Scaled Agile trainingen

Lean Portfolio Management

Leer hoe je Enterprise Strategie verbindt aan executie.

Advanced

3 dagen

vanaf €2295,-

vanaf € n.v.t.

In deze 3 daagse opleiding verwerven cursisten de kennis die nodig is om Lean Portfolio Management (LPM) te implementeren aan de hand van het Scaled Agile Framework V5.1®, met de onderliggende principes van Lean en Agile denken voor het gehele portfolio ontwikkeling en beheersproces.

Meer over de training

Leer Lean Portfolio Management te implementeren aan de hand van het Scaled Agile Framework

Na deze opleiding hebben deelnemers een goed begrip van zowel de theorie als de praktijk, als ook hoe Lean Enterprises hun huidige en toekomstige staat van hun portfolio vastleggen met de Portfolio Canvas-tool. En om belangrijke zakelijke initiatieven te identificeren om de portfoliovisie te bereiken. Deelnemers brengen ook een portfoliostroom tot stand met de Portfolio Kanban en geven prioriteit aan Epics voor maximaal economisch voordeel. De opleiding biedt inzicht in hoe Value Stream Budgets en Lean Budget Guardrails kunnen worden vastgesteld en hoe de prestaties van de Lean-portefeuille kunnen worden gemeten.

Na deelname aan de training kun je een online examen doen om jouw SAFe Lean Portfolio Management (SAFe LPM) certificaat van Scaled Agile te ontvangen.

Lean Portfolio Management

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Maak gebruik van STAP en krijg €1000,- kortingSTAP-budget

Alle trainingen van Epic Agility komen in aanmerking voor €1000,- STAP-budget vanuit de Nederlandse overheid. Dit is een budget om jouw ontwikkeling te stimuleren en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Iedere Nederlandse burger kan hier eenvoudig aanspraak op maken, maar let wel op=op. Iedere twee maanden komt er nieuw budget beschikbaar.

Start je ontwikkeling vandaag!

Onze SAFe Lean Portfolio Management (LPM) training is bestemd voor iedereen die meer wil weten over hoe je de Enterprise Strategie verbindt aan executie. Deze uitdaging is weggelegd voor onder meer Executive functionarissen (zoals CEO’s, CTO’s en VP’s), Enterprise Architects, Product Managers en Solution Managers, Business Unit Managers, Program Management Officers, SPC’s, Enterprise Agile Coaches en Human Resources, RTE’s maar ook Epic Owners.

De training

Dit is wat jij leert

 • Describe Lean Portfolio Management (LPM)
 • Connect the portfolio to enterprise strategy
 • Establish the Portfolio Vision
 • Implement Lean Budgeting and Guardrails
 • Establish flow with the Portfolio Kanban
 • Support operational excellence with an Agile Program Management Office (PMO) and Communities of Practice (CoPs)
 • Coordinate Value Streams
 • Measure LPM performance
 • Build a plan for LPM implementation

De inhoud

Zo krijgen we het voor elkaar

Deze opleiding veronderstelt al enige voorkennis van Lean-Agile principes en concepten.

De volgende prerequisites worden aanbevolen:

 • Een aantal Jaren ervaring in software development, testing, business analysis, product, of project management;
 • Ervaring in het managen van portfolios, SAFe® in de Praktijk;
 • Ervaring in – en met Lean;
 • Certificering/opleiding in bijvoorbeeld Leading SAFE®, PMPO of SPC
 • Minimaal een HBO-opleidingsniveau.

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 scoren onze trainingen gemiddeld

We trainen met plezier en passie!

Z

Meer dan 25 verschillende Agile en Scrum trainingen

Gecertificeerd door Scrum Alliance. Scrum.org, Scaled Agile en ICAgile.

Z

300+ Agile trainingen reeds gegeven

Zowel maatwerk incompany trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam.

Z

Impact op meer dan 5000 medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile transities, tot individuele coaching.

Hoe verloopt de certificering?

Om het formele Scaled Inclusief certificaat te bemachtigen is het van belang datje na afloop van de training met succes het online examen voltooid. Hiervoor heb je 30 dagen de tijd na ontvangst van de link die de trainer zal verstrekken. Het examen bestaat uit 45 online multiple-choice vragen die binnen 90 minuten met een passing score van 71% dienen te worden beantwoord.

In de praktijk is dit met enige zelfstudie zondermeer realiseerbaar. Wanneer het examen met succes is afgerond ontvangt je het officiële SAFe Lean Portfolio Management (SAFe LPM) certificaat. Een 2de poging kan direct na de 1ste poging worden gedaan en zit bij de prijs inbegrepen.

Deelname aan alleen de training geeft geen garantie tot slagen. Aan zelfstudie wordt meestal tussen de 3 en 7 dagen geadviseerd, uiteraard ook afhankelijk van de parate SAFe® en Portfolio Management kennis van de cursist.

Het ontwikkelpad van Lean Portfolio Management

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Waar vinden de trainingen plaats?

De meeste van onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan De Ruijterkade 112-F in Amsterdam, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. Vindt de training plaats op een andere locatie? Dan zie je dat terug op de trainingspagina.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Inschrijven heb je binnen een paar minuten geregeld:

 1. Kies een datum en vul het aantal deelnemers in.
 2. Geef je naam en e-mailadres door. Klik op de knop ‘bevestigen’.
 3. Vul de facturatiegegevens in op de check-out pagina. Kies hier ook je betaalmethode en rond je inschrijving af.

Vervolgens gaan wij voor je aan de slag:

 • Je krijgt per mail een bevestiging van je inschrijving.
 • Heb je ingeschreven met STAP-budget? Dan krijg je van ons een aanmeldbewijs, daarmee kun je in het volgende STAP-tijdvak je aanvraag doen. Wanneer het UWV je aanvraag heeft goedgekeurd, krijg je van ons de factuur. Is je aanvraag afgewezen? Dan krijg je een creditfactuur. Meer over STAP lees je hier.
 • 1 tot 2 weken voor de training sturen we je de uitnodiging met alle praktische informatie. Heb je geen mail ontvangen, ook niet in de spam-map? Bel ons op 020 737 03 35 of stuur een mail naar info@epicagility.nl, dan kijken we de status voor je na.

Alle stappen doorlopen en alle informatie ontvangen? Dan zien we je graag op de training!

Verzorgen jullie ook lunch?

Ja, voor trainingen die een hele dag duren verzorgen we een lunch met luxe belegde broodjes, salade en een versgeperst sapje. En dat alles helemaal vegetarisch. Heb je een voedselallergie of andere dieetwensen? Laat het ons dan weten, dan zorgen wij voor een lekker alternatief.

Trainingen zijn inclusief lunch bij Epic Agility

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier.

Ik zie STAP-budget niet staan bij het inschrijven

STAP-budget is een betaalmethode. Kies eerst je datum en vul naam en e-mailadres in. Nadat je op de knop ‘bevestigen’ hebt geklikt, kun je de factuurgegevens invullen op de check-out pagina. Hier kun je aanvinken dat je met STAP-budget wilt inschrijven.

Schrijf je in voor de volgende training

Inhouse training of andere datum aanvragen