Agile Coach Opleiding / training


Een vitaal onderdeel in een Agile transformatie is de rol van de Agile Coach;
de cultuurdrager van de nieuwe organisatie en de katalysator van de verandering.
De Agile Coach faciliteert, borgt verbeteringen en maakt business impact.
Hoe je dat doet? Dat leer je in deze Agile Coach opleiding!

Dit ga je leren in de Agile Coach opleiding

In deze intensieve Agile Coach opleiding sta jij centraal. Agile coaching bestaat uit meer dan alleen Agile en meer dan Coaching. We verdiepen ons in de 4 assen van het vak van Agile Coach. Dat doen we in 5 intensieve dagen, verdeeld over een periode van 10 weken.

De 4 ‘assen’ die we in 10 weken behandelen zijn:


METHODEN & MIDDELEN

Raak bekend met het gehele agility palet: Lean Startup, Agile Scaling, SAFe, Spotify model, Liberating Structures, Serious Gaming, Scrum, Kanban.

RESULTATEN & INNOVATIE

Innoveren en meten met o.a.:  Metrics, OGSM, OKR’s en KPI’s, Business Model Canvas, Portfolio Management, roadmaps en Release planning

VERANDERKUNDE

Een (agile) transformatie begeleiden met o.a.: Systemisch transitie management, Kotter, Tuckman, Lencioni en Agile Maturity

INTERPERSOONLIJKE SAMENWERKING & LEIDERSCHAP

Persoonlijk leiderschap, authenticiteit en samenwerking bevorderen met o.a.: GROW, Johari-window, Management Drives, Feedback, Management 3.0


De tijdlijn geeft inzicht in wat we wanneer gaan behandelen. De interactieve en activerende trainingsopzet zorgt ervoor dat jij als coach de impact gaat maken, die nodig is in een Agile transformatie.

Wat is Agile, Scrum, Kanban, Lean, DevOps en Scaling met Safe en Less en Spotify ook alweer? Je leert wat en waarom Agile er is, welke methoden er bestaan en waar ze voor gebruikt worden. We behandelen de team overstijgende sessies, hoe regel je dat  en wat is er belangrijk aan? Er komen veel werkvormen en oefeningen langs die je straks zelf in jouw organisatie kunt toepassen.

Je plant met jouw groep een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te versnellen en jou accountable te houden. In een buddy systeem help je elkaar met het huiswerk in de praktijk en daardoor groei  je extra snel in je nieuwe rol. De intervisie is het meest waardevol als de intervisie steeds bij het bedrijf van een ander groepslid wordt georganiseerd; optimaal van elkaars praktijk leren!

Wat leren we van de ING transformatie? Wat kunnen we met o.a. Design Thinking en met het Business Model Canvas? We spelen een Portfolio Wall Game voor extra verdiepend inzicht.

Je plant met jouw groep een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te versnellen en jou accountable te houden. In een buddy systeem help je elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei je extra snel in je nieuwe rol. De intervisie is het meest waardevol als de intervisie steeds bij het bedrijf van een ander groepslid wordt georganiseerd; optimaal van elkaars praktijk leren!

Hoe ga je verstandig met metrieken om? Hoe beïnvloeden metrieken gedrag? Hoe meet je de volwassenheid van teams en hoe gebruik je een meetmodel? Wat is OGSM? Hoe gaan we slim om met KPI’s en OKR’s?

Hoe meet je voortgang? Hoe maak je meer impact?

Je plant met jouw groep een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te versnellen en jou accountable te houden.In een buddy systeem help je elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei je extra snel in je nieuwe rol. De intervisie is het meest waardevol als de intervisie steeds bij het bedrijf van een ander groepslid wordt georganiseerd; optimaal van elkaars praktijk leren!

Je leert hoe je een verandering in gang zet en in gang houdt.

Welke stappen en fases zien we doorgaans? Wat is de bovenstroom van een verandering en hoe ga je met de onderstroom om? Hoe betrek je vervolgens de juiste mensen bij de verandering? Wat kunnen we leren van de modellen van de meest impactvolle veranderkundigen?

