Scaled Agile trainingen

Lean Portfolio Management

Leer hoe je Enterprise Strategie verbindt aan executie.

Advanced

3 dagen

vanaf 2295,-

In deze 3 daagse opleiding verwerven cursisten de kennis die nodig is om Lean Portfolio Management (LPM) te implementeren aan de hand van het Scaled Agile Framework V5.1®, met de onderliggende principes van Lean en Agile denken voor het gehele portfolio ontwikkeling en beheersproces.

Meer informatie

Leer Lean Portfolio Management te implementeren aan de hand van het Scaled Agile Framework

Na deze opleiding hebben deelnemers een goed begrip van zowel de theorie als de praktijk, als ook hoe Lean Enterprises hun huidige en toekomstige staat van hun portfolio vastleggen met de Portfolio Canvas-tool. En om belangrijke zakelijke initiatieven te identificeren om de portfoliovisie te bereiken. Deelnemers brengen ook een portfoliostroom tot stand met de Portfolio Kanban en geven prioriteit aan Epics voor maximaal economisch voordeel. De opleiding biedt inzicht in hoe Value Stream Budgets en Lean Budget Guardrails kunnen worden vastgesteld en hoe de prestaties van de Lean-portefeuille kunnen worden gemeten.

Na deelname aan de training kun je een online examen doen om jouw SAFe Lean Portfolio Management (SAFe LPM) certificaat van Scaled Agile te ontvangen.

Lean Portfolio Management

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Maak gebruik van STAP en krijg €1000,- kortingSTAP-budget

Alle trainingen van Epic Agility komen in aanmerking voor €1000,- STAP-budget vanuit de Nederlandse overheid. Dit is een budget om jouw ontwikkeling te stimuleren en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Iedere Nederlandse burger kan hier eenvoudig aanspraak op maken, maar let wel op=op. Iedere twee maanden komt er nieuw budget beschikbaar.

Start je ontwikkeling vandaag!

Onze SAFe Lean Portfolio Management (LPM) training is bestemd voor iedereen die meer wil weten over hoe je de Enterprise Strategie verbindt aan executie. Deze uitdaging is weggelegd voor onder meer Executive functionarissen (zoals CEO’s, CTO’s en VP’s), Enterprise Architects, Product Managers en Solution Managers, Business Unit Managers, Program Management Officers, SPC’s, Enterprise Agile Coaches en Human Resources, RTE’s maar ook Epic Owners.

De training

Dit is wat jij leert

 • Describe Lean Portfolio Management (LPM)
 • Connect the portfolio to enterprise strategy
 • Establish the Portfolio Vision
 • Implement Lean Budgeting and Guardrails
 • Establish flow with the Portfolio Kanban
 • Support operational excellence with an Agile Program Management Office (PMO) and Communities of Practice (CoPs)
 • Coordinate Value Streams
 • Measure LPM performance
 • Build a plan for LPM implementation

De inhoud

Zo krijgen we het voor elkaar

Deze opleiding veronderstelt al enige voorkennis van Lean-Agile principes en concepten.

De volgende prerequisites worden aanbevolen:

 • Een aantal Jaren ervaring in software development, testing, business analysis, product, of project management;
 • Ervaring in het managen van portfolios, SAFe® in de Praktijk;
 • Ervaring in – en met Lean;
 • Certificering/opleiding in bijvoorbeeld Leading SAFE®, PMPO of SPC
 • Minimaal een HBO-opleidingsniveau.

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

Hoe verloopt de certificering?

Om het formele Scaled Inclusief certificaat te bemachtigen is het van belang datje na afloop van de training met succes het online examen voltooid. Hiervoor heb je 30 dagen de tijd na ontvangst van de link die de trainer zal verstrekken. Het examen bestaat uit 45 online multiple-choice vragen die binnen 90 minuten met een passing score van 71% dienen te worden beantwoord.

In de praktijk is dit met enige zelfstudie zondermeer realiseerbaar. Wanneer het examen met succes is afgerond ontvangt je het officiële SAFe Lean Portfolio Management (SAFe LPM) certificaat. Een 2de poging kan direct na de 1ste poging worden gedaan en zit bij de prijs inbegrepen.

Deelname aan alleen de training geeft geen garantie tot slagen. Aan zelfstudie wordt meestal tussen de 3 en 7 dagen geadviseerd, uiteraard ook afhankelijk van de parate SAFe® en Portfolio Management kennis van de cursist.

Het ontwikkelpad van Lean Portfolio Management

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Waar vinden de trainingen plaats?

Al onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan de Ruijterkade in Amsterdam Centrum, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen? Dat kan ook, neem dan contact met ons op.

Verzorgen jullie ook lunch?

Ja, voor trainingen die een hele dag duren verzorgen we een lunch met luxe belegde broodjes, salade en een versgeperst sapje. En dat alles helemaal vegetarisch. Heb je een voedselallergie of andere dieetwensen? Laat het ons dan weten, dan zorgen wij voor een lekker alternatief.

Trainingen zijn inclusief lunch bij Epic Agility

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier

Schrijf je in voor de volgende training

Inhouse training of andere datum aanvragen