Scrum alliance trainingen

Certified Agile Leadership Teams

1 daagse training om bewustzijn te creëren over de veranderende dynamiek in een veranderlijke werkende wereld

Medior

1 dag

vanaf 795,-

Agile teams hebben een alternatief nodig voor de traditionele leiderschapsbenaderingen om in de onzekere en complexe wereld waarde toe te voegen. In deze training leer je hoe je een omgeving kunt creëren waarin het veilig is om te falen. Hoe je een cultuur van transparantie, onderzoek en aanpassing kunt ontwikkelen om experimenteren en continu leren, binnen je teams, mogelijk te maken.

Het doel van deze 1 daagse training is om bewustzijn te creëren over de veranderende dynamiek in een veranderlijke werkende wereld. Je leert skills om jezelf en teamleden te ontwikkelen tot een zelfsturend team.

Meer informatie

Leer skills om jezelf en teamleden te ontwikkelen tot een zelfsturend team.

Het doel van deze training is om jouw bewustzijn als Agile leider te vergroten over hoe je kunt acteren in de veranderende dynamiek in de huidige wereld. Je ontvangt tools en praktische voorbeelden die nodig zijn om jouw team(s) effectief te leiden.

Agile teams hebben een alternatief nodig voor de traditionele leiderschapsbenaderingen uit het verleden om betere resultaten te bereiken en te gedijen in deze VUCA-wereld (VUCA = volatile, uncertain, complex, and ambiguous, zoals geleerd in de CAL-Essentials module).

Als leider leer je hoe jij een veilige omgeving kunt creëren en een cultuur van transparantie, onderzoek en aanpassing bevordert om experimenten en continuïteit mogelijk te maken binnen je team(s). Je begrijpt waarom nieuwe denkwijzen en benaderingen nodig zijn voor een steeds complexere, onvoorspelbare en vluchtige wereld.

Het programma voor CAL is flexibel, waardoor jij kunt kiezen hoe je het programma doorloopt op een manier die de meeste impact heeft. Zo kun je los één dag over Teams leren, dit later uitbreiden met Essentials of Organization of in één keer alle drie de modules volgen. Combineer een Teams training met in ieder geval een Essentials training om door te kunnen gaan voor een CAL-II training.

Certified Agile Leadership Teams

Inhouse training of andere datum aanvragen

Boek een online training

Maak gebruik van STAP en krijg €1000,- kortingSTAP-budget

Alle trainingen van Epic Agility komen in aanmerking voor €1000,- STAP-budget vanuit de Nederlandse overheid. Dit is een budget om jouw ontwikkeling te stimuleren en je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Iedere Nederlandse burger kan hier eenvoudig aanspraak op maken, maar let wel op=op. Iedere twee maanden komt er nieuw budget beschikbaar.

Start je ontwikkeling vandaag!

Na het volgen van deze 1-daagse training heb jij een nieuwe stap gemaakt om jouw impact als Agile leider te vergroten. Na afloop van de training ontvang je een hoog aangeschreven certificaat van de grootste en meest vooraanstaande Scrum organisatie ter wereld: Scrum Alliance.

De training

Dit is wat jij leert

 • Het leiden van een high performing team
 • Medewerker betrokkenheid en resultaat
 • Dienend leiderschap en het versterken van teams
 • Een cultuur van verantwoordelijkheid
 • Ken je team en de teamspelers
 • Wordt een high-performing team en overwin uitdagingen
 • Meerdere teams en de uitdagingen van schalen

De inhoud

Zo krijgen we het voor elkaar

Vanzelfsprekend is de invulling van de training ook ‘Agile’. Op basis van de leerwensen en doelen van de deelnemers ontstaat er een Training Backlog. Gedurende de training stemmen wij af of de leerwensen voldoende behandeld zijn. Tijdens de training is er voldoende ruimte om in te gaan op jouw uitdagingen uit de praktijk. Interactie staat dus centraal!

Je ontwikkelt tijdens deze training minimaal de volgende skills:

 • Nieuwe manieren om een team te leiden in de steeds complexere en onvoorspelbare wereld
 • Cross-functionele teams en gedeelde kennis
 • Organisatiecultuur en de effectiviteit en impact
 • Hoe jij als leider een cultuur kan bevorderen waarin transparantie hoog in het vaandel staat

Kiezen voor 

Epic Agility als opleider

Z

9,3 als cijfer voor de gemiddelde training waardering

We trainen met plezier en passie

Z

Meer dan 20 verschillende Agile trainingen

We zijn gecertificeerd door Scrum Alliance, Scaled Agile en ICAgile. 

Z

300+ Agile trainingen gegeven

Zowel custom in-house trainingen als op onze locatie in hartje Amsterdam

Z

Impact op meer dan 5000+ medewerkers en leiders

Begeleiding van complete Agile Transities, tot individuele coaching

Hoe verloopt de certificering?

Hoe verloopt de certificering?

Na het volgen van de training wil je natuurlijk direct je CAL certifica(a)t(en) halen! Maar hoe gaat dit nu precies in zijn werk?