Je plant met jouw groep een intervisie bijeenkomst om de voortgang van jouw leerdoelen te versnellen en jou accountable te houden. In een buddy systeem help je elkaar met het huiswerk in de praktijk en groei je extra snel in je nieuwe rol. De intervisie is het meest waardevol als de intervisie steeds bij het bedrijf van een ander groepslid wordt georganiseerd; optimaal van elkaars praktijk leren!

Je leert omgaan met modellen voor communicatie en luisteren. Hoe ga je om met weerstand en dominante collega’s? Je leert welke modellen er zijn voor menselijke effectiviteit en persoonlijk leiderschap. Hoe pas je deze modellen nu toe op jezelf en op je teams? Je leert naar jezelf te kijken om te verbeteren, en naar de te coachen mensen. Welke interventiemogelijkheden zijn er en hoe pas je die toe op de teams?

Je leert in de opleiding het belang van intervisie. Na de training heb je wellicht nog steeds behoefte aan een sparringpartner. Hoe je dat opzet leer je op de laatste dag.

Na het volgen van de training kun je als Agile Coach organisaties zelfstandig begeleiden in een Agile transformatie.
Je leert de verandering te definiëren, plannen, besturen en borgen.

Je weet wat Agile en scaling is en kunt dit pragmatisch inzetten
Je kunt coachen op de inhoud en je weet hoe je teams en ProductOwners coacht richting betere resultaten
Je kunt jouw eigen impact en de verbeteringen van de organisatie aantonen
Je weet welke tooling geschikt is om op een pragmatische manier de organisatie governance in te richten
Je weet wat belangrijk is in de transformatie en kunt dit plannen en meten
Je kunt op samenwerking, het interpersoonlijke en individueel niveau coachen
Je hebt een goed gevulde gereedschapskoffer met intervisie-, facilitatie- en workshop middelen
De Agile Coach opleiding is uitermate geschikt voor mensen die een Agile transformatie willen begeleiden, maar ook organisatie- of team coaches profiteren van deze training!

Voorkennis van de Agile processen en instrumenten is handig, maar ervaring is zeker niet noodzakelijk. De training is geschikt voor coaches van verschillende ervaringsniveaus.

Heb je nog nooit met Agile gewerkt, nog geen ervaring met coaching en geen functie als manager of HR-adviseur? In dat geval adviseren wij om eerst een Certified Scrum Master training bij ons te volgen.

De Agile Coach opleiding is een intensief programma dat de nodige inzet en drive vraagt om de organisatie elke dag een beetje beter te maken. We behandelen veel stof in relatief korte tijd. Houd er daarom rekening mee dat deze training het meeste effect heeft als je ook een vast team hebt waarop je voor het huiswerk en de intervisie kunt terugvallen.

Mogelijk achtergronden voor deze training waarmee je in kunt stappen:

  • Coachend manager
  • Startend / medior ScrumMaster
  • HR consultant/ business partner
  • (persoonlijk) coach
  • Ervaren Scrum team lid en klaar voor je volgende stap

Open Inschrijving

De Agile Coach opleiding kent een vaste prijs (excl. BTW) voor het gehele traject van 10 weken. Dit zorgt ervoor dat je direct een overzicht hebt van alle kosten en niet voor verrassingen komt te staan door additionele kosten.

De prijs voor dit 10 weken programma is € 3595,- (ex. BTW)

Schrijf je nu in!

De data voor 2019 en 2020 zijn:

Dag 1: 16-12-2019
Dag 2: 06-01-2020
Dag 3: 20-01-2020
Dag 4: 03-02-2020
Dag 5: 20-02-2020

 

Wil je deze training incompany afnemen?

Neem contact met ons op voor meer informatie (020) 737 0335

Deze investering is inclusief:
Trainingskosten, trainingsmateriaal, arrangement, overnachting, diners, lunch, koffie, thee.

Betaalwijze

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen nemen wij contact met jou op om de planning definitief te maken. Als deze definitief is gemaakt versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan, in ieder geval voor aanvang van de opleiding.

Vul het onderstaande formulier in of bel ons om je inschrijving te starten!
Op welke startdatum wil je graag meedoen?

Ik kom als:
BedrijfZzp'erParticulier

Certificering is mogelijk bij de grootste en meest vooraanstaande agile certificering instantie de Scrum Alliance. Bel of mail ons ons om te bespreken welke certificering voor jou mogelijk is.

(020) 737 0335

Wat anderen vonden