Lean Startup opleiding


Lean Startup is een methode voor business – en productontwikkeling met als doel om de cyclus van productontwikkeling of propositieontwikkeling zo kort mogelijk te maken. Dit wordt gedaan met een combinatie van hypothese gedreven experimenten, iteratieve product releases en gevalideerd leren.

De Lean Startup opleiding bestaat uit 5 intensieve dagen. In deze opleiding staat jouw mindset, gevalideerd leren en klantbehoefte centraal. De focus ligt dan ook op de principes en praktische modellen van Lean Startup en het gedachtegoed hierachter. In 5 dagen behandelen we de 6 fases waarmee je met de Lean Startup methode tot een product of service kan komen.

De tijdlijn geeft inzicht in wat we wanneer gaan behandelen. De interactieve en activerende trainingsopzet zorgt ervoor dat jij als coach de impact gaat maken, die nodig is in een Agile transformatie!

Je leert het Agile en Lean gedachtegoed waarbij je overzicht krijgt van de Lean Startup methode en modellen. En je ervaart hoe je succesvol een Lean Startup team opzet.

Het huiswerk bestaat uit het lezen van informatie over hoe je klantonderzoek moet doen.

Je leert het snel achterhalen van klantinzichten (Customer Discovery), en hoe je deze valideert om in de volgende fase tot mogelijke klantoplossing te komen.

Vandaag leer je de verschillende manieren om tot de beste klantoplossing te komen, vooral vanuit de klantbehoefte uitgewerkt.

Het huiswerk bestaat uit het bekijken van filmpjes over experimenteren.

Je leert hoe je snel jouw oplossing/idee kan toetsen bij jouw eerste potentiele klanten. En je krijgt een beeld bij hoe je dit met weinig geld kan doen.

Op de laatste dag leer je hoe jouw klantoplossing vertaald kan worden naar een businessmodel. Je sluit de opleiding af met het pitchen van jouw klantidee.

Na het volgen van de opleiding kun je als Lean Startup expert zelf met deze methode nieuwe producten of services ontwikkelen.

Je weet wat Lean Startup is en hoe je met de methode werkt
Je weet de kaders te scheppen om met de methode te werken
Je kan de Lean Startup modellen toepassen
Je weet hoe je gevalideerd kunt leren
Je kan de klantbehoefte achterhalen (Customer Discovery)
Je kent verschillende vormen van experimenteren
Je leert MVP denken en handelen
Je weet wat Growth Hacking inhoudt
Je weet hoe je prototypes moet maken
Je weet hoe je een businessmodel kunt bedenken rondom je nieuwe product of service
Je kan je nieuwe product of propositie pitchen aan je stakeholders

De behoefte van organisaties naar de Lean Startup methode is groot, omdat de snel veranderende markt en daarmee consumentbehoefte vraagt om een snellere time-to-market door organisaties.

Een time-to-market die er tegelijkertijd voor zorgt dat je als organisatie, afdeling of team geen onnodige investeringen doet in grote productlanceringen. Je wilt spot on zitten met je product of service en snel inspelen op klantbehoefte.

Het centrale uitgangspunt van de Lean Startup methode is dat als organisaties investeren in het iteratief ontwikkelen van hun producten en services, zij sneller kunnen inspelen op consument behoefte (customer value). Dit met minder marktrisico en lage hoge kosten van productlanceringen.

De Lean Startup opleiding is geschikt voor marketeers, productmanagers, developers en voor mensen die een transformatie willen begeleiden.

Basiskennis van marketing, Agile processen en instrumenten is handig, maar ervaring is niet noodzakelijk. Ook voor de meer ervaren marketeers of managers is de opleiding zeer geschikt.

Het is een intensief programma wat de nodige inzet en drive vereist om de organisatie elke dag een beetje beter te maken. We behandelen veel stof in relatief korte tijd. Houd er rekening mee dat deze opleiding het meest effectief is als je werk hebt waar je (onderdelen van) de Lean Startup methode zoveel mogelijk direct kunt toepassen.

Open Inschrijving

De Lean Startup opleiding kent een vaste prijs (excl. BTW) voor het gehele traject van 5 dagen.
Dit zorgt ervoor dat je direct een overzicht hebt van alle kosten en niet voor verrassingen komt te staan door additionele kosten.

De prijs voor deze opleiding is € 4000,- (excl. BTW)

 

Wil je deze training incompany afnemen?

Neem contact met ons op voor meer informatie (020) 737 0335

Deze investering is inclusief:
Opleidingskosten, Opleidingsmateriaal, Arrangement, Overnachting, Diners, lunch etc.

 

Betaalwijze

Nadat wij de aanmelding hebben ontvangen nemen wij contact met jou op om de planning definitief te maken. Als deze definitief is gemaakt versturen we de factuur. Deze dient binnen 30 dagen na factuurdatum te worden voldaan, in ieder geval voor aanvang van de opleiding.

Op welke startdatum wil je graag meedoen?

Ik kom als:
BedrijfZzp'erParticulier


Agile scrum foundation training


Een dag training om de basis van agile en scrum te leren.

Lees meer

Agile management awareness workshop


Een korte pragmatische workshop om als manager je nieuwe rol in agile te verkennen.

Lees meer

Meer posts?


Heb je met plezier deze post gelezen en je wil verder op de hoogte gehouden worden van waar we bij Epic Agility mee bezig zijn? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!