Succesvol samenwerken op afstand

Teams verschillen enorm in efficiëntie. Dit is al het geval als zij bij elkaar op de werkvloer zitten, maar helemaal als zij als team op afstand met elkaar moeten samenwerken. Dit vergt een enorm aanpassingsvermogen, empathie, discipline en organisatiekracht. Het is iets wat je echt moet leren als team.En als je dit goed beheerst, komt dit de effectiviteit en productiviteit ten goede!

“Samen sta je sterk” geldt ook voor virtuele teams!

Saskia als Remote work expert & Agile coach

Saskia heeft zich al vele jaren verdiept in het fenomeen ‘succesvol werken op afstand’. Hoe kun je er nu voor zorgen dat teams het uiterste uit zichzelf, maar ook uit hun teamgenoten halen terwijl ze op afstand met elkaar moeten samenwerken? Dat is namelijk best een uitdaging. Saskia houdt zich als adviseur bezig met de ontwikkeling van mens & organisatie. Verandermanagement speelt hier altijd een cruciale rol in. Hoe beweeg je teams en individuen naar een nieuwe manier van werken? Ze heeft inmiddels jarenlang ervaring met het begeleiden van dit soort trajecten, zowel in de commerciële sector als bij overheidsinstanties. Ze heeft haar kennis en ervaring gebundeld in het boek: Je nieuwe werkleven – van oude gewoontes naar het nieuwe werken”. 

Specialiteit

Saskia heeft 4 jaar in Oostenrijk doorgebracht met haar gezin. Ze gaf daar les aan de universiteit van Linz. Ze doceerde daar over het onderwerp virtuele teams en nieuwe manieren van (samen)werken. Ze had ook haar eigen business Mindshake, waar ze haar klanten uit Nederland bleef helpen op afstand. Immers: Practice what you preach! Inmiddels is zij weer terug in Nederland en heeft ze vele organisaties mogen adviseren en begeleiden naar een andere (effectievere) manier van werken. Saskia is gespecialiseerd in remote werken en online samenwerken. En dit alles op een Agile manier natuurlijk. Ze houdt ervan om collega’s te verbinden en te zorgen dat zij echt een team vormen in plaats van een groep mensen. En dat ook op afstand. Samen met haar collega Rob Paeper, die is gespecialiseerd in het creeren in high performance teams, zijn zij een droomduo voor iedere organisatie. High performing teams die ook virtueel met elkaar kunnen samenwerken: dat is toch waar ieder bedrijf van droomt?

De kracht van Saskia is haar kunde om mensen echt te enthousiasmeren en mee te nemen in de praktijk. Ze biedt praktische handvatten waar mensen direct mee aan de slag kunnen. Op die manier zijn ze echt gemotiveerd en gedreven om de overstap te maken naar het nieuwe werken, zodat zij zich als team ontwikkelen naar een hoger niveau. 

Levensmotto

“Je bent nooit uitgeleerd” is een motto wat bij Saskia hoog in het vaandel staat. Ze blijft zichzelf dan ook altijd ontwikkelen en vind het ontzettend waardevol om haar klanten ook te laten doorontwikkelen.

Advies voor de klant 

Bedrijven zijn huiverig dat ze niet meer in controle zijn over hun teams als ze niet samen op 1 werkvloer zitten. Gooi alle angsten overboord en ervaar zelf wat werken op afstand je allemaal kan opleveren! Je zult versteld staan!

Kom in contact met Saskia

+31 6 33 70 81 21
saskia@epicagility.nl

“Je bent nooit uitgeleerd"

Leeftijd: 44
Woonplaats: Hilversum
Kinderen: 2 zonen (10 en 12)
Hobby: met vrienden afspreken, lezen, schilderen, tennis
Levensmotto: “Je bent nooit uitgeleerd”
Krachtige eigenschap: Positief ingesteld, goed in het leggen van verbindingen, zowel met mensen als op inhoud. Maakt strategie praktisch toepasbaar.
Zwakke eigenschap: Is niet snel tevreden over eigen werk
Lievelingsbezigheid zaterdagavond: Met vrienden eten, lachen en praten over grote en kleine levensvragen
Gaafste stad of plek: Sydney, daar is Saskia 3 x geweest tijdens een half reizen in Australië. Een geweldige combinatie van een bruisende stad, mooi weer en natuur.