Agile Coach Opleiding


Een vitaal onderdeel in een Agile transformatie is de rol van de Agile Coach;
de cultuurdrager van de nieuwe organisatie en de katalysator van de verandering.
De Agile Coach faciliteert, borgt verbeteringen en maakt business impact.
Hoe je dat doet? Dat leer je in deze Agile Coach opleiding!

Dit ga je leren in de Agile Coach opleiding.

In deze intensieve Agile Coach opleiding staan jouw persoon en jouw situatie centraal.
Je formuleert je ambities, ontdekt je kwaliteiten en bepaalt op basis van jouw behoeftes de leerdoelen.
We behandelen in 12 weken de 4 assen van het vak van Agile Coach:


INSTRUMENTARIUM

Instrumentarium Scrum, Kanban, Lean Startup, e.a.: Processen en tools (Harde kant, het hoofd)

RESULTATEN EN INNOVATIE

Product Ownership / Product Management (De inhoud)

DE AGILE TRANSFORMATIE

Impact en verandermanagement (Change)

HET INTERPERSOONLIJKE EN SAMENWERKING

(Zachte kant, het hart)


De tijdlijn geeft inzicht in wat we wanneer gaan behandelen. De interactieve en activerende trainingsopzet zorgt ervoor dat jij als coach de impact gaat maken, die nodig is in een Agile transformatie.

Context – Waarom Agile en hoe is Agile ontstaan?

Je leert wat en waarom Agile er is, welke methoden (Scrum, Kanban, Lean Startup, e.a.) er bestaan en waar deze methoden voor gebruikt worden. Er komen veel workshops en oefeningen langs om straks zelf in de organisatie toe te passen.

Het huiswerk is instrumenteel en gericht op observeren.

Je plant met je groepje een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te bespreken. Help elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei in je nieuwe rol.

Je leert waarom de Product Owner een belangrijke rol heeft en hoe deze uitgevoerd dient te worden.

We gaan kijken welke tooling er beschikbaar is voor de Product Owner en hoe deze toe te passen zijn.

Het huiswerk bestaat uit het faciliteren van een Product Owner in het gebruik van de tools, in jouw eigen werkomgeving.

Je plant met je groepje een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te bespreken. Help elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei in je nieuwe rol.

Je leert hoe de team overstijgende sessies ingeregeld worden (scaling) en wat er belangrijk aan is. Hoe maak je een Way of Working en hoe meet je voortgang. Hoe maak je meer inpact? 

Het huiswerk bestaat uit het uitzoeken en specificeren van metrics en impact.

Je plant met je groepje een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te bespreken. Help elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei in je nieuwe rol.

Je leert hoe je een verandering vorm geeft. Welke stappen en fases zien we doorgaans? Hoe meet je de volwassenheid van teams en hoe gebruik je een meetmodel?

Het huiswerk bestaat uit het gebruik en eigen maken van het meetmodel.

Je plant met je groepje een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te bespreken. Help elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei in je nieuwe rol.

 – Een dag op een externe locatie met avondprogramma en overnachting –

Je leert omgaan met modellen voor communicatie en luisteren. Hoe ga je om met weerstand en dominante collega’s? Je leert welke modellen er zijn voor menselijk effectiviteit en persoonlijk leiderschap en hoe deze modellen toegepast kunnen worden op jezelf  en op de teams.

Het huiswerk bestaat uit het verzamelen van de belangrijkste uitdagingen en obstakels voor zelfstandigheid.

Je plant met je groepje een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te bespreken. Help elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei in je nieuwe rol.

Je hebt geleerd naar jezelf te kijken en dit te verbeteren, nu is het weer tijd om kijken naar de te coachen mensen. Je leert welke interventiemogelijkheden er zijn en hoe jij die toepast op de teams. Er is veel ruimte voor de zachte kant, het individu, casuïstiek en intervisie.

Je leert in de opleiding het belang van intervisie. Na de training heb je wellicht nog steeds behoefte aan een sparringpartner. Hoe je dat opzet leer je op de laatste dag.

