“Iedere lange mars begint met een eerste stap.”

Ieder begin is lastig, zeker als er druk op de ketel staat of de werkwijze veranderd is. Met een Scrum training heb je nog niet de garantie dat een groep mensen ook gaat presteren. Er zijn namelijk enkele voorwaarden die wel eerst ingevuld moeten zijn: de groep heeft een gezamenlijk doel, er is wederzijdse afhankelijkheid in de groep om dat doel te bereiken en er moet een basis van vertrouwen zijn. Vanaf nu kun je spreken over een team.

Maar… ook dan geldt, geen enkel team is direct een High Performing Team. Beginnende teams kunnen er weken tot zelfs maanden over doen om “op stoom te komen’’. De beginfase is daarmee al te vaak een tijd- en kosten verslindende operatie.

HIGH PERFORMING TEAM

De High Performing Team (HPT): Kickstart Workshop is gebaseerd op het Tuckman model voor groepsontwikkeling en team building. De opvolgende fases Forming, Storming, Norming, Performing (en Adjourning) staan respectievelijk voor oriëntatie, vertrouwen winnen, samenwerking verbeteren, presteren met plezier en energie.

Hoe mooi zou het zijn als de doorlooptijd van het opstarten drastisch te verkorten is?

Het goede nieuws: Epic Agility kan dat! Met onze HPT: Kickstart Workshop verkorten wij de doorlooptijd van het opstartproces van forming, storming en norming tot 12 uur. Dit is fase 1 van de Team Performance Curve; het traject van Werkgroep tot Potentieel Team.

Team Performance Curve

In 3 intensieve dagdelen van 4 uur doorloopt het team een aantal stappen, met daarin o.a.:

Wat is een High Performing Team?;
Werk- gedragstijlen - met DISC / Management Drives;
Team Canvas (Purpose, Goals, Values, Roles and Skills, Rules and Activities);
Energizers (Bubble Sort, Ho Tsji Wah) en Serious Gaming (Het Mijnenveld, De Lean Game en Frozen T-shirt Game).

Randvoorwaardelijk:

Het gehele team moet aan de workshop deelnemen. Het effect wordt enorm veel minder als één of meerdere teamleden afwezig zijn;
De Product Owner moet minimaal twee van de drie dagdelen van het programma meedoen. Immers, voor een verkenning van de Purpose is interactie met een PO met visie en een belang essentieel.

Resultaat

Het team is na afloop van de HPT: Kickstart Workshop goed op elkaar ingespeeld. Na deze voorbereidende stap zal het team direct een snelle performance stijging laten zien.

Referentie

“Rob Paeper heeft ons team in de HPT Kickstart Workshop in zeer korte tijd klaar gestoomd en er een echt High Performance Team van gemaakt. Verbazingwekkend wat hij in zo’n korte tijd kan bereiken”

Hans Heising, Agile Coach en projectleider bij InTraffic

Locatie

De workshop wordt bij voorkeur op de locatie van het team gehouden. Maar als dat niet mogelijk is kan het ook in het kantoor van Epic Agility in Amsterdam.

Investering

De kosten van deze workshop bedragen €1995,= ex. BTW.

Neem contact met ons op over de mogelijkheden via ons formulier of bel 020 737 0335

* = verplicht