doe het dan meteen goed. Wanneer je streeft naar het beste, kun je er proactief iets aan doen als iets je niet zint. Geef je eigen draai aan de dingen die je doet.”

Kom in contact met Sander van Roon

sander@epicagility.nl

06 38 78 20 65