Saskia Langenberg

Agile Team Coach & Remote work expert

Je bent nooit uitgeleerd

Met haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van remote work is Saskia echt een expert binnen dit vakgebied. Zij ondersteunt en helpt teams en individuen om succesvol op afstand samen te werken. In deze tijd een absolute must voor je organisatie.

Succesvol samenwerken op afstand

Teams verschillen enorm in efficiëntie. Dit is al het geval als zij bij elkaar op de werkvloer zitten, maar helemaal als zij als team op afstand met elkaar moeten samenwerken. Dit vergt een enorm aanpassingsvermogen, empathie, discipline en organisatiekracht. Het is iets wat je echt moet leren als team. En als je dit goed beheerst, komt dit de effectiviteit en productiviteit ten goede!

“Samen sta je sterk” geldt ook voor virtuele teams!

Saskia als Remote work expert & Agile coach

Saskia is een Agility coach, met de super power ‘remote samen werken’ gericht op het meenemen van organisaties en teams in de agile way of working. Met een motiverende en resultaatgerichte aanpak helpt zij medewerkers en teams het beste uit zichzelf te halen en teams om wendbaar te zijn. Haar expertise is agile remote werken en online samenwerken. Hierover heeft zij ook een boek geschreven ‘je nieuwe werkleven’, om het werkgeluk anno 2020 onder medewerkers te vergroten. Saskia heeft zeer goede communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden; zij kan goed relaties opbouwen op van werkvloer tot c-level. Zij is sterk in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen in een verandering. Haar focus ligt op een agile mindset, gedrag en de inzet van tools die hierbij helpen. Saskia motiveert, brengt structuur aan en maakt samen met de betrokken teams de vertaling van agile werken naar de praktijk. Elke dag weer.

Ze heeft zich al vele jaren verdiept in het fenomeen ‘succesvol werken op afstand’. Hoe kun je er nu voor zorgen dat teams het uiterste uit zichzelf, maar ook uit hun teamgenoten halen terwijl ze op afstand met elkaar moeten samenwerken? Dat is namelijk best een uitdaging. Saskia houdt zich als adviseur bezig met de ontwikkeling van mens & organisatie. Verandermanagement speelt hier altijd een cruciale rol in. Hoe beweeg je teams en individuen naar een nieuwe manier van werken? Ze heeft inmiddels jarenlang ervaring met het begeleiden van dit soort trajecten, zowel in de commerciële sector als bij overheidsinstanties. Ze heeft haar kennis en ervaring gebundeld in het boek: Je nieuwe werkleven – van oude gewoontes naar het nieuwe werken”. 

“Saskia heeft mij en mijn teams geholpen met de agile transformatie die binnen NewMotion plaatsvond. Voor ons betekende dit een nieuwe manier van werken. We deden wel al wat op agile gebied maar er was een hoop te verbeteren, wat soms onzekerheid opleverde. Saskia heeft die onzekerheid weggenomen en ons vrij geruisloos door de verandering heen geloodst, zodat iedereen zich er senang voelde. Ze kan op een prettige, kalme manier feedback geven en bijsturen, zodat het natuurlijk voelt. Hierdoor hebben we ons de nieuwe manier van werken snel eigen kunnen maken. Het heeft ons echt geholpen in wie we zijn als team en waar we ons op focussen. Ook de samenwerking met andere teams en stakeholders gaat een stuk soepeler, wat weer betere resultaten en meer plezier oplevert.”  – Caspar Leusink – Product Portfolio Manager bij NewMotion

Specialiteit

Saskia heeft 4 jaar in Oostenrijk doorgebracht met haar gezin. Ze gaf daar les aan de universiteit van Linz. Ze doceerde daar over het onderwerp virtuele teams en nieuwe manieren van (samen)werken. Ze had ook haar eigen business Mindshake, waar ze haar klanten uit Nederland bleef helpen op afstand. Immers: Practice what you preach! Inmiddels is zij weer terug in Nederland en heeft ze vele organisaties mogen adviseren en begeleiden naar een andere (effectievere) manier van werken. Saskia is gespecialiseerd in remote werken en online samenwerken. En dit alles op een Agile manier natuurlijk. Ze houdt ervan om collega’s te verbinden en te zorgen dat zij echt een team vormen in plaats van een groep mensen. En dat ook op afstand. Samen met haar collega Rob Paeper, die is gespecialiseerd in het creeren in high performance teams, zijn zij een droomduo voor iedere organisatie. High performing teams die ook virtueel met elkaar kunnen samenwerken: dat is toch waar ieder bedrijf van droomt?

De kracht van Saskia is haar kunde om mensen echt te enthousiasmeren en mee te nemen in de praktijk. Ze biedt praktische handvatten waar mensen direct mee aan de slag kunnen. Op die manier zijn ze echt gemotiveerd en gedreven om de overstap te maken naar het nieuwe werken, zodat zij zich als team ontwikkelen naar een hoger niveau.

“Ik heb erg prettig met Saskia samengewerkt. Samen hebben we de agile transformatie van de product teams van NewMotion neergezet. Saskia is positief, volhardend en heeft een duidelijke focus op delivery, waarbij ze iedereen bij de les houdt. Ze is goed in het high-lighten van de ‘pijnpunten’ en het ondernemen van actie hierop.” – Eline Fransen – Team Lead Product Management en Product Owners bij NewMotion

Levensmotto

“Je bent nooit uitgeleerd” is een motto wat bij Saskia hoog in het vaandel staat. Ze blijft zichzelf dan ook altijd ontwikkelen en vind het ontzettend waardevol om haar klanten ook te laten doorontwikkelen.

Advies voor de klant 

Bedrijven zijn huiverig dat ze niet meer in controle zijn over hun teams als ze niet samen op 1 werkvloer zitten. Gooi alle angsten overboord en ervaar zelf wat werken op afstand je allemaal kan opleveren! Je zult versteld staan!

Kom in contact met Saskia Langenberg

saskia@epicagility.nl

06 33 70 81 21