Scrum alliance trainingen

Agile Foundation

Leer samen met je team in 1 dag de basis van Agile denken en werken, van gedachtegoed tot frameworks en continu verbeteren.

Essentials

1 dag

vanaf €795,-

vanaf €0,00

Agile, Scrum, Kanban, Product Ownership, flexibel en wendbaar werken. Zeggen deze termen je iets, maar ook weer niets? Of misschien wil de organisatie waar je werkt wel mee in de Agile werkwijze en ben je op zoek naar een goede kick-off voor de teams intern. Dat is waar deze Agile training over gaat. In één dag zorgen we dat jouw team de basisprincipes, mindset en waarden leert. Dat kan op jouw locatie (incompany) of op de onze in hartje Amsterdam.

Meer over de training

Dé Agile basis om jouw team en organisatie effectiever en flexibeler te laten werken

Tijdens deze 1-daagse essentials training over Agile leert je team hoe jullie iteratief kunnen werken, continu blijven verbeteren en met meer focus in het werk dat jullie doen. De training Agile Foundation is breed ingestoken, zodat je collega’s kennis opdoen over het Agile gedachtegoed en de diverse frameworks en methoden die passen bij verschillende werkomgevingen. Daarbij maken we graag ruimte om vragen en cases te behandelen die bij jullie in de organisatie spelen.

Voor wie is deze Agile training bedoeld?

Elk team of elke groep collega’s die weinig tot geen ervaring heeft met Agile werken en die meer wilt weten over deze flexibele werkwijze.

Hoewel Agile en Scrum oorspronkelijk zijn ontwikkeld voor IT, zien we steeds meer sectoren, organisaties en afdelingen deze werkwijze inzetten om hun werk flexibeler en schaalbaarder te maken. Denk maar aan marketing, HR, sales, banken, productie, bouw en de gezondheidszorg.

Agile Foundation

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Maak gebruik van STAP en krijg €1000,- kortingSTAP-budget

Alle trainingen van Epic Agility komen in aanmerking voor €1000,- STAP-budget vanuit de Nederlandse overheid. Dit is een budget om jouw ontwikkeling te stimuleren en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Iedere Nederlandse burger kan hier eenvoudig aanspraak op maken, maar let wel op=op. Iedere twee maanden komt er nieuw budget beschikbaar.

Start je ontwikkeling vandaag!

De training

Dit is wat jij leert

 • Het Agile Manifesto
 • Waar komt Agile vandaan?
 • Agile, meer dan IT
 • Agile Mindset
 • Agile in context
 • Scrum Framework
 • Rollen in een Scrum team
 • Incrementeel verbeteren
 • Plannen en aanpassen

De inhoud

Zo krijgen we het voor elkaar

Vanzelfsprekend wordt de invulling van de training ook Agile bepaald. Gedurende de training stemmen wij af of de leerwensen naar ieders zin voldoende behandeld zijn. Ook is er voldoende ruimte om in te gaan op jullie uitdagingen uit de praktijk. Interactie staat dus centraal.

Algemeen programma

 • Agile mindset
 • Sprint Planning
 • Scrum
 • Uitdagingen in Agile werken
 • Scrum met meerdere teams
 • Kanban
 • Sprint Review
 • Kanban Game
 • Metrics
 • Experimenteren en verbeteren

Zijn er harde eisen om aan deze training deel te nemen?

Nee, voor deze essentials training hebben jullie geen voorkennis nodig. Je team kan dus op elk moment deze training volgen, al is het wel handig als jullie dat aan het begin van de Agile transformatie doen.

Is er een certificaat?

Aan het eind van de dag ontvangen jullie allemaal een Epic certificaat van deelname.

Het groeipad na deze Agile training

Nu jullie de basiskennis op zak hebben, zijn jullie klaar om de eerste stappen te zetten om een flexibele omgeving te creëren die gericht is op continu verbeteren. Vervolgens kun je individueel of weer op incompany-basis de verdieping in met een Scrum Master of Product Owner training, zoals:

Elke dag een beetje beter!

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 scoren onze trainingen gemiddeld

We trainen met plezier en passie!

Z

Meer dan 25 verschillende Agile en Scrum trainingen

Gecertificeerd door Scrum Alliance. Scrum.org, Scaled Agile en ICAgile.

Z

300+ Agile trainingen reeds gegeven

Zowel maatwerk incompany trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam.

Z

Impact op meer dan 5000 medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile transities, tot individuele coaching.

Hoe verloopt de certificering?

Het ontwikkelpad van Agile Foundation

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance en Scrum.org?

Om te beginnen is het goed om te weten wat ze gemeen hebben. Bij zowel Scrum Alliance als Scrum.org kun je je onder andere laten certificeren als officieel erkend Scrum Master en Product Owner.

Je groeipad daarna hangt echter af van welke certificering je kiest, want bij beide partijen heb je het basiscertificaat van dezelfde organisatie nodig om aan het vervolg deel te kunnen nemen. Zo haal je bij de Scrum Alliance eerst de CSM of CSPO alvorens je voor de Advanced-CSM of Advanced-CSPO op kan gaan (en daarnaast heb je ongeveer een jaar praktijkervaring in genoemde rol nodig). Scrum.org geeft bij zowel de PSM als PSPO hun eigen level I certificaat als voorwaarde voor level II.

Hoe kies je dan bij welke organisatie je je wil laten certificeren? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Training:

 • Bij Scrum Alliance is een live (online) training verplicht.
 • Bij Scrum.org is training niet noodzakelijk.

Inhoud van de training:

 • Bij Scrum Alliance bepaalt de trainer de inhoud en is de training opgebouwd met leerdoelen. Het idee daarbij is dat je alle theorie thuis kan lezen en je je in de training kan richten op de vertaling van theorie naar praktijk.
 • Bij Scrum.org staat de inhoud grotendeels vast en is het voornamelijk theoretische kennis doornemen om je voor te bereiden op het theorie-examen.

Examen:

 • Bij Scrum Alliance krijg je als ScrumMaster in wording 50 meerkeuzevragen in 60 minuten. Product Owners doen geen examen.
 • Bij Scrum.org krijg je 80 vragen in 60 minuten, vragen bestaan uit meerkeuze, meervoudig antwoorden en waar/onwaar.

Examenscore:

 • Bij Scrum Alliance moet je meer dan 74% van de vragen goed hebben.
 • Bij Scrum.org moet je meer dan 85% van de vragen goed hebben beantwoord.

Geldigheid certificaat:

 • Bij Scrum Alliance is je certificaat 2 jaar geldig, om te verlengen maak je kosten en moet je studiepunten behalen, maar daardoor is je kennis wel helemaal up-to-date. Indien je een vervolg- of verbredingstraining volgt van Scrum Alliance, worden na behalen van je examen al je andere certificeringen van de Scrum Alliance met 2 jaar verlengd. Zo hoef je dus nooit voor hetzelfde examen op voor een actieve certificering (al mag dat natuurlijk wel).
 • Bij Scrum.org is je certificaat oneindig geldig, maar daardoor heb je mogelijk verouderde kennis na verloop van tijd.

Erkenning op de markt:

 • Scrum.org geniet meer bekendheid in Nederland.
 • Scrum Alliance is weer bekender in de rest van de wereld.

Welke organisatie je dus kiest voor je certificering, hangt af van hoe belangrijk bovenstaande punten voor je zijn. Kun je nog steeds niet kiezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Waar vinden de trainingen plaats?

De meeste van onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan De Ruijterkade 112-F in Amsterdam, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. Vindt de training plaats op een andere locatie? Dan zie je dat terug op de trainingspagina.

Hoe werkt het inschrijfproces?

Inschrijven heb je binnen een paar minuten geregeld:

 1. Kies een datum en vul het aantal deelnemers in.
 2. Geef je naam en e-mailadres door. Klik op de knop ‘bevestigen’.
 3. Vul de facturatiegegevens in op de check-out pagina. Kies hier ook je betaalmethode en rond je inschrijving af.

Vervolgens gaan wij voor je aan de slag:

 • Je krijgt per mail een bevestiging van je inschrijving.
 • Heb je ingeschreven met STAP-budget? Dan krijg je van ons een aanmeldbewijs, daarmee kun je in het volgende STAP-tijdvak je aanvraag doen. Wanneer het UWV je aanvraag heeft goedgekeurd, krijg je van ons de factuur. Is je aanvraag afgewezen? Dan krijg je een creditfactuur. Meer over STAP lees je hier.
 • 1 tot 2 weken voor de training sturen we je de uitnodiging met alle praktische informatie. Heb je geen mail ontvangen, ook niet in de spam-map? Bel ons op 020 737 03 35 of stuur een mail naar info@epicagility.nl, dan kijken we de status voor je na.

Alle stappen doorlopen en alle informatie ontvangen? Dan zien we je graag op de training!

Verzorgen jullie ook lunch?

Ja, voor trainingen die een hele dag duren verzorgen we een lunch met luxe belegde broodjes, salade en een versgeperst sapje. En dat alles helemaal vegetarisch. Heb je een voedselallergie of andere dieetwensen? Laat het ons dan weten, dan zorgen wij voor een lekker alternatief.

Trainingen zijn inclusief lunch bij Epic Agility

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier

Ik zie STAP-budget niet staan bij het inschrijven
STAP-budget is een betaalmethode. Kies eerst je datum en vul naam en e-mailadres in. Nadat je op de knop ‘bevestigen’ hebt geklikt, kun je de factuurgegevens invullen op de check-out pagina. Hier kun je aanvinken dat je met STAP-budget wilt inschrijven.

Schrijf je in voor de volgende training

Inhouse training of andere datum aanvragen