Je moet het dak repareren als de zon schijnt

Voordat de hectiek ná de zomer weer los barst, kan de periode vóór de zomer gebruikt worden om het oliepeil te controleren. Dendert jouw team het hele jaar maar door, maar vergeet je wellicht om eens goed onder de motorkap te kijken?

Workshops

Om te zorgen dat je na de zomer niet gewoon doorgaat in dit razende tempo, hebben we een APK workshop voor je ontwikkeld. Speciaal voor de normaliter iets rustigere zomerperiode. Ideaal voor een kijkje onder de motorkap. Waar sta je nu precies als organisatie, als team of als individu? Om te ondervinden wat de stand van zaken is, faciliteren onze team coaches een zomer APK workshop. Met één van deze interactieve workshops definieert het team zelf de huidige kwaliteit van de samenwerking, gecombineerd met een extern perspectief op basis van onze ervaring bij diverse bedrijven.

Wat levert het je op?
Aan de ene kant kan de uitkomst van deze sessie een zelfgemaakt verbeterplan voor de komende periode opleveren. Aan de andere kant kan het ook een bevestiging zijn. Waar excelleert het team al in en hoe zijn zij daar gekomen? Deze bevestiging vormt weer een enorme motivatie voor de komende maanden!

Je kunt met onze coaches kiezen uit één van de volgende zomer APK workshops:

Snel productief zijn met een nieuw samengesteld team. Of een bestaand team een forse verbetering zien maken. Wie wil dat nou niet? High Performance Teams (HPT) kunnen in korte tijd maximale (klant)waarde en vernieuwing creëren.

Maar waarom is dat zo? Wat is de grote belofte? Wat is er zo interessant aan HPT’s? Hoe maak je ze? Wat is er goed of moeilijk aan?

In deze interactieve en actieve sessie verkennen wij in een middag het onderwerp. Niet alleen door erover te presenteren, maar vooral door samen een aantal instrumenten om HPT’s te ontwikkelen te ervaren.
Learning by doing!

Niets is beter dan een Kick-ass team!

Creëer krachtige en effectieve teams met WeQ; een spelsysteem dat gebruik maakt van bewezen neurowetenschappelijke principes.

Traditionele methoden zijn gericht om het IQ en EQ van de werknemer te stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat ‘top presterende’ teams van marktleiders meer gericht zijn op de collectieve intelligence van het gehele team als eenheid.

WeQ gaat om Waarneming (cognitieve vooroordeel), Interactie (Groepsfeedback) en Omgeving (Psychologische Veiligheid)

WeQ is een compleet team-boosting spel dat bestaat uit vier essentiële componenten:

Mobiele App: Ontdek het startpunt van de gemeenschappelijke intelligentie van je team, visualiseer de resultaten en volg de verbeteringen elke drie maanden.

Bordspel: Meer dan 100 feedback kaarten, kleurrijke 3D geprinte dobbelstenen en meerdere spelronden maken het spel leuk. Het op neurowetenschap gebaseerde spelmechanisme maakt het effectief.

Gecertificeerde Master Coach: De Master Coach zorgt voor het juiste gedachtegoed in het team en begeleidt dit in de richting van beter functioneren.

Rapportage: Kleurrijke rapportages helpen jouw team bij het visualiseren van karaktereigenschappen en ontwikkelingen in de sterke en zwakke punten van de groep. Hierdoor kan de progressie van het team gevolgd worden in de toekomst.

Epic Agility beschikt over gecertificeerde WeQ coaches.

In deze workshop ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling en verbetering van de individuele leiderschapsstijl en skills. Aan de hand van een Management Drives profiel brengen wij de persoonlijke drijfveren van alle deelnemers in kaart. Op basis van de profielen wordt er ook een ontwikkelplan opgesteld om deze drijfveren effectief in te zetten in de eigen praktijk. Daarbij wordt er in kaart gebracht wat de ontwikkelpotentie van het team is en welke stappen er genomen kunnen worden om nog effectiever samen te werken en te presteren.

Om een beeld te krijgen van de Agile volwassenheid van het team, faciliteert onze team coach een Agile Maturity workshop. Er wordt een dagdeel uitgetrokken voor een self-assessment aan de hand van ons eigen Agile Maturity Model.

Het model heeft 7 hoofdonderdelen, met totaal 25 onderwerpen. Per onderwerp zijn 5 fasen uitgewerkt waarin een team zich kan bevinden. De verschillende fasen zijn; Starting, Forming, Performing, High Performing, Dream Team. Dit meetinstrument is gebaseerd op zelfevaluatie en team interactie voor het definiëren van verbeterstappen. De teamleden vullen elk een score kaart in en bespreken de resultaten met het team.

De uitkomst van deze workshop is een ontwikkelplan met doelen, opgesteld door het team. Het team stelt vast in welke fase zij zich bevinden, wat er verbeterd, geleerd of aangepast kan worden om in de volgende fase te komen.

Onze team coach begeleidt en ondersteunt het team, waaronder de Product Owner en de ScrumMaster, om te zorgen voor borging in het team. Daarnaast helpt onze team coach bij soft skill coaching (uitspreken, afspreken, aanspreken) zodat de kwaliteit van samenwerken in het team toeneemt.

Wat heeft jouw team in huis om trots op te zijn?

Trots zorgt voor energie, motivatie, waardering en onderlinge verbinding. Dat maakt Trots een waardevolle en positieve emotie. Wat ons betreft mogen wij, bescheiden Nederlanders, wat vaker trots ervaren en de vruchten hiervan plukken. We zijn doorgaans veel gericht op wat er niet goed gaat of wat beter moet, maar staan weinig stil bij de positieve punten en successen. Tijd om hier in de TROTS!workshop wél stil bij te staan. De 2 uur durende TROTS!workshop is een unieke en energieke invulling voor je teambijeenkomst.

Duur: 2 uur

Dus, wil jij de zomer ook optimaal benutten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te kijken welke workshop het beste past bij jouw team(s).