“Het grote verschil tussen mensen en alle andere dieren, zit niet op het niveau van het individu, maar op het collectieve niveau. Mensen controleren de planeet omdat het de enige zoogdieren zijn die flexibel samenwerken “…”Wij kunnen flexibel samenwerken met een oneindig aantal vreemdelingen omdat wij als enigen van alle dieren op de planeet fictie kunnen creëren en erin geloven — fictieve verhalen. Zolang iedereen gelooft in dezelfde fictie, gehoorzaamt iedereen aan dezelfde regels en volgen ze dezelfde regels, dezelfde waarden.”

 – Yurval Harari –

Teun Janssen vindt dit een mooi en interessant gegeven. Dat wij, als mens, groot zijn geworden door collectief samen te werken, want een team is meer dan de som der delen. Maar ook dat mensen in staat zijn om samen te werken in flexibele vormen en zich kunnen aanpassen als dat van hen gevraagd wordt. Maar om groepen mensen te bewegen is een goed authentiek verhaal en een visie nodig. En daarin kan een echte leider zich onderscheiden. Het is toch fantastisch dat juist dit ons mens maakt?

(Team) Coach

Als coach en trainer heeft Teun al menig individu en team begeleid om meer uit zichzelf en uit elkaar te halen. In het begin van zijn carrière heeft Teun zich vooral bezig gehouden met het individueel ontdekken van persoonlijke waarden en kwaliteiten om vanuit dit startpunt mensen te bewegen naar een authentieker leven. Later vond hij zijn uitdaging in het coachen van teams. Bij klanten, zoals DELA, DNWG, Winclove en Bravis Ziekenhuis, kreeg Teun de vraag om de performance van het team te verhogen en de samenwerking te verbeteren. Door de mens achter de werknemer te zien, vanuit vertrouwen en met een oordeelvrije blik weet Teun in korte tijd de mooiste resultaten te bereiken.

Agile Mindset

Teun is ervan overtuigd dat de Agile mindset een fantastische manier is om als team nog beter met elkaar samen te werken en daardoor dus betere resultaten te boeken. Door met de juiste samenwerkingsvorm, zoals Scrum, te werken wordt de een Growth-Mindset gestimuleerd. Mede door de korte feedback-loops leer je beter naar jezelf, naar de ander en naar het team te kijken, om ervan te leren en er vervolgens de juiste acties aan te verbinden. Maar alleen het implementeren van een samenwerkingsvorm is niet genoeg. Maar het effectief uitvoeren van de scrum events. Teams begeleiden bij deze events om effectieve en plezierige samenwerking te realiseren ziet Teun altijd als een mooie uitdaging.

24 UUR MET – Persoonlijk Leiderschap programma

Teun werkt het prettigst wanneer er aandacht is voor het essentiële. Met deze gedachte is het ’24 UUR MET’ concept in het leven geroepen. Stel jezelf voor: 24 uur in de natuur, offline en ver weg van afleiding. Deze 24 uur is het startschot voor een persoonlijk leiderschap programma wat je als mens inzicht geeft, focus creëert en met meer zelfvertrouwen stappen kunt zetten naar jouw levensmissie. Met in het achterhoofd: ‘Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden’

Levensmotto

De mens deugd. Vanuit deze levensvisie is het open staan voor nieuwe ontmoetingen, dus ook nieuwe inzichten, een stukje makkelijker.

Advies voor de klant

Investeer ten allen tijden in menselijk kapitaal. Er is vaak veel kennis en kunde in huis. Het is de kunst om jouw mensen op de juiste manier te motiveren om samen mooie dingen te maken, maar ook een kwetsbare omgeving te creëren, waar de ‘Growth-mindset’ tot zijn recht komt. Het is zonde als het talent niet gebruikt wordt, en de hulpvraag niet gesteld wordt.

Kom in contact met Teun:

“De mens deugd. Vanuit deze visie is het open staan voor nieuwe ontmoetingen, dus ook nieuwe inzichten, een stukje makkelijker."

Leeftijd: 37
Woonplaats: Amsterdam
Kinderen: Fink (1)
Hobby: Tennissen, focuspullen en filmen van videoclips.
Levensmotto: De mens deugd
Krachtige eigenschap: Geduld met aandacht en oordeelvrij
Zwakke eigenschap: Mezelf wegcijferen
Lievelingsbezigheid zondagochtend: Ik organiseer met enige regelmaat een B.Y.O.N. – Bring Your Own Newspaper. Wat betekent dat ik vrienden uitnodig en dat we, onder het genot van een heerlijk ontbijt en zondagochtendmuziek, genieten van onze eigen meegenomen krant. Heerlijk.
Gaafste stad of plek: Kiruna (Zweden) op een bevroren meer met de blik gericht op het noorderlicht en een Jägermeister in de hand.