Een Agile team staat er zelden alleen voor. Als op een afdeling of binnen een bedrijf met meerdere teams gewerkt wordt is afstemming nodig om de hoogste klantwaarde te leveren op de afgesproken deadlines. Simpel gezegd: Samenwerking door de teams en inzicht in afhankelijkheden. Om deze samenwerking door teams effectief te houden is er dus inzicht en overzicht nodig. Het doel is een transparant overzicht voor het (her)prioriteren van werkzaamheden en nieuwe kansen

Wat gaat je helpen aan overzicht en inzicht? Portfolio management, team alignment, Product Owner sync, scaled Agile… er zijn al talloze namen bedacht. Misschien toch weer méér management? Meer kleuren post’its? Voordat je één van deze opties kiest, overweeg dan onze Portfolio Wall Game om de kracht van overzicht, inzicht en ‘samenwerking over teams heen’ te ervaren.

Portfolio Wall Game

Met onze Portfolio Wall Game kijken we eerst naar de rolverdeling en verantwoordelijkheden van de betrokken PO’s en managers. Wat is het mandaat en welke communicatie is er nodig om keuzes te kunnen maken? In deze game simuleren wij een bedrijf waarin meerdere teams samenwerken, en coachen we de betrokkenen naar een werkbare afstemming en rolverdeling. In meerdere rondes bouwen de deelnemers ervaring op met het introduceren van nieuw werk, het herplannen van bestaand werk, afhandelen van impediments, stakeholder invloed en het managen daarvan.

Wanneer kun je de Portfolio Wall Game inzetten?

De Portfolio Wall Game kan ingezet worden op elk willekeurig moment. Aan het begin van een agile transitie? Zeker, waarom niet direct de juiste afstemming en rolverdeling oefenen en vastleggen? Zijn er al  uitdagingen omdat er meerdere teams zelf-organiserend of Agile zijn gaan werken? Wij inventariseren de uitdagingen met de betrokken Product Owners, Scrum Masters en managers. We leveren een maatwerk simulatie die zorgt voor een perspectief op de huidige portfolio management organisatie.

High Performing Teams

In combinatie met deze game kunnen wij een HPT workshop voor de betrokken Product Owners organiseren. Lees hier meer over de HPT workshop. De randvoorwaarden voor een team spelen namelijk ook op portfolio niveau; de Product Owners moeten ook als High Performing Team gaan samenwerken. Een high performing team van ProductOwners ontstaat alleen als er een gezamenlijk en gedeeld doel is waar ze elkaar voor nodig hebben om dat te halen. Als er geen gezamenlijke doelen of onderlinge afhankelijkheden zijn, wat valt er dan af te stemmen? Wil je meer weten over de HPT workshop? Kijk dan hier!

Doorlooptijd: 1 Dagdeel (4 uren)

Aantal deelnemers: Maximaal 20

Neem contact met ons op over de mogelijkheden via ons formulier of bel 020 737 0335

* = verplicht