“Fouten hebben, en die niet verbeteren, dat is pas fouten hebben.”

Continu verbeteren is lastig, zeker als er al veel stappen zijn gezet. Je wil graag verder, maar je wil ook niet kwijt raken wat je al hebt bereikt. Soms weet een team echt niet meer wat slim is om op te pakken. Er is zoveel mogelijk. Er is zoveel nodig. Waar begin je dan? Als verbetering stagneert wordt het team geen High Performing Team. Als het team even vast zit is het verstandig om hulp te vragen.

HIGH PERFORMING TEAM

De High Performing Team (HPT) Boost workshop is gebaseerd op het Tuckman model voor team building en groepsontwikkeling. De opvolgende fases Forming, Storming, Norming en Performing staan respectievelijk voor oriëntatie, vertrouwen winnen, samenwerking verbeteren en uiteindelijk presteren met plezier en energie.

Het zou prachtig zijn als het team een flinke impuls in de goede richting krijgt. Door een keer de tijd te nemen om écht goed naar elkaar te luisteren, door inzichten van buiten te betrekken en zo tot alternatieve aanpakken te komen.

Het goede nieuws: Epic Agility kan hepen een team zo’n impuls te geven! Met onze HPT Boost workshop helpen wij een bestaand team in 12 uur de belangrijkste blokkades te overwinnen. Dit is fase 2 van de Team Performance Curve; het traject van Potentieel Team tot Real Team (en liefst zo ver mogelijk daar voorbij, op naar de ultieme beleving van het High Performing Team!

Team Performance Curve

In 3 intensieve dagdelen van 4 uur doorloopt het team een aantal stappen, met daarin o.a.:

Hoe performing zijn wij al. Hoe performing willen wij worden?
Agile Maturity Model; een teammeting van de bottlenecks en blokkades
Verdiepende verkenning van Werk- gedragsstijlen - met DISC / Management Drives
Herijking van de Team Canvas (Purpose, Goals, Values, Roles and Skills, Rules and Activities)
Liberating Structures
Energizers (afhankelijk van de leerdoelen)
Serious Gaming (Frozen T-shirt Game, en verder afhankelijk van de leerdoelen).

Randvoorwaardelijk:

Het gehele team moet aan de workshop deelnemen om het maximale effect te bereiken. Voor Scrum-teams geldt dat de Product Owner en de Scrum Master dus ook alle dagdelen van het programma moeten meedoen. Immers, voor een verdieping van het begrip van de reden(en) van de stagnatie is interactie met de PO en de SM essentieel.

Resultaat

Het team is na afloop van de HPT Boost workshop weer terug op stoom. Na deze workshop zal het team direct weer een snelle performance stijging laten zien.

Referentie

“Rob heeft ons met de HPT Boost workshop op een dynamische en energieke wijze geholpen om het nog onbenutte potentieel binnen ons team helder zichtbaar te maken. Hij wist daarbij – in een mooie balans – onze ratio én intuïtie aan te spreken. Wij kijken uit naar de verdere begeleiding ‘on the job’. ”

Ivo Sillé, Common Easy

Locatie

De workshop wordt bij voorkeur op de locatie van het team gehouden. Maar als dat niet mogelijk is kan het ook in het kantoor van Epic Agility in Amsterdam.

Investering

De kosten van deze workshop bedragen €1995,= ex. BTW.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden via ons formulier of bel 020 737 0335

* = verplicht