Tessa van Dam

Finance & Marketing bij VitalTalent (partner van Epic Agility)

Tessa is georganiseerd en analytisch, maar ook creatief en flexibel. Een niet-veelvoorkomende combinatie, waardoor het misschien niet raar is dat deze chefkok-to-be uiteindelijk in de cijfertjes rolde. “In de horeca werk je als iedereen vrij is, dat bleek niet mijn ding. Gelukkig kan ik in mijn werk nu helemaal mijn ei kwijt.” 

Tessa van Dam - Finance en Marketing bij Epic Agility

Doorgroeien

De hotelschool, dus, daar begon het ooit mee voor Tessa. Het plan was om kok te worden, maar omdat ze ook goed was met cijfertjes ging ze toch voor de bredere hotelschool. Ze ging op de reserveringsafdeling van een hotel werken, tot ze een vacature tegenkwam als support op trainingen van IMK Opleidingen, waar ze intern kon doorleren en doorgroeien in een finance rol. “Ik kook nog steeds graag, maar dan als hobby, met een wijntje en vrienden erbij. Vooral mijn Indische buffetten zijn een veelgevraagde hit.”

Zelfstandig

Bij IMK kon ze niet verder doorgroeien, en dus stroomde ze mee naar VitalTalent, waar ze sinds het begin onderdeel van is. “Qua timing was dit perfect, ik wilde zelfstandiger kunnen werken en hier ben ik geheel zelfsturend. Je eigen ding kunnen doen, sprak me meteen aan.” Geheel zelfsturend te werk gaan, dat ligt Tessa namelijk prima. Ook thuis runt ze het gezinsleven, want doordat haar partner voor werk veel van huis is, is ze doordeweeks vaak alleen met de twee kids. “Ik ga er veel met hen op uit, de bossen in, en kunnen eindeloos knutselen. Ik ben daar niet per se super goed in, maar ben wel graag creatief bezig.”

Naast zelfstandig is Tessa dus ook graag bezig, en niet alleen met de kids. Waar ze in haar finance rol groeide, doet ze inmiddels ook marketing erbij én sloot ze haar opleiding af als trainer in Getting Things Done. “Je hoeft hier maar een keer te zeggen dat je iets wil, en dan gebeurt het. Dat past bij mij, want ik hou van leren en nieuwe dingen ontdekken. Zet me niet op een debiteur/crediteur admin, dat vind ik maar saai. Ik heb liever een veelzijdige baan.”

Getting Things Done

Daarom dat Getting Things Done-trainen een logisch vervolg was, het biedt volgens Tessa namelijk een ideale combinatie van optimaal leren structureren en waardevolle inzichten opdoen. Sterker nog, ze vindt dat de hele wereld getraind moet worden in Getting Things Done. “Waarom leren we dit niet op school? Het maakt het leven zoveel makkelijker als je weet hoe je dingen georganiseerd aanpakt, zowel op het werk als thuis. Niet alleen de organisatie in je hoofd maar ook de uitvoering van de methode.” Het sprak haar meten aan en past goed bij zowel haar werk als haar leven en persoonlijkheid. “Ik ben het type, ‘eerst zien, dan geloven’. Getting Things Done gaat niet om mooie woorden maar echt om de inhoud.” Tessa lacht: “En bovendien zou ik zonder GTD niet weten hoe ik al dit werk voor elkaar zou krijgen – dan zou ik echt overlopen!”

Bezige bij

Met al die rollen naast elkaar, is ze nog niet uitgeleerd. Ze leert, zeker nu sinds de samensmelting van Epic Agility en VitalTalent, bij op vlak van marketing. Hier kan ze veel van haar ideeën en interesses in kwijt. En hoewel je het misschien niet zou verwachten van deze bezige bij, is ze van nature altijd rustig. “Iedereen is altijd druk en ik functioneer als kalme basis. Ik ben gewoon mijn lekker donkerblauwe zelf.”

Kennismaken? Zo neem je contact op met Tessa van Dam

tessa@vitaltalent.nl

085 020 1155