Na het volgen van de training kun je als Agile Coach de organisatie zelfstandig begeleiden in een Agile transformatie. Je bent in staat om op veranderingen te anticiperen en je bent klaargestoomd om in de toekomst andere organisaties of organisatieonderdelen in de nieuwe Agile manier van werken te coachen en te begeleiden.
Je leert de verandering definiëren, plannen, besturen en borgen.

Je weet wat Agile en scaling is en kunt dit pragmatisch inzetten
Je kunt coachen op de inhoud en je weet hoe je teams en ProductOwners coacht richting betere resultaten
Je kunt jouw eigen impact en de verbeteringen van de organisatie aantonen
Je weet welke tooling geschikt is om op een pragmatische manier de organisatie governance in te richten
Je weet wat belangrijk is in de transformatie en kunt dit plannen en meten
Je kunt op samenwerking, het interpersoonlijke en individueel niveau coachen
Je hebt een goed gevulde gereedschapskoffer met intervisie-, facilitatie- en workshop middelen

Wat de nieuwe manier van werken bij bijvoorbeeld ING mede een succes maakt is de specifieke en expliciete keuze voor coaching. Elk team (squad) heeft een coach.

De verandering naar Agile werken biedt heel veel mogelijkheden, maar brengt ook onzekerheid met zich mee. Oude patronen moeten doorbroken worden, een stukje identiteit wordt losgelaten en de structuur wijzigt.

In de nieuwe vorm krijgen medewerkers meer vrijheid om te ondernemen, wat het potentieel, de energie en de passie optimaal activeert.

Meer vrijheid is mooi, maar mensen kunnen zich ook verloren voelen. Om deze verandering soepel(er) te laten verlopen, is er behoefte aan tijd, toewijding en vooral de juiste begeleiding. Een Agile Coach geeft die begeleiding op het moment en de plaats waar dat nodig; de werkvloer. Hierdoor zie je ook direct terug wat het resultaat is op de performance!

De Agile Coach opleiding is uitermate geschikt voor mensen die een Agile transformatie willen begeleiden, maar ook organisatie of team coaches profiteren van deze training!

Voorkennis van de Agile processen en instrumenten is handig, maar ervaring is zeker niet noodzakelijk. De training is geschikt voor coaches van verschillende ervaringsniveaus.

Heb je nog nooit met Agile gewerkt, nog geen ervaring met coaching en geen functie als manager of HR-adviseur? In dat geval adviseren wij om eerst een Certified Scrum Master training bij ons te volgen.

De Agile Coach opleiding is een intensief programma dat de nodige inzet en drive vraagt om de organisatie elke dag een beetje beter te maken. We behandelen veel stof in relatief korte tijd. Houd er daarom rekening mee dat deze training het meeste effect heeft als je ook een vast team hebt waarop je voor het huiswerk en de intervisie kunt terugvallen.

Open Inschrijving

De Agile Coach opleiding kent een vaste prijs (excl. BTW) voor het gehele traject van 12 weken. Dit zorgt ervoor dat je direct een overzicht hebt van alle kosten en niet voor verrassingen komt te staan door additionele kosten.

De prijs voor dit 12 weken programma is € 4500,- (ex. BTW)

Wil je deze training incompany afnemen?

Neem contact met ons op voor meer informatie (020) 737 0335

Deze investering is inclusief:
Trainingskosten, trainingsmateriaal, arrangement, overnachting, diners, lunch, koffie, thee.

Betaalwijze

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen nemen wij contact met jou op om de planning definitief te maken. Als deze definitief is gemaakt versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan, in ieder geval voor aanvang van de opleiding.

Op welke startdatum wil je graag meedoen?

Ik kom als:
BedrijfZzp'erParticulier

Certificering is mogelijk, via het Agile consortium . Bel of mail ons ons voor de mogelijkheden.

(020) 737 0335

Wat anderen vonden