Facilitator Skills

Visueel Faciliteren

Ervaar in één dag hoe je als visual facilitator je team meer diepgang in je overleggen biedt en zo de resultaten verbetert.

Beginner

1 dag

vanaf €795,-

vanaf €0,00

Als Agile Coach, Product Owner of Scrum Master wil jij het beste resultaat halen met jouw team. Met een multidisciplinair team kijk je per definitie divers aan tegen verschillende vraagstukken. Super mooi, maar miscommunicatie ligt hier op de loer. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je miscommunicaties minimaliseert en visueel faciliteren inzet om de dialoog met elkaar ook in beeld te voeren? Tijdens de ééndaagse training dompelt visual facilitation trainer Evie Schürmann je onder in de wereld van werken met beelden.

Meer over de training

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

De uitdrukking ‘een beeld zegt meer dan duizend woorden’ bestaat niet voor niets. Er komt dagelijks een overload aan informatie op ons af via veel verschillende kanalen​ en we kiezen steeds vaker voor de simpelste content.​ We hebben en we nemen geen tijd meer om dikke pakken aan tekst door te lezen.

Ruim twee derde van de mensen denkt in plaatjes. En 90% van de informatie die naar de hersenen gaat, is visueel. En toch werken wij vaak met tekst. Of het nu gaat om het uitdragen van een beleid of een visie, of het beschrijven van een user story op een backlog.

Inzetten van visuele tools en technieken helpt om een eenduidig beeld op een situatie te krijgen. Deze visual facilitator training is uitermate geschikt voor Agile Coaches, Product Owners en Scrum Masters (zowel binnen als buiten IT-teams ).

Visueel Faciliteren

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Elke dag een beetje beter met één van onze workshops

Na het volgen van deze ééndaagse training heb een een inkijkje gekregen in de mogelijkheden die visual faciliteren je zouden kunnen bieden. Of het nu gaat om het maken van een praatplaat of het visueel faciliteren van een workshop met Playmobil of met LEGO® Serious Play®. Tijdens deze training krijg je een inkijkje in de basics van deze verschillende technieken voor in je visual facilitation kit.

De workshop

Dit is wat jij leert

  • Wat is visueel faciliteren en waarom zou je het toepassen?
  • Wat is framing en het effect ervan op jouw resultaten?
  • Welke visual facilitation technieken bestaan er en wanneer gebruik je welke techniek?
  • Werken met tekenen, Playmobil en LEGO® Serious Play®

De inhoud

Dit komt er allemaal aan bod

Vanzelfsprekend is de invulling van de training ook Agile. Op basis van de verschillende leerwensen en doelen ontstaat er een Training Backlog voor alle deelnemers. Gedurende de training stemmen wij af of de leerwensen voldoende behandeld zijn. Tijdens de training is er voldoende ruimte om in te gaan op jouw uitdagingen uit de praktijk. Interactie staat dus centraal.

Neem contact op voor de mogelijkheden

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 scoren onze trainingen gemiddeld

We trainen met plezier en passie!

Z

Meer dan 25 verschillende Agile en Scrum trainingen

Gecertificeerd door Scrum Alliance. Scrum.org, Scaled Agile en ICAgile.

Z

300+ Agile trainingen reeds gegeven

Zowel maatwerk incompany trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam.

Z

Impact op meer dan 5000 medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile transities, tot individuele coaching.

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Waar vinden de trainingen plaats?
De meeste van onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan De Ruijterkade 112-F in Amsterdam, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. Vindt de training plaats op een andere locatie? Dan zie je dat terug op de trainingspagina.
Hoe werkt het inschrijfproces?
Inschrijven heb je binnen een paar minuten geregeld:

  1. Kies een datum en vul het aantal deelnemers in.
  2. Geef je naam en e-mailadres door. Klik op de knop ‘bevestigen’.
  3. Vul de facturatiegegevens in op de check-out pagina. Kies hier ook je betaalmethode en rond je inschrijving af.

Vervolgens gaan wij voor je aan de slag:

  • Je krijgt per mail een bevestiging van je inschrijving.
  • Heb je ingeschreven met STAP-budget? Dan krijg je van ons een aanmeldbewijs, daarmee kun je in het volgende STAP-tijdvak je aanvraag doen. Wanneer het UWV je aanvraag heeft goedgekeurd, krijg je van ons de factuur. Is je aanvraag afgewezen? Dan krijg je een creditfactuur. Meer over STAP lees je hier.
  • 1 tot 2 weken voor de training sturen we je de uitnodiging met alle praktische informatie. Heb je geen mail ontvangen, ook niet in de spam-map? Bel ons op 020 737 03 35 of stuur een mail naar info@epicagility.nl, dan kijken we de status voor je na.

Alle stappen doorlopen en alle informatie ontvangen? Dan zien we je graag op de training!

Verzorgen jullie ook lunch?

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier.

Ik zie STAP-budget niet staan bij het inschrijven

STAP-budget is een betaalmethode. Kies eerst je datum en vul naam en e-mailadres in. Nadat je op de knop ‘bevestigen’ hebt geklikt, kun je de factuurgegevens invullen op de check-out pagina. Hier kun je aanvinken dat je met STAP-budget wilt inschrijven.

Los je uitdaging op met deze gerichte workshop

Inhouse training of andere datum aanvragen