Waarom Design Thinking?

Een Agile ontwikkelproces legt de nadruk op snelheid en kwaliteit van softwareontwikkeling. Deze methode wordt toepast om in de toenemende en snel veranderende behoeften van de gebruiker, die vragen om een snelle ontwikkeling en inzet van software, te voorzien. Agile werken maakt het mogelijk om snel en efficiënt te leveren maar biedt ook genoeg ruimte voor het stellen van kritische vragen die betrekking hebben op de behoeften van de gebruiker en de bedrijfswaarden.

Problemen oplossen vs. ontwikkelen van nieuwe features

Het is gemakkelijk om te blijven hangen in de levering van nieuwe features en daarbij de behoefte van de stakeholders te vergeten (de behoefte van zowel eindgebruiker als bedrijf). Tegenwoordig zijn we niet alleen in staat om software snel te ontwikkelen, maar moderne analytics geven ook direct toegang tot data. Data die potentiële input is voor nieuwe ideeën en verbeteringen. Om van deze versnelling en directe input te profiteren is het noodzakelijk dat agile teams meer autonoom en multidisciplinair functioneren. Er is sprake van een verschuiving waarbij de focus komt te liggen op het vinden van kansen en het oplossen van problemen, in plaats van het ontwikkelen van functies.

‘Waarom bouwen we dit en is dit wel de beste manier om het probleem van de gebruiker op te lossen? Welke waarde creëert dit voor onze business?’

Design Thinking (DT) is een probleemoplossende methodologie die leidt tot oplossingen die gehoor geven aan zowel de behoefte van de gebruiker, als aan de technische uitvoerbaarheid en de bedrijfswaarden.

DT is een discipline die is ontstaan in het designveld en heeft de voordelen van een human centred benadering, systeemdenken en visuele communicatie. In de laatste jaren is DT enorm gegroeid in populariteit en is nu een onderdeel van het curriculum van één van de grootste business scholen (Design in Tech report, pagina 18). De vraag is niet meer of het waardevol is, maar hoe jouw organisatie DT gaat inzetten om de potentie ervan te benutten.

Hands-on Design Thinking Training

Programma 2-daagse training

DT is een flexibele methode, tijdens de hands-on training leer je de basisprincipes, de mindsets, de methodes en de tools kennen. Hierbij werk je met de principe van “learning by doing”, waarbij je de kans krijgt het gehele proces te ervaren door te werken aan een echte case. De training heeft een divergent en convergent design thinking proces als leidraad.

Voor wie

We bieden twee verschillende versies van deze training:

Voor Agile teams

Hierbij ligt de focus op het toepassen van het DT proces om het werk van een agile team te versterken. We leren je de methodes en tools kennen die je in staat stellen om:

het grotere geheel te ontdekken en te begrijpen.
informatie te vertalen naar werkbare inzichten.
een verscheidenheid aan innovatieve ideeën te genereren.
snel prototypes te maken en initiële ideeën te valideren.

Voor Product Owners

De focus is op het toepassen van de DT methoden en tools om het gat tussen de gebruiker, het bedrijf en de technische implementatie te dichten. We leren je de methodes en tools die je in staat stellen om:

stakeholder relaties en behoeften te begrijpen en deze in kaart te brengen.
stakeholders af te stemmen door middel van boundary objects.
je team te helpen bij het genereren en ontdekken van ideeën.
te valideren en prioriteiten te stellen van potentiële oplossingen.

Onze trainers

Marta Marszal

Is een senior Strategic Design consultant and facilitator. Ze heeft meer dan tien jaar ervaring in het veld van brand, communicatie strategie, service design, systemisch denken en architectuur. Met haar achtergrond brengt ze een grote verscheidenheid van skills en inzichten. Ze heeft bedrijven als Cisco, Capgemini en ING begeleid bij het implementeren van creatieve toepassingen in hun werkproces.

Marta wordt versterkt door één van onze ervaren co-facilitators.

Over Remember to Play

We zijn een strategic design consultancy bureau dat bedrijven begeleidt bij het ontdekken van nieuwe marktmogelijkheden en bij het ontwikkelen van diensten en/of producten die problemen oplossen van reëele gebruikers. Wij wijken af van het doorsnee consultancy model. Gezamenlijk met jou co-creëren we een langdurige verandering in jouw organisatie.

‘De verschuiving naar nieuwe technologie vereist van ons ingenieurs niet alleen nieuwe technische skills maar ook een nieuwe benadering bij het oplossen van problemen. In deze DT training hebben we nuttige methodes en tools geleerd om de behoeftes van de client beter te begrijpen waarbij we oplossingen op een creatieve manier genereren.’

Charles Ogwe, Senior Developer Capgemini, Londen

Vraag een training aan

Wij organiseren momenteel alleen training op maat aan. Deze training wordt aangepast aan jouw specifieke behoeften en er wordt gewerkt aan een echte case die relevant voor je is. Op deze manier zal jouw team ervaren hoe het DT kan worden toegepast in de context van jullie organisatie.

Max. 16 deelnemers. min. 8 deelnemers

Voor vragen over de prijzen, neem gerust contact met ons op.

Locatie

Incompany training op jouw locatie of op het kantoor van onze partner:

Remember to Play
De Ruijterkade 143
1011AC Amsterdam

 

‘Eerst was ik sceptisch, maar uiteindelijk ervoer ik dat een stap terugnemen nieuwe manieren van denken stimuleert. Dit was een waardevolle ervaring’.

Maya Gopaul, Java Developer Capgemini, Londen

* = verplicht