CAL Certificering
Je deelname aan de CAL training is voldoende om het certificaat te bemachtigen. En niet zomaar een certificaat! Je ontvangt  een hoog aangeschreven certificaat van de grootste en meest vooraanstaande Scrum organisatie; Scrum Alliance.

Vanuit de Scrum Alliance ontvang je een email waarin duidelijk staat uitgelegd wat je moet doen om het certificaat te koppelen aan jouw persoonlijke Scrum Alliance account. Dit spreekt helemaal voor zich.

Gefeliciteerd! Je mag jezelf gecertificeerd Agile Leader noemen!

Het ontwikkelpad van Certified Agile Leadership Teams

FAQ

Veelgestelde vragen en het traject

Wat is het verschil tussen Scrum Alliance en Scrum.org?
Om te beginnen is het goed om te weten wat ze gemeen hebben. Bij zowel Scrum Alliance als Scrum.org kun je je onder andere laten certificeren als officieel erkend Scrum Master en Product Owner.
Je groeipad daarna hangt echter af van welke certificering je kiest, want bij beide partijen heb je het basiscertificaat van dezelfde organisatie nodig om aan het vervolg deel te kunnen nemen. Zo haal je bij de Scrum Alliance eerst de CSM of CSPO alvorens je voor de Advanced-CSM of Advanced-CSPO op kan gaan (en daarnaast heb je ongeveer een jaar praktijkervaring in genoemde rol nodig). Scrum.org geeft bij zowel de PSM als PSPO hun eigen level I certificaat als voorwaarde voor level II.

Hoe kies je dan bij welke organisatie je je wil laten certificeren? Dit zijn de belangrijkste verschillen:

Training:

 • Bij Scrum Alliance is een live (online) training verplicht.
 • Bij Scrum.org is training niet noodzakelijk.

Inhoud van de training:

 • Bij Scrum Alliance bepaalt de trainer de inhoud en is de training opgebouwd met leerdoelen. Het idee daarbij is dat je alle theorie thuis kan lezen en je je in de training kan richten op de vertaling van theorie naar praktijk.
 • Bij Scrum.org staat de inhoud grotendeels vast en is het voornamelijk theoretische kennis doornemen om je voor te bereiden op het theorie-examen.

Examen:

 • Bij Scrum Alliance krijg je als ScrumMaster in wording 50 meerkeuzevragen in 60 minuten. Product Owners doen geen examen.
 • Bij Scrum.org krijg je 80 vragen in 60 minuten, vragen bestaan uit meerkeuze, meervoudig antwoorden en waar/onwaar.

Examenscore:

 • Bij Scrum Alliance moet je meer dan 74% van de vragen goed hebben.
 • Bij Scrum.org moet je meer dan 85% van de vragen goed hebben beantwoord.

Geldigheid certificaat:

 • Bij Scrum Alliance is je certificaat 2 jaar geldig, om te verlengen maak je kosten en moet je studiepunten behalen, maar daardoor is je kennis wel helemaal up-to-date. Indien je een vervolg- of verbredingstraining volgt van Scrum Alliance, worden na behalen van je examen al je andere certificeringen van de Scrum Alliance met 2 jaar verlengd. Zo hoef je dus nooit voor hetzelfde examen op voor een actieve certificering (al mag dat natuurlijk wel).
 • Bij Scrum.org is je certificaat oneindig geldig, maar daardoor heb je mogelijk verouderde kennis na verloop van tijd.

Erkenning op de markt:

 • Scrum.org geniet meer bekendheid in Nederland.
 • Scrum Alliance is weer bekender in de rest van de wereld.

Welke organisatie je dus kiest voor je certificering, hangt af van hoe belangrijk bovenstaande punten voor je zijn. Kun je nog steeds niet kiezen? Neem contact met ons op en we helpen je graag verder!

 

Waar vinden de trainingen plaats?
Al onze trainingen zijn op onze trainingslocatie aan de Ruijterkade in Amsterdam Centrum, op een paar minuten lopen vanaf Amsterdam Centraal. We beschikken over een ruime locatie waar we alle maatregelen kunnen nemen voor een optimale en veilige training. Wil je toch liever online trainen? Dat kan ook, neem dan contact met ons op.
Verzorgen jullie ook lunch?

Ja, voor trainingen die een hele dag duren verzorgen we een lunch met luxe belegde broodjes, salade en een versgeperst sapje. En dat alles helemaal vegetarisch. Heb je een voedselallergie of andere dieetwensen? Laat het ons dan weten, dan zorgen wij voor een lekker alternatief.

Trainingen zijn inclusief lunch bij Epic Agility

Duurt je training of workshop een dagdeel? Dan is de lunch op eigen gelegenheid en voorzien we je graag ter plekke van lunchtips.

Kan ik me ook aanmelden met STAP-budget?

Ja, al onze trainingen kun je boeken met STAP-budget. Je krijgt dan ook nog eens een mooie korting, waardoor de meeste trainingen dan zelfs gratis zijn! Precies weten hoe het zit met STAP? Je leest het hier

Schrijf je in voor de volgende training

Inhouse training of andere datum aanvragen