Coachen & Communicatie | Incompany

Management Drives voor Teams

Kleurprofielen om de teamsamenhang zichtbaar te maken en te versterken, waardoor de effectiviteit en samenwerking binnen teams aanzienlijk verbeteren.

Medior

Maakt impact op je organisatie en team

4 uur

Op aanvraag

Incompany

Incompany training aanvragen

In een Agile organisatie zijn feedback loops en korte communicatie lijnen essentieel. Hoe kun jij als ProductOwner of manager jouw drijfveren effectief inzetten? En hoe kun je in jouw communicatie de verschillende kleurenprofielen in jouw team aanspreken en aan boord krijgen van jouw visie of plan? Hoe zorg je ervoor dat feedback aankomt en leidt tot verbetering in plaats van afhaken? Kennis van jouw eigen drijfveren en communicatiestijl is hierbij essentieel.

Meer over de training

Ga aan de slag met inzicht in je team

Iedereen heeft de volgende uitspraken wel eens voorbij horen komen in een strategiesessie met de afdeling: ‘We gaan voortaan klantgericht werken!’. Of in een vergadering met het managementteam volgt het volgende verwijt: ‘Jij hebt nooit waardering voor het werk wat wij doen!’ Of die brainstormsessie met je team waarin altijd dezelfde persoon zegt: ‘Hebben we wel aan dit gedacht?’.

Hoewel dit door sommigen als onduidelijk, provocerend of vertragend ervaren kan worden, schuilt er een wens en dus een verbeterpunt achter die gedachtes. Veel mensen roepen dan: ‘Eerst begrijpen, dan begrepen worden’. Maar hoe kun je beginnen met ‘eerst begrijpen’?

Communicatie
Om op een effectieve en plezierige manier te presteren is samenwerking nodig. Zowel in het team, als met de omgeving. Een essentieel onderdeel van samenwerken is communicatie en dit gebeurt op verschillende manieren. Afhankelijk van het gekozen middel en de fysieke afstand tussen mensen kan er ruis ontstaan in de communicatie. Deze ruis ontstaat omdat mensen communiceren en handelen vanuit hun persoonlijke drijfveren.

Incompany training aanvragen

Start jullie ontwikkeling vandaag!

Incompany training aanvragen

Inzicht door een Management Drives profiel
Een Management Drives profiel geeft een beeld bij deze drijfveren door middel van een score op logica, verwerpingen, energiebalans en mindset. De logica vertelt iets over de drijfveren, en dus de intentie, waarmee een persoon zijn talent, kennis of competenties wil inzetten. Het kan daarom een voorspeller van gedrag zijn. Daartegenover staan de verwerpingen; datgene waar een persoon zich aan stoort. Op de energiebalans kun je aflezen wat energie kost en geeft, en de mindset zegt iets over een potentiële kracht en valkuil die bijvoorbeeld onder druk naar voren komen. Een Management drives profiel kan je inzicht geven in jouw profiel, maar ook in dat van anderen, om daarmee begrip te creëren voor andermans standpunten en zodoende de communicatie en dus samenwerking te verbeteren.  

De training

Dit is wat jij leert

Leiderschap & team ontwikkeling
Elk team of individu kan beginnen met inzicht te krijgen in de eigen drijfveren en die van de teamleden. Door deze eerst individueel te doorgronden en daarna in een gezamenlijke sessie toe te lichten, kan er door middel van praktijkvoorbeelden besef en begrip ontstaan voor andermans drijfveren, en dus gedrag. Het bespreken van deze praktijkvoorbeelden helpt bij het begrijpen van een ander, in de context waarin het gedrag heeft plaatsgevonden.

De inhoud

Zo krijgen we het voor elkaar

De juiste procesbegeleiding is essentieel voor resultaat
Om de profielen op de juiste manier in te zetten, en zo misverstanden te voorkomen, is procesbegeleiding nodig. Omdat het niet moet leiden tot het in hokjes stoppen van mensen, maar tot onderling begrip. Op basis van de profielen en praktijkvoorbeelden faciliteren wij met een Management Drives – team workshop bij het maken van een ontwikkel plan voor het verbeteren van de samenwerking. Hierbij is het belangrijk dat het team verbeterstappen definieert en de actiepunten inplant. Op deze manier wordt er op een duurzame manier gewerkt aan verbeterende samenwerking.

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9.3 scoren onze trainingen gemiddeld

We trainen met plezier en passie!

Z

Meer dan 25 verschillende Agile en Scrum trainingen

Gecertificeerd door Scrum.org, Scrum Alliance, Scaled Agile, Kanban University en ICAgile.

Z

500+ Agile trainingen reeds gegeven

Zowel maatwerk incompany trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam.

Z

Impact op meer dan 5000 medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile transities, tot individuele coaching.

Maatwerk nodig of even sparren?

Incompany training aanvragen

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Waar vinden de trainingen plaats?

De meeste van onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan De Ruijterkade 112-F in Amsterdam, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. Vindt de training plaats op een andere locatie? Dan zie je dat terug op de trainingspagina.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Inschrijven heb je binnen een paar minuten geregeld:

 1. Kies een datum en vul het aantal deelnemers in.
 2. Geef je naam en e-mailadres door. Klik op de knop ‘bevestigen’.
 3. Vul de facturatiegegevens in op de check-out pagina. Kies hier ook je betaalmethode en rond je inschrijving af.

Vervolgens gaan wij voor je aan de slag:

 • Je krijgt per mail een bevestiging van je inschrijving.
 • Heb je ingeschreven met STAP-budget? Dan krijg je van ons een aanmeldbewijs, daarmee kun je in het volgende STAP-tijdvak je aanvraag doen. Wanneer het UWV je aanvraag heeft goedgekeurd, krijg je van ons de factuur. Is je aanvraag afgewezen? Dan krijg je een creditfactuur. Meer over STAP lees je hier.
 • 1 tot 2 weken voor de training sturen we je de uitnodiging met alle praktische informatie. Heb je geen mail ontvangen, ook niet in de spam-map? Bel ons op 020 737 03 35 of stuur een mail naar info@epicagility.nl, dan kijken we de status voor je na.

Alle stappen doorlopen en alle informatie ontvangen? Dan zien we je graag op de training!

Zijn jullie trainingen BTW-vrijgesteld?

Jazeker, in september 2023 zijn wij beoordeeld én goedgekeurd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dat betekent dat wij onze trainingen vrijgesteld van BTW mogen aanbieden aan:

 • particulieren
 • overheidsinstanties die niet BTW-plichtig zijn en hun werknemers
 • bepaalde instellingen, branches en bedrijfsactiviteiten die BTW-vrijgesteld zijn en hun werknemers:
  • beleggingsgoud
  • collectieve belangenbehartiging
  • componisten, schrijvers, cartoonisten en journalisten
  • financiële diensten en verzekeringen
  • fondsenwervende activiteiten
  • gezondheidszorg
  • jeugd- en jongerenwerk
  • kansspelen
  • kantines
  • kinderopvang
  • levering roerende bedrijfsmiddelen
  • lezingen, excursies en rondleidingen
  • onderwijs
  • onroerende zaken
  • postdiensten
  • radio en televisie
  • samenwerkingsverbanden (koepelvrijstelling)
  • sociaal-culturele instellingen
  • sportorganisaties en sportclubs
  • uitvaartondernemers

En dat is heel goed nieuws, want daardoor betaal jij onder de streep 21% minder voor jouw training. Alle trainingen komen in aanmerking, onafhankelijk van niveau of certificering.

Verzorgen jullie ook lunch?

Ja, voor trainingen die een hele dag duren verzorgen we een lunch met luxe belegde broodjes, salade en een versgeperst sapje. En dat alles helemaal vegetarisch. Heb je een voedselallergie of andere dieetwensen? Laat het ons dan weten, dan zorgen wij voor een lekker alternatief.

Trainingen zijn inclusief lunch bij Epic Agility

